Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Antalya Olimpos

10.11.2020 16:40:00

Antalya Olimpos 

Olimpos Antik Kenti, bölge olarak Antalya’nın batısında yer alır. Liman kenti olarak anılan bu yer, Kumluca sınırları içerisinde. Bu kent her yıl, çok sayıda gezgin tarafından ziyaret edilir. Dolayısıyla ünü dünya çapında. Öyle ki Antalya Kemer’e tatil için gelenler, bu antik kenti görmeden asla tatil serüvenlerini tamamlamış sayılmazlar. Özel aracınız ile gittiğiniz takdirde, Kemer’i 30 km geçtikten sonra karşılaşacağınız yol ayrımı sizi bu mekâna ulaştıracaktır. Kendi aracınız ile gelmediğiniz de organize edilen turlar sizi bu rotaya kaldığınız yerden ulaştırır.

Eşsiz doğal güzelliklere ve derin tarihi kalıntılara yüzyıllar boyu ev sahipliği yapan bu kent, eskiden hac merkezi olarak kullanılıyordu. Araştırmalar sonucu Olimpos Antik kent, Likya uygarlığının en gelişmiş kentleri arasında yer alıyor. Fakat yıllar sonra korsanların bu tarihi kenti işgal etmesi ile, bölgede iyi giden tüm yaşam koşulları altüst oluyor. Liman kenti olarak ün salan antik kentin işleyişi, bu işgalle beraber son buluyor. Bölgede ve bölgenin yakınlarında çok sayıda Bizans döneminden ve Helenistik dönemden kalan kalıntılar bulunmakta olup, bunları teker teker gezip incelemeniz de mümkün. Olimpos Antik Kent tarihi detaylarını, gezi rehberlerinden detaylıca dinleyebilirsiniz. Dilerseniz biraz da bu antik kentin ve bölgenin tatil ve gezi olanaklarını inceleyelim.

Olympos, dünyanın dört bir yanından akın akın ziyaret alan bir yer. Bu kentin bu kadar rağbet görmesinin asıl sebebi, tarihi kalıntıları. Yüzyıllarca birden çok kültüre ev sahipliği yapan bu kentin inanılmaz güzellikte masmavi suyu bulunur. Yani hem tarihi bir tur hem de doyasıya deniz, kum, güneş tatilinizin keyfini burada kesinlikle çıkarabilirsiniz. Sularında serinleyeceğiniz pırıl pırıl denizi ve denizaltı güzellikleri sizlere unutulmaz tatil anıları yaşatacak niteliktedir. Herhangi bir tur ile rezervasyon yaptırdığınızda oluşturulan rotaların ilk durakları bu kenttir. Ulaşımı sağladıktan sonra harika bir manzara eşliğinde sabah, öğle ya da akşam öğünlerinizi burada karşılayabilirsiniz. Harika koylarında denize girme molaları verebilirsiniz.

 

Olimpos Antik Kent, sevdiklerinizle unutulmaz anılar biriktirmeniz için gereken tüm eşsizliğe sahiptir. Hem eğlenip hem keşif sağlayan bu kente ulaşım için dilediğiniz turla anlaşmanız ya da özel aracınızla ziyaret etmeniz sizi memnun edecektir.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00