Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Dalış Yapmak İçin En Güzel Sahiller Hangileridir?

22.06.2022 18:25:00

Dalış Yapmak İçin En Güzel Sahiller Hangileridir?

Dalış yapmak için en güzel sahiller dalış seven ve bundan keyif alan kişiler vazgeçilmez bir hale gelmektedir. Özel bir ekipmanla dalış yapanlar için doğru sahilleri bulmak önemlidir. Hangi yerden dalış yapmak istediğinize karar vermeden önce dalış yapmak için en güzel sahiller sıralamasını görmeniz ve bun göre karar vermeniz daha doğru olacaktır. Türkiye’de bulunan sahiller açısından seçenekler oldukça fazladır. Bu sahiller şu şekilde sıralanabilir:

Samandağ – Hatay

Dünyanın en uzun sahilleri içerisinde bulunan bu sahil 14,4 km uzunluğundadır. Bugüne kadar tüm uygarlıklar için kendine yer bulmuş olan Keldağ Hatay’ın en önemli dalış yerlerindendir. Dünyanın önemli kırık fay hatları üzerinde olması nedeniyle bölge su altı oluşumları açısından oldukça zengindir. Türkiye’de Kızıldeniz’e en yakın nokta olması da bu sahili özel kılmaktadır. Bu yüzden Samandağ ve Keldağ kıyıları su altı fotoğrafçıları için de harika görseller sunmaktadır.

Rambo – Alanya

Limana tekneyle 20 dakika uzaklığı olan bu dalış noktası 13 metre derinliğinde, 4 – 5 dalıcının aynı anda girebileceği genişlikte, 6 -7 metre uzunluğunda bir tünelden geçilerek girilen mağaradır. İçinde sarkıt ve dikitler yer almakta ve bu mağara Damlataş Mağarasını andırmaktadır.

Side Su Altı Müzesi – Side

2015’te 117 farklı heykel dalgıçlar tarafından su altında bulunan yerlere yerleştirilmiştir. Çanakkale Savaşı temaları, Mevlâna Semazenleri gibi heykeller burada sergilenmektedir. Bu müzeye her yıl 5 milyon dalgıç dalmaktadır. Bölge birçok balık türünün göç yeri olmasıyla da tanınmaktadır. Dünyanın en büyük 2. yer altı müzesi olması nedeniyle oldukça önemli bir yere sahiptir.

Paris 2 Batığı – Kemer

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul komutasındaki Topçu Bataryası tarafından batırılan Paris 2 gemisi burada yer almaktadır. Gemide 6 uçaksavar topu ve 2 torpil kovanı yer almaktadır. Bu dalış noktasından başka Koca Burun, Döküntü Taşlar, Kiriş Koyu gibi dalış noktaları da bulunmaktadır.

Aşı Koyu – Fethiye

Fethiye’nin Aşı Koyunda 5 adet mağara yer almakta olup bazıları profesyonel bazıları da her seviyeden dalıcıya uygundur. Buradaki mağaralara fenersiz dalınmaması ve hatta yedek fener bulundurulması tavsiye edilmektedir.

Bozburun Duvar – Dalyan

Beyaz kumu ve engebeli kayalarıyla oldukça etkileyici bir dalış noktasıdır. 9 metreden 6 metreye kadar büyük düşük uçuş hissini vermektedir. Suyun atındaki kaya oluşumları çeşitli hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Dalış yapmak için en güzeller sahiller arasında yer alan bu dalış noktasını her dalgıcın görmesi gerek.

Akvaryum – Datça

Datça yakınlarında yer alan bu Akvaryum adından da anlaşılacağı üzere pırıl pırıl ve temiz suyuyla tüm dalgıçların beğenisini toplamaktadır. Özellikle gece dalışları için tercih edilen bu dalış noktasında pek çok canlı yer almaktadır.

Güvenli Dalış Nasıl Yapılır?

Tüplü dalış yapmak isteyenler mutlaka kurallarına uymalıdır. Bu kuralları öğrenmeniz ve güvenli dalış nasıl yapılır? Sorusuna yanıt alabilmeniz için eğitim almanız şarttır. Eğitim sonunda federasyondan bröve alıp dalış yapacağınız kulübe bu bröveyi göstermeniz yeterli olacaktır. Bröve seviyesine bağlı olarak da dalış özellikleri farklılık göstermektedir.

Dalgıç Kuralları

 

Yeteneğiniz ve sınırınız neyse bunların içinde kalmaya dikkat edin. Her dalış öncesi dalışın size uygun olup olmadığına bakmalısınız. Malzemelerinizi tanıyın ve kontrol edin. Her dalışta kendi sağlığınızın sorumluluğunu ve güvenliğinizi alın. Çevreye duyarlı olarak hareket edin. Dalış noktalarını belirleyip ve tabi ki dalış yapmak için en güzel sahiller listesine göz atmadan karar vermemeye özen göstermenizde fayda var. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00