Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Karadeniz’in Hayranlık Uyandıran 8 Köyü

22.06.2022 18:25:00

Karadeniz’in Hayranlık Uyandıran 8 Köyü

Karadeniz’in hayranlık uyandıran 8 köyü, Karadeniz’e seyahate ya da tatile gidildiği zaman mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Karadeniz, herkesin gidip gördüğünde hayran kaldığı masmavi denizi ve yemyeşil doğasıyla oldukça hayranlık uyandırır. Karadeniz sadece doğası ile değil yemekleri ile de ziyaretçileri memnun edebilecek lezzetlere sahiptir.

Trabzon – Hamsiköy

Hamsiköy Trabzon’da yer alan Maçka ilçesi sınırlarında bulunan bir köydür. Trabzon’un Hamsiköy’ü ismini Arapçadaki 5 manasına gelen hamse kelimesinden almaktadır. Fakat kolay söylenilebilir olması amacıyla zamanla Hamsiköy olmuştur. Hamsiköy sütlacı meşhurdur ve en çok önerilen Hamsiköy sütlacı mekânı ise Osman Usta’nın yeridir. Hamsiköy son senelerde oldukça fazla ziyaretçi ağırlamaya başlamış ve yoğun ilgi görmüştür. Hamsiköy trekking ve dağ bisikleti için de son derece uygun bir bölge.

Safranbolu – Yörük Köyü

Safranbolu’da bulunan bu Yörük Köy Karadeniz’in hayranlık uyandıran 8 köyü olarak oldukça dikkat ve ziyaretçi çeker. Diğer yörelerde bulunan Yörük Köy daha farklı bir havaya sahip. Burada tarihi evler, parke taşlardan yapılmış dar sokaklar ve şehrin samimi insanları bulunmakta. Ayrıca Yörük kahvaltısı ile meşhurdur. Evler bitişik şekilde inşa edilmiş ve düzenlenmiş. Anadolu’da görmeye alışkın olduğumuz ev tarzlarından ziyade cadde boyunca yapılandırılmışlardır. Sipahioğlu Yörük Evi burada yer alan tüm Yörük evlerinde olan niteliklere sahiptir.

Rize – Şenyuva Köyü

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan bu köyün en meşhur taş yapıtı taş kemer köprüsüdür. Harika havasının yanında Şenyuva Köyü mutlaka yemeniz gereken yemekler içerisinde mıhlama vardır ve kesinlikle denemeniz tavsiye edilmektedir.  Birçok dizi ve reklam çekimleri de burada yapılmaktadır. Eski tarihi evlerin bulunduğu bu köy dağınık şekilde yerleşmiş ve yazları oldukça kalabalıktır.

Gümüşhane – Santa Köyü

Gümüşhane’nin en meşhur köylerinden biri olan Santa Köyü yeni ismiyle Dumanlı köyüdür. Santa Köyünde eski zamanlarda Rumlar yaşamış ve onlardan kalan kiliseler ve tarihi yapılar bulunmaktadır.

Trabzon – Şimşirli Köyü

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı bu köyün tarihi çok eski zamanlara kadar gitmektedir. Tarihi Kuştul Manastırı da burada yer almaktadır. Kuş dili de ilk defa Şimşirli Köyü’nde ortaya çıkmıştır.

Kastamonu – Kasaba Köyü

Kastamonu’ya bağlı olan Kasaba Köyü’nün eski adı Gaşgaba’dır ve o yüzden halk arasında bu isimler bilinmektedir. Doğasının güzelliğine ek olarak tarihi yapılarıyla da ön plana çıkmaktadır. Kasaba Köyü Çobanoğlu Beyliği’nin de ilk yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Köyün içinde tarihi bir yapı olarak Mahmut Bey Cami bulunmaktadır. Dünyada ilk ve tek tahta minareli Cami olarak bilinen Mahmut Bey Cami bu köyde yer almaktadır.

Kastamonu Muratbaşı Köyü

Kastamonu’ya bağlı olan bu köyde Valla Kanyonu bulunmaktadır. Kanyonun en önemli özelliği dünyadaki en derin ikinci kanyon olmasıdır. Kanyona girmek isteyenlerin rehber eşliğinde gitme şartı bulunmaktadır.

Rize Büyük Çiftlik Köyü

Büyük Çiftlik Köyü’nün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Rize’nin İyidere ilçesine bağlı olan bu köyün eski ismi Zavendik’tir. Burada çaycılık, balıkçılık, aracılık ve hayvancılık yapılmaktadır.

Karadeniz Köylerine Neden Gidilmelidir?

Bu köyler hem doğası hem de içinde bulundurduğu tarihi yapılarıyla ya da lezzetleriyle Karadeniz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Gidip görülmesi gereken yerler arasında yer alan bu köyler gidenler için hem huzur verici hem de keyifli vakit geçirilmesi için alternatif oluşturmaktadır. Karadeniz’in hayranlık uyandıran 8 köyü her zaman ziyaretçilerini beklemektedir.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00