Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Kaş’ta gezilecek en iyi 10 yer

22.06.2022 18:25:00

Kaş’ta gezilecek en iyi 10 yer

Kaş’ta gezilecek yerler oldukça fazla olsa da mutlaka görmeniz gereken yerlerin listesini yapmak zor değil. Antalya tatilini Kaş’ta geçirmeyi düşünüyorsanız, hem doğa ile iç içe olabileceğiniz hem de tarihi dokularını görebileceğiniz birçok yer var. Kaş’ta gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen koylarını listenize eklemelisiniz. Rotanızı tarihi yerlere çevirmek istediğinizde ise geçmişin izlerini taşıyan birçok antik kenti gezip görebilirsiniz. Kaş’ta görülecek yerleri gezmek için 4-5 gün ayırmanız yeterli. Koylarının büyük kısmını aynı gün içerisinde gezebilirsiniz.

Simena Antik Kenti

Simena, Kaleköy olarak da adlandırılan bir kıyı kentidir. Kale köyüne deniz yoluyla ulaşabilir, patikada bir gününüz geçirebilirsiniz. Akdeniz manzarasını izlemek isterseniz, Simena kalesine tırmanabilirsiniz. Likya dönemine ait kalıntıların olduğu bölgede, deniz ve kalenin muhteşem birleşimine şahit oluyorsunuz.

Kekova Batık Şehir

Kekova bölgesi, sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin en güzel ve gizemli yerlerinden biri. Otantik dokusunu kaybetmeyen bölge, Kaş ile Demre arasında yer alıyor. Kekova bölgesi içerisinde Likya yürüyüş yolu, Simena antik kenti de gezip görebilirsiniz. Kaleköy, kalemle çizilmiş gibi manzarası ile sizi karşılıyor. Tepeye çıktığınızda Akdeniz’in eşsiz manzarasını görebiliyorsunuz. Gezip görebileceğiniz büyük bir körfez olduğu için bir gününüzü buraya ayırabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent, Antalya ile Muğla il sınırları içerisinde kalan, Saklıkent Milli Parkı olarak bilinen bir yer. Saklıkent Milli Parkı içerisinde Saklıkent Kanyonunu ziyaret edebilirsiniz. Kanyon yamaçlarında rahatlıkla yürüyebileceğiniz yollar ve köprüler bulunuyor. Yamaçtan dökülen sularla birlikte yerde kaynayan sular arasında bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Şelaleler ortamı serinlettiği için yaz aylarında gezseniz de sıcak bunaltmıyor. Geniş ağaçlık alanı ile de son derece temiz bir havaya sahip.

Patara Antik Kenti

Kaş-Fethiye yolu üzerinde olan Gelemiş Köyüne ulaştığınızda, antik kentin gişelerini görebilirsiniz. Köyün ilerisinde başlayan antik kent, oldukça geniş bir alana yayılmış. Uzun yürüyüşler yapacağınız için rahat giysiler ve kıyafetler tercih etmenizde fayda var. Antik kalıntılar içerisinde geçerek Patara plajına ulaşabileceğiniz, Kaş’ta gezilecek yerler arasına eklenmesi gereken yerlerden biri.

Kalkan

Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan Beldesi, şehir içerisinde gezip görebileceğiniz en iyi yerler arasında sayılabilir. Koyun kıyısına kurulan belde, Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden. Eğlence merkezleri, alışveriş merkezi ve restoranlara kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Yılın 9 ayı denize girilen yat limanı da burada bulunuyor. Kalkan halk plajında denize girebilir, meşhur meyhanelerini ziyaret edebilirsiniz. Tatilini Antalya’da geçirmek isteyenler için konaklama adresi olarak da tercih edilmesi mümkün. Antik kentlere ve koylara ulaşım sağlayabileceğiniz belde de hem uygun fiyatlı hem de lüks otel seçenekleri mevcut.

Demre

Kaş’a yakın konumlardan Demre, yüzyıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış. Günümüzde de oldukça şirin bir belde olarak turistleri ağırlamaya devam ediyor. Demre merkezi gezip gördükten sonra antik kentlerinde yolculuğa çıkabilirsiniz. Myra Antik Kenti, Likya ve Roma dönemlerinden kalıntıların olduğu önemli konumlar arasında yer alıyor. Noel Baba Kilisesi, Likya Medeniyetleri Müzesi, Andrike Kuş Cenneti gibi turistik birçok konum da belde içerisinde yer alıyor.

Mavi Mağara

Mavi Mağara, Kaş’ın güneyin kalan büyüleyici bir doğa harikası. Farklı coğrafi koşulların bir araya getirdiği mavi renk, nadiren görebileceğiniz göz alıcı güzelliğe sahip. Mağaraya ulaşmak için Meis limanından teknelere binebilirsiniz. Ortalama 15 dakika içerisinde mağaraya girebiliyor, güneş ışığı aldığı saatler içerisinde gezilebiliyor. Oldukça geniş ve yüksek olan mağara, oldukça heyecanlı bir yolculuk deneyimi yaşatıyor.

Patara Plajı

Patara Plajı, yüzmek için en iyi seçim olmasa da mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasına eklenmeli. Dünyanın en uzun plajı, incecik kumla örtülü ve berrak bir denizi var. Dalgalar çok şiddetli olduğu için yüzmek için fazla tercih edilmiyor. Sakin sessiz bir alana gitmek isterseniz, dalgaların sesini dinlemek için harika bir yer. Sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatlerinde açık. İçerisinde ücretsiz duş ve lavabolar da bulunuyor.

Letoon Antik Kenti

Likya’nın dini merkezi olan Letoon Antik Kenti, Leto’ya adanmış önemli bir tapınak. Antik kent içerisinde Antik tiyatroyu gezebiliyor, Likya döneminin kalıntılarını yakından inceleyebiliyorsunuz. Fotoğraf çekmek eşsiz manzaralar sunan antik kent, tarih turizmini sevenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

Kaputaş Plajı

Turkuaz rengi ile dikkat çeken Kaputaş Plajı, belediye tarafından işletildiği için uygun fiyatlarla girebiliyorsunuz. Etrafını kaplayan doğal taşlar, serin suyu ve kanyon manzarası ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasına giriyor. Doğal yapısı bozulmayan plaj, ince kum ve çakıl taşları ile kalemle çizilmiş gibi görünüyor.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00