Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Yamaç Paraşütü Türkiye’de Nerede Yapılır?

11.01.2023 11:40:00

Yamaç Paraşütü Türkiye’de Nerede Yapılır?

Yamaç paraşütü yapılan yerler ülkenin pek çok farklı yerinde bulunmaktadır. Özellikle sıcak mevsimlerde oldukça fazla rağbet gören tesisler eğitim uçuşları ile heyecanlı ekstrem spor sevenler için tercih edilir. Yamaç paraşütü konusunda deneyimi olmayan kişiler ise tandem uçuşları tercih ederek uzman yamaç paraşütü eğitmenleriyle beraber uçabilir. Bu doğrultuda ekstrem spor meraklıları için pek çok farklı yer bulunur.

Babadağ, Fethiye, Muğla

Yamaç paraşütü yapmak için tercih edilen yerlerden birisi Babadağ’dır. Fethiye’nin Babadağ bölgesinde bulunan tesisler ile Ölüdeniz manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapılması mümkündür. Yaklaşık olarak 1700 ila 1900 metre yüksekliğe sahip seviyelerden yamaç paraşütü yapılabilir. Atlayışlar sırasında Patara Plajı’ndan Rodos’a kadar uzanan geniş bir alanın izlenmesi mümkündür. Babadağ içerisinde toplamda üç pist bulunur. Deneyimli pilotlar ise 3500 metre yüksekliğe kadar çıkabilmektedir.

Nemrut Dağı, Adıyaman

Nemrut Dağı hem profesyonel hem de amatör sporcular için yamaç paraşütü konusunda en çok tercih edilen yerlerden birisidir. 2200 metre yükseklikten yamaç paraşütü deneyimi sunar. Aynı zamanda maceraperest doğa sporları kulübü belirli zamanlarda etkinlikler düzenlenir. Nemrut Dağı’ndan yapılan yamaç paraşütü sırasında Adıyaman ve Şanlıurfa gibi geniş bir alanın seyredilmesi mümkündür. Bu doğrultuda yamaç paraşütü için eşsiz yerler arasında bulunur.

Munzur Dağları, Erzincan

Erzincan’da bulunan Munzur dağları yamaç paraşütü konusunda sıklıkla tercih edilen yerlerden birisidir. Erzincan belediyesi ve Munzur Fırat doğa sporları bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenlenir. Aynı zamanda ilkbaharda yamaç paraşütü festivali de Munzur dağında düzenlenir. Her seviyeden sporcular için çeşitli pistler bünyesinde bulunur. Amatörler için 1300 metre gibi tepeler kullanılabilirken profesyonel yamaç paraşütçüler için 3250 metre yükseklikteki noktalar kullanılır. Yamaç paraşütü yapılan yerler arasında bulunan Munzur dağlarına Erzincan şehir merkezinden yedi kilometrelik bir yolculuk ile ulaşılır.

Asas Tepesi, Antalya

Antalya’da bulunan Asas tepesi Türkiye’de yamaç paraşütü yapılacak yerler arasında yer alır. Yerli sporcuların yanında yabancı sporcular tarafından da tercih edilen bölgelerden birisidir. Bin metrelik yükseklikten uçuş imkânı için Asas tepesinde bulunan şirketlere rezervasyon yapılabilir. Şirketlere yapılan rezervasyon sonrasında pikaplar aracılığıyla Asas tepesine çıkılması mümkündür. Özellikle güney batı yönünde esen rüzgârlarıyla yamaç paraşütü için eşsiz ve elverişli alanlardan bir tanesidir. Burada uzman eğitmenler ile yapılan uçuşlar ise ortalama 20 ila 45 dakika sürer.

Ali Dağı, Kayseri

Kayseri’de bulunan ya da özellikle Ali Dağı Tesisleri’ni tercih etmek için Kayseri’ye yolu düşen ekstrem spor meraklıları için eşsiz bir deneyim yaşanır. Aynı zamanda Ali Dağı tesisleri Ali Dağı yeraltı şehrine de oldukça yakındır. Yamaç paraşütü için giden spor meraklıları göklerde süzülmenin yanında yeraltı şehrinin gizemlerini çözebilmek için de yer altı şehrine yol alır.

Ali Dağı üzerinde yamaç paraşütü yapmak için uzman eğitmenler ile 10 dakikalık bir eğitim alınması mümkündür. Yamaç paraşütü deneyimi ise hava durumuna göre 10 ila 30 dakika sürer. 1750 metrelik yüksekliği bulunan yamaç paraşütü için uygun yerler arasında yer alır.

İnönü C Tepesi, Eskişehir

Eskişehir’de bulunan İnönü C tepesi yamaç paraşütü için uygun alanlardan birisidir. Özellikle Türk Hava Kurumundan eğitim almak isteniyor ise THK eğitim merkezine başvurulabilir. Başlangıç eğitimi alan pilotlar için oldukça uygun tepelerden birisidir. 130 metre yüksekte bulunan tepeden verilen eğitimler ile kişilerin kendilerini geliştirmeleri sağlanır. Çeşitli konaklama merkezleri bulunmasının yanında THK tarafından yamaç paraşütü Şampiyonası da Eskişehir’de düzenlenir.

Dinamik Tepesi, Denizli

Özellikle yaz aylarının sonuna doğru yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyen sporcular tarafından tercih edilen bölgelerden birisidir. 300 metre yükseklikte bulunan Dinamit Tepesi ile her seviyeden yamaç paraşütçüsü yamaç paraşütü yapabilir. Aynı zamanda paraşüt sırasında tepenin eteklerine ya da travertenlerin gerisinde bulunan helikopter pistine iniş yapılması mümkündür. Çevrede bulunan antik kentlerin de rahatlıkla görülmesi söz konusu olur.

Bozdağ, İzmir

İzmir’de Ödemiş’e bağlı Bozdağ yaylası çevresinde bulunan Akçakmak, dağları tepelerinde eşsiz bir yamaç paraşütü deneyimi yaşanabilir. Başlangıç eğitimi 130 metre yükseklikteki tepede verilir. Profesyonel yamaç paraşütü meraklıları ise Akçakmak paraşüt uçuşu pistinden 1100 metre yükseklikte kaç para üstü yapabilir. Güldal tepesi 1300 metre yüksekliktedir ve eşsiz manzara sahiptir. Bu doğrultuda Türkiye’de en çok yamaç paraşütü yapılan yerler arasında bulunur.

Abant, Bolu

Türkiye’de yamaç paraşütü yapılan yerler arasında bulunan Abant manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapılabilir. 65 ila 125 metre arasındaki tepelerden kalkış yapan kişiler çimenliklere inebiliyor iken 450 ila 750 metre tepelerden yapılan uçuşlarda ise köylerin arazilerinde iniş mümkündür. Başlangıç uçuşlarının yanında uzman uçuşlara kadar her seviye için tercih edilen yerlerden birisidir. Bu doğrultuda Abant manzarası ile yamaç paraşütü severler için tercih edilen yerler arasında bulunur.

Yamaç paraşütü nerede yapılır yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00