Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Alaçatı Gezilecek Yerler

27.12.2021 18:15:00

Alaçatı Gezilecek Yerler

Yoğun, yorucu ve uzun bir yıl boyunca yaşadığınız bunaltıcı iş stresi sonrasında; nihayet izin günlerinizde dinlendirici bir tatil arayışına girdiniz. Verimli ve bir o kadar da huzurlu olmasını dilediğiniz tatilinizde aradığınız deniz, kum, güneş üçlüsü ise doğru yerdesiniz. Alaçatı size hayalinizdeki tatil imkanını sunacak seçenekleri ile mutluluğunuza ortak olacak.

Balayı için romantik tatil arayışında olan çiftler kesinlikle Alaçatı’dan çok memnun kalacaklardır. Özel hizmetler ve sunumları bulunan oteller ile hem hayalinizdeki balayını geçirecek hem de yıllar boyu hatırlayacak bir tatil hatırası yaşayacaksınız. 

Küçük aileler ve arkadaş grupları için en ideal olan Alaçatı, kendine has mimarisi ile samimi bir ortam sunar. Nefis yemekleriyle mükemmel bir doğa manzarasının içerisinde tatil imkânı sunar. 

Alaçatı’ya ulaşım nasıl sağlanır?

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı şehir merkezine 77 km uzaklıkta bulunur. Adeta bir tatil cenneti olan Alaçatı’ya ulaşım için birçok seçenek vardır.

Uçakla, başka bir şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldikten sonra otobüs ile Çeşme’ye daha sonrasında ise Alaçatı’ya gitmek mümkündür. Uçaktan indikten sonra bu yolculuk yaklaşık olarak 90 dakika sürebilir. Diğer bir seçenek ile uçaktan indikten hemen sonra bir araç kiralayarak direkt olarak Alaçatı’ya gitmektir.

Otobüsle, İzmir – Alaçatı arası seferleri ilkbahar ve sonbahar aylarında her saat başında yapılabilmektedir. Sabah saat 06:30 da başlayan sefer, akşam 22:00’a kadar devam eder. 45 dakika arayla, bir otobüs hareket eder.

Araçla, özel araç ile İzmir – Alaçatı arası 45 dakika sürer. İzmir – Çeşme Otoyolunu kullanarak Alaçatı’ya ulaşım sağlanabilir.

Gitmeden önce Alaçatı hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? 

Ege’nin incisi olan Alaçatı’nın antik çağlarda adı aslında Agrilia’dır. İlk olarak Alaçatı ile 1300’lü yıllardan bu yana belgelenen bilgiler ile tanışmamız mümkün hale geldi. Osmanlı zamanında süvariler ve piyadeler bölgesi olarak bilinen Alaçatı, o dönemde Alaca at olarak anılıyordu. Fakat yıllar boyu bu ad çevrilerek Alaçatı olarak dilimize yerleşmiş. Aynı zamanda Osmanlılar 1566 yılında Sakız Adası’nı fethetmiştir. Bu dönemde ise Alaçatı, Cenevizlilerin yönetiminde şarapları ile ön plana çıkmış ve Anadolu’da önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir.

Alaçatı da gezilecek yerler

Yel Değirmenleri

Alaçatı’da bulunan ve bölgenin simgesi haline gelen tarihi yel değirmenleri 150 yıllık bir geçmişe sahiptir. Zamanla deforme olsa bile devlet koruması altında olduğu için restore edilmiş ve modern bir hale getirilmiştir.

Tarihi Alaçatı Evleri

Alaçatı denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri de tarihi evlerdir. Tarihi evlerin Alaçatı’nın mimari kültürünün akılda kalıcı olmasında önemli bir yeri bulunmaktadır. Dar sokakların arasında bulunan renkli yapılar ilham kaynağı haline gelmişlerdir.

Sakız Ağaçları

Türkiye’nin yalnızca Alaçatı bölgesinde yetişmekte olan sakız ağaçları, çok değerlidir ve koruma altına alınmışlardır. Sayısı 300’den fazla olmayan sakız ağaçları Alaçatı ziyaretçileri tarafından mutlaka görülmesi gerekir.

Alaçatı da ne yenir?

Kabak Çiçeği Dolması

Alaçatı’nın yemekleri denildiğinde ilk akla gelmesi gereken Kabak Çiçeği Dolmasıdır. Alaçatı’ya özgü olan bu dolma sabahın ilk saatlerinde toplanarak sabah kahvaltısında sunulabilir.

Sakız Muhallebisi

Türkiye’de yalnızca Alaçatı’da üretilmekte olan damla sakızının muhallebisini de tam yerinde yemenizi öneririz. 

Alaçatı’da yapılacak aktiviteler nelerdir?

Alaçatı güzel ve akılda kalıcı bir tatil geçirmek isteyenler için en uğrak tatil yerlerinin başında gelir. Sıcak bir yaz gününde kumsala uzanıp güneşlenebilir, daha sonrasında ise kendinizi serin deniz sularına bırakarak yüzebilirsiniz. Alaçatı, denizin ve güneşin sonuna kadar tadına varacağınız mükemmel bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca neşeli, canlı cadde ve sokaklarıyla akşam yürüyüşleriniz renklenecek, canlı müzik ve performanslar ile eğlencenize ortak olacak mekanlar keşfedebilirsiniz.

Akşam vakitlerinde deniz kenarında mehtabı seyredebilir, uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00