Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Antalya'da Gezilecek Yerler

3.01.2023 17:45:00

Antalya da Gezilecek Yerler

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya, her sene yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgi odağı olmaktadır. Antalya denilince her ne kadar akla ilk önce kum, deniz ve güneş gelse de muhteşem doğal güzelliklerini de gezip görmenizi tavsiye ederiz.

Sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda, Antalya’da bulunan önemli turizm noktaları, doğal güzellikler, tarihi yerler, şelaleler ve hayvanat bahçeleri hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar...

Antalya Hayvanat Bahçesi

1989 yılından günümüze kadar kapılarını ziyaretçilerine açan bu hayvanat bahçesinde toplam 856 tane hayvan türü bulunmaktadır. Her sene yüzlerce insanın ziyaret ettiği hayvanat bahçesi içerisinde piknik yapabileceğiniz ve mangal yakabileceğiniz alanlar da mevcuttur.

Hayvanat bahçesi içinde evcil ve yırtıcı hayvan (aslan, kaplan, zebra, deve...) türlerinden pek çok çeşit bulunmaktadır. Eğer yolunuz Antalya’ya düşerse bu hayvanat bahçesini mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.

Hıdırlık Kulesi

2. Yüzyılda inşa edildiği düşünülen Hıdırlık Kulesi Antalya’nın Kaleiçi bölgesinde bulunmaktadır. 14 metre yüksekliğe sahip olan Hıdırlık Kulesi’nin üst katında gezinti yapabilir, alt katına indiğinizde ise dar bir oda ile karşılaşırsınız.

Ayrıca muhteşem bir deniz manzarasına da sahip olan bu kulenin çevresine kurulmuş olan kafelerde manzara eşliğinde bir şeyler içip güneşin batışını seyredebilirsiniz.

Latin mimarisinden esintiler sunan bu kulenin henüz kim için ya da kim tarafından yapıldığı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Karaalioğlu Parkı

İnsanların rahatça gezebileceği Karaalioğlu Parkı, falezler üzerine kurulmuştur ve oldukça geniş bir alana sahip olan önemli bir parktır. 1940’lı yıllarda temeli atılan bu park, 70.000 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Bu büyük parkın içinde dolaşırken hem Antalya’nın ihtişamlı denizinin hem de Bey Dağları’nın karlı manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Bunların yanı sıra park içinde çocuklar için oyun alanlarının ve çay bahçelerinin de bulunduğunu belirtelim. Antalya’ya kadar gelip de manzara eşliğinde bir keyif kahvesi içmek isterseniz Karaalioğlu Parkı’na uğramanızı tavsiye ederiz.

Selfie Park Antalya

Avrupa’nın en büyük Selfie Müzesi olan bu parkta bütün dekorlar ile fotoğraf çekilebilir ve zaman geçirebilirsiniz. 50’den fazla fotoğraf konsept bulunmasının yanı sıra her lokasyonda profesyonel ışıklandırma sistemiyle çekilen fotoğraflarda kendinizi yeniden keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca tesis bünyesinde taze içecekler ve tatlılardan da deneyebilirsiniz.

Olympos Teleferik

Olympos Teleferik, Antalya’nın Tekirova ve Çamyuva arasında bir konumda yer almaktadır. Deniz seviyesinden 726 metrelik yüksekliği ile Antalya’nın eşsiz manzarasına farklı bir perspektiften bakma fırsatını sizlere sunar. Teleferik hakkındaki sayısal bilgiler ise şu şekildedir;

  • Uzunluğu: 4350 metre
  • Taşıma kapasitesi: 80 kişi
  • Kabin sayısı: 2
  • Teleferik hattının zirve noktası: 2350 metredir.
  • Antalya şehir merkezine uzaklığı: 55 km
  • Ulaşım: Teleferik hattına düzenli olarak seferler yapılmaktadır.

Noel Baba Müzesi (Kilisesi)

Antalya’nın Demre bölgesinde bulunan Noel Baba Müzesi, M.S III. Yüzyılda Aziz Nikolaos anısına yaptırılan bir kilisedir. Günümüzde ise müzeye çevrilen kilise binlerce ziyaretçisine ev sahipliği yapmaktadır.

Noel Baba Kilise ’si mimari yapısı ile Orta Bizans mimarisinden esintiler sunmaktadır. Yaz aylarında 1 Nisan ile 31 Ekim arasında her gün, kışın ise 1 Kasım ve 31 Mart arasında pazartesi günleri hariç her zaman ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca müzeye girişlerde kamera ya da fotoğraf makinesi ile girmekte serbesttir.

Kurşunlu Şelalesi

Ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi Antalya’nın merkezinde yer almaktadır. Kazandırılan Kurşunlu Şelalesi 1986 yılında turizme kazandırılmış ve doğal güzelliğinin yanı sıra çevresinde bulunan piknik alanları, yürüyüş parkurları ile her sene yüzlerce kişiyi en güzel şekilde ağırlamıştır.

8 adet gölcük bulunan şelale 18 metre yükseklikten dökülmektedir. Ayrıca çeşitli hayvan türleri de yaşamını bu şelalenin bulunduğu alanda sürmektedir.

Köprülü Kanyon

Yirmi beş kilometrelik dar bir parkura sahip olan Köprülü Kanyon Isparta’nın Sütçüler ilçesinde başlayıp Antalya’ya kadar uzanmaktadır. Antalya şehir merkezine uzaklığı 90 km’dir. Doğaseverlerin sık sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Köprülü Kanyon, doğal güzelliği ile sizlere safari turu ve rafting yapma imkânı da sunmaktadır.

Bunların yanı sıra kanyonun etrafında bulunan yaylalara çıkıp o muhteşem doğa manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Şehrin biraz uzağında kalmış olmasına rağmen mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Karain Mağarası

Ülkemizdeki en önemli mağaralardan biri olan Karain Mağarası, Yağca Köyü sınırları içinde bulunmakta ve denizden 450 metre yüksektedir. Günümüzden 500 bin yıl öncesinde, içerisinde insanların barındığı söylenen bu mağara ülkemizin en büyük mağarası unvanına sahiptir.

Antalya – Burdur yolunun 13. Kilometresinde bulunan Karain Mağarası şu an turizme açıktır. Girişler ücretlidir.

Manavgat Şelalesi

Antalya’ya yolunuz düşerse ya da tatil için giderseniz görmeniz gereken bir diğer yer ise Manavgat Şelalesi’dir. Ülkemizdeki en meşhur şelalelerden biri olan bu şelale, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer almaktadır. Ulaşım sağlamak ise oldukça kolaydır. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 72 kilometredir. Şelalenin çevresinde bulunan piknik alanlarında piknik yapabilir ya da restoranlardan balık yiyebilirsiniz.

Eğer birkaç gün bu güzel alanda vakit geçirmek istiyorum diyorsanız Manavgat Şelalesi’ne yakın noktalarda bulunan otellerde kalabileceğinizi belirtmek isteriz.

Düden Şelalesi

Antalya sınırları içinde yer alan bir başka doğal güzellik olan Düden Şelalesi’ni de eminim birçoğunuz duymuşsunuzdur. Bu şelalede Manavgat Şelalesi gibi her yıl yüzlerce yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapıyor.

Şelale yaklaşık 50 metrelik yükseklikten dökülerek ihtişamlı bir görünüme olanak sağlıyor. Şelale’ye dair bir anınız kalsın isterseniz bulunduğu alanda hediyelik eşya satan tezgahlardan kendinize ya da sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00