Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Antalya Gezilecek Yerler

3.05.2021 17:40:00

Antalya Gezilecek Yerler

Yazın sıcağında gezemediğiniz Antalya şehir içini kışın da gezip, keşfetmek oldukça idealdir. Kaleiçi ve Tarihi Saat Kulesi ilk gezi durağınız olabilir. Civardaki alışveriş dükkanlarına doya doya bakabilir, ilginç hediyelikler alabilirsiniz. Antalya’nın kış güneşi altında liman manzarasına karşı bir Türk kahvesi ile mola vermeyi unutmayın.

Ardından İstanbul’daki Miniatürk‘ün bir benzeri olan Minicity görmeniz gereken yerlerden. Burada tarihi mekanların minyatür hallerini görmenizi tavsiye ederiz.

Antalya Oyuncak Müzesi

Oyuncak mı deyip geçmeyin. Bu müzede 1800’lü yıllardan günümüze dek geniş bir skalada değişik oyuncaklar var. Adeta tarihe ve eski günlerin çocukluklarına yolculuk yaptırıyor. Eğer çocuğunuzda varsa burayı kesinlikle gezmelisiniz.

Deniz Biyolojisi Müzesi Korsan Gemisi

Bu müzenin tema konsepti batmış bir korsan gemisi stilinde düzenlenmiş, Müzede 500 civarında deniz canlısı sergileniyor.

Antalya’ da kar görüp, kızak yapmak için şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta olan Beydağlarındaki Saklıkent Kayak Merkezi ‘ni ziyaret edebilirsiniz. Antalya ve Akdeniz manzarası karşınızda fazla üşümeden, 15 liraya kızak kiralayıp ailecek keyifli ve eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Saklıkent Kayak Merkezi ‘nin bir özelliği de Ekvator’ a en yakın kayak merkezi olmasıymış, tabi bu da sezonu kısa hale getiriyor mart ayına kadar ziyaret ederseniz kar görebilirsiniz.

Kısa sürede gezilemeyecek kadar büyüktür aslında Antalya. Çevresindeki ilçelerindeki gezilecek yerler için kısa süre kalmak yetmez. Ancak yine de biraz vaktiniz olursa dönmeden önce en azından; Perge Antik Kenti, Hadrian Kapısı, Suna-İnan Kıraç Müzesi ve Yivli Minare‘yi görmeden dönmeyin deriz.

Kemer Dinazor Parkı

Çocuklu aileler iyi bilir, eğer çocuğunuz varsa gezilecek ve gidilecek yerler büyük ölçüde ona odaklı oluyor. Mesela şehirlerde de çocukları gezdirebilmek adına pazar günlerini avmler de geçiren aileler var. Tabi ki siz neye tutkunsanız çocuğunuza da onu aşılamanızda yarar var. Kültür ve tarihe onun da meraklı olabilmesi için orijinal yerleri gezdirip, eğlenceli bir üslupla anlatarak çocuğunuz için çekici kılabilirsiniz.

Antalya Kemer’ de Avrupa’nın en büyük dinozor parkı açıldı. Ailecek burayı da ziyaret edebilir, dinozor maketlerini inceleyip, çocuğunuza trambolin, midilliye binme ya da zip-line gibi bir aktivite ısmarlayabilirsiniz.

Antalya Mağaraları

Antalya çok çeşitli birbirinden ilginç mağaralarıyla meşhur bir ilimiz. Tabiki hepsini tek tek gezmeye uzunca bir süre ayırmanız gerekir. Ancak şehre en yakınlarından biri olan Karain Mağarası ‘nı ziyaret edebilir sarkıt ve dikitlerden meydana gelen harika atmosferini görebilirsiniz.

Antalya da Nerede Kalınır

Yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil yerlerinden biri olan Antalya, görülmesi gereken birçok mekâna sahip. Gezmeye ve görmeye doyamayacağınız bu yere geldiğinizde nerede kalırım diye düşünüyorsanız, Antalya kiralık villa size göre olabilir.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00