Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Balayı Kiralık Villa

Balayı Kiralık Villa

Evlendikten sonra çiftler tatil yapmaya, seyahat etmeye eğilimlidir. Balayı, çiftlerin bu süre içinde birbirleriyle zaman geçirmeye odaklanması, dünyanın geri kalanını geride bırakması için de bir yoldur.

Peki, Balayı "Honeymoon" terimi nereden geliyor?  Bal ve ay ile tam olarak ne alakası var? Ve bu bütün gelenek ne zaman başladı?

Kelimenin etimolojisi Eski İngilizce’den “hony moone” dan geliyor. Balın referansı olan Hony, “yeni evli bir çiftin yaşadığı hassasiyet ve zevk dönemine” ve yeni evliliğin ne kadar tatlı olduğuna işaret eder. Bu arada Moone, tatlılığın süreceği süreye işaret eder. Balayında bugün olumlu bir çağrışım varken, ilk kez yeni evlileri aşık olma konusunda uyarmak için bir terim olarak kullanılmıştır.

“Balayı” teriminin kültürlerin ay döngüleriyle takvim zamanını temsil ettiği 5. yüzyıla kadar uzanan kökenleri de vardır. O zamanlar, yeni evli bir çift evliliğin ilk ayları boyunca mead (“bal”) içerdi. Mead, afrodizyak özelliklerine sahip olduğuna inanılan bal bazlı alkollü bir içecektir.

Kelimelerin yüzyıllar boyunca nasıl kullanıldığını izleyen Oxford İngilizce Sözlüğü'ne göre de, "Balayı" kelimesinin tarihi, bir etimolojik tavşan deliğinin sonunda ortaya çıkıyor. İlk başta, mutlaka bir tatil için atıfda bulunulmamıştır. Balayı terimi ilk kez 1791'de bir tatile atıfta bulunmuştur. "Balayı", birçok kelime gibi, şaşırtıcı bir mirasa sahiptir. Tam olarak ne demek istediğini anlamak 200 yıl almıştır.

Aslında kullanım kelimenin gerçek anlamını açıklar. "Honey - Bal" çünkü tatlı bir zaman dilimi. Ve "Moon- Ay" çünkü ayın yeniden doğması ve varlığı bir ay sürer. 

"Balayı" kelimesinin sonraki kullanımları, temel olarak "bir evliliğin ardından yaşanan mutlu bir zaman dilimi" anlamına gelir.

Çoğu çift bugün balayında yalnız kalmak için seyahat ederken, bu her zaman böyle değildi. İngiltere'de 19. yüzyılda çiftler, çiftin düğün törenine katılamayan arkadaşlarını ve ailelerini ziyaret etmek için gelin turuna çıkıyorlardı.

Günümüzde balayına gitmenin modern nedenleri, tarihin erken dönemlerinden ve balayının tarihsel anlamından biraz farklı olabilir. Ancak, balayının hem eski hem de yeni anlamlarını tek bir listeye sığdırmamızı sağlayacak yeterli benzerlikler vardır.

Birçok insan bugün balayını düğün kutlamalarının büyük finali olarak görüyor. Günlük hayatın stresinden ve temposundan uzak birlikte zaman geçirmek, yeni evlilerin birbirlerine bağlanmasını ve birlikte olmanın keyfini çıkarmasını sağlar. Bu nedenle balayı birlikte bir hayatı, evliliği en iyi şekilde başlatmanın yollarından biridir. Kişisel tercihe bağlı olarak, birlikte dünyayı keşfetmek, macera yaşamak ya da birlikte dinlenmek ve rahatlamak için bir fırsattır.

Uzun zamandır yeni evli çiftler böylesine güzel anları yaşamak için arzu ettikleri yerde ve elbette bütçelerine uygun bir şekilde balayı villası kiralamayı tercih ediyorlar.

Çifler balayı planlarken, özellikle de bir kiralık villa ararken onlar için önemli olan bu deneyimin her anlamda mükemmel olacağından emin olmaktır, onların istediği sadece bir villa kiralamak değil kendilerine ekstra kalite, konfor ve benzersiz bir tatil yaşatacak olan balayı villasını seçmektir.

www.villaciniz.com.tr  olarak, balayı çiftleri için hazırladığımız seçkin romantik villa kiralama portföyümüzü gözden geçirin. Ekibimiz en romantik özellikleri bir araya getirdi ve size özel düzenlemelere yardımcı olmak için hazırız.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00