Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Bodrum Tekne Turu Rotaları

14.05.2024 12:05:00

Ülkemizin en güzel tatil bölgelerinden birisi olan Bodrum, doğası, denizi ve güzellikleriyle herkesin ilgisini çekmektedir. Hatta pek çok kişi için ülkemizde tatil için tercih edilebilecek en doğru adreslerden biri olarak tanımlanmaktadır. İçerisinde pek çok ilgi çekici merkezin bulunduğu Bodrum, deniziyle de kendine hayran bırakmaktadır. Bu yüzden özellikle arabayla yolculuk yapmanın mümkün olmadığı noktalarda tekne turları devreye girmektedir. Özellikle deniz turlarına bayılan, yeni yerler keşfetmeyi seven kişiler için Bodrum tekne turları olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Benzersiz koyları, koyların sahip oldukları doğal güzellikler kendine hayran bırakmaktadır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin en özel anıları arasında yer alan bu mucizevi güzellikler dünya genelinde tanınmaktadır. Tekne turu yapabileceğiniz gibi özel tekne kiralayarak da bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak bu aşamada Bodrum koyları ve rotaları konusunda bilgi sahibi olmanız da önemlidir. 

Karaada Akvaryum Poyraz Koyu Rotası 

Karaada, Bodrum’un 4 mil kadar açığında kalmaktadır. Bunun yanı sıra Bodrum’un en büyük adası, Karaada olarak bilinmektedir. Çok eski dönemlerde küçük bir otelin bulunduğu adaya şimdilerde sıkça tekne turları yapılmaktadır. Bodrum merkezden çıkan tekne turlarının en çok ziyaret ettiği adresler arasında kalmaktadır. Karaada bazı özellikleriyle de öne çıkmaktadır. Bunlardan birisi su mağarasının bulunmasıdır. Diğeri ise meteor çukurunun da Karaada içerisinde yer almasıdır. Bu iki nokta da Bodrum’un gezilip görülmesi gereken en önemli durakları arasındadır.  Bodrum tekne turu yapanlar için rota içerisinde oldukça güzel bir koy da bulunmaktadır. Akvaryum Poyraz koyu olarak isimlendirilen bu koyda, mavinin tüm tonlarına yer verilmektedir. Bu sayede harika bir yüzme deneyimi yaşamanız mümkün hale gelmektedir. Sizler bu iki koya gitmek istediğiniz zaman Bodrum merkezden çıkan tekne turlarına katılabilirsiniz. Aynı zamanda özle tekne kiralama fırsatlarından da yararlanabilirsiniz. Tekne turlarının fiyatları, çeşitli detaylara göre değişiklik göstermektedir. Sizler de beklentilerinize ve taleplerinize göre seçim yapabilirsiniz. Ayrıca birbirinden güzel villa kiralama seçenekleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Gümbet Ortakent Rotası 

Bodrum’da, Gümbet ve Ortakent rotasında yer alan koylar oldukça dikkat çekicidir. Aynı zamanda çok güzel, kendine hayran bırakan plajlar da bulunmaktadır. Tur tekneleri, Bodrum’un Gümbet beldesindeki limandan kalkış yapmaktadır. Sonrasında da rotasını Bodrum’un batısına doğru çevirmektedir. Akvaryum Koyu ziyaret edildikten sonra Deve Plajı, sonrasında ise Bağla Koyu gelmektedir. Hemen ardından ise Dalgıç Burnu’na geçilmektedir. Bu rota içerisindeki en güzel durak ise genel olarak Deve Plajı olarak yorumlanmaktadır. Ortakent içerisinde yer alan Deve Plajı, uzun bir sahil şeridine sahiptir. Denizinin temizliği ve berraklığı ise kendine hayran bırakan noktalar içerisinde yer almaktadır. Sizler bu plaja gitmek için ise farklı yöntemler de kullanabilirsiniz. Yani ulaşım için tek seçenek tekne turları değildir. Kara yolunu kullanarak da Deve Plajına gidebilirsiniz. Yine de tekne turu ile Deve Plajına gitmenin keyfini çıkarmanız en iyisi olacaktır. 

Orak Adası Rotası 

Bodrum açıklarında yer almakta olan Orak Adası Bodrum’un en çok bilinen adalarından biri olarak geçmektedir. Yukarıdan bakıldığı zaman orak şekline benzeyen bu ada, ismini de bu benzerlikten almıştır. Bodrum’un doğu tarafında kalan Orak Adası, 14 deniz mili uzaklığına sahiptir. Bu ada içerisinde birden fazla küçük koyun bulunduğu da bilinmektedir. Bodrum tekne turu yapmak istiyorsanız o zaman bu rotanın atlanmaması önemlidir. Çünkü eşsiz güzelliği sayesinde benzersiz bir deneyim yaşamanızı sağlamaktadır. İçerisinde üç farklı koyda yüzme fırsatınız da bulunmaktadır. Orak Adası için günlük turların fiyatları ise değişiklik göstermektedir. 

Turgut Reis Rotası

Bodrum’da tekne turlarıyla gidilen duraklardan birisi de Turgut Reis Rotası olarak geçmektedir. Diğer tekne turlarıyla karşılaştırıldığı zaman seçenekleri daha azdır. Ancak yine de muhakkak gezilip görülmesi gereken durakları bulunmaktadır. Pek çok yerde göremeyeceğiniz, kendine has doğası ve renkleriyle ilgiyi üzerine çekmektedir. Turgut Reis iskelesinden kalkan bu turlar da bir hayli popülerdir. Genel olarak Çatalada ve Tulluce adasından kalkış yapılmaktadır. Bu iki adanın da çok güzel koylarının olduğu bilinmektedir. Öne çıkan dezavantajı ise bölgenin büyük bir kısmının rüzgâr barındırmasıdır. Bundan ötürü yüzerken rahatsızlık hissi oluşturmaktadır. Ancak Turgut Reis Bodrum bölgesinde güneşin batışına şahitlik edeceğiniz en güzel noktalar arasındadır. Tekne turunuz içerisinde gün batımı da bulunuyorsa o zaman muazzam fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Bu sayede anılarınız arasına şahane fotoğraflar ekleyebilir, tatilinizi yeniden yaşamak isteyeceğiniz deneyimlerle doldurabilirsiniz. 

kaş kalkan villa

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00