Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Dünyada gezilecek yerler

7.12.2020 16:45:00

Dünyada gezilecek yerler

Günümüzde ulaşımın artması ve ulaşım araçlarının da yaygınlaşarak herkesin kullanabileceği bir hale gelmiş olması nedeniyle insanların en çok ilgisini çeken konular haline gelmiştir. Özellikle yılın tatil dönemlerinde insanların farklı yerler görmek ve gezmek için dünyada bulunan ve birçok kişi tarafından bilinmeyen yerlerin olduğunu biliyoruz. Bu alanlar yılın belli dönemlerinde ciddi anlamda kendisine turist çekerek insanların güzel bir tatil geçirmesine olanak sağlar. Dünyada gezilmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Her ne kadar bu yerlerin hepsinin gezilmesi mümkün olmasa bile eşsiz güzellikte olan ve genellikle doğa olayları sonucunda oluşarak binlerce yıl varlığını sürdüren bu yerleri mümkün oldukça gezip görmek insan hayatına ciddi anlamda olumluluk kazandırır.

Yokote Japonya

Japonya’da bulunan bu şehir, dünyada gezilecek yerler arasında bulunsa bile birçok kişi tarafından bilinen bir yer değildir. Bunun nedeni ise bu şehirde yılın belli bir döneminde yapılan Kamakura Festivalidir. Bu festivale birçok ülkede turistler gelerek doğanın eşişiz güzellikleri ile farklı kültürleri görmektedirler. Bahsettiğimiz bu şehirde, festivalin yapıldığı alan içerisinde özellikle gece saatlerinde mantar görünümünde olan buzulların olduğu, ayrıca buzdan evlerin olduğunu söyleyebiliriz. Bu evler ve mantar görünümlü buzullar, tamamen doğal olduğu için ciddi bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkar.

Hawaii Adaları ABD

Hawaii adaları, özellikle sürekli görünüm olarak değişkenlik gösterdiği için yine çok önemli doğal güzelliklerin ortaya çıkmasına neden olan Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan turistik alanlar arasındadır. Bu adaların en büyük özelliği adalarda bulunan kumsalların gün içerisinde saatlere bağlı olarak kumsalın renginin değişiklik göstermesidir. Birçok turiste ev sahipliği yaptığı için yılın belli dönemlerinde bu bölge kalabalıklaşıyor. Kumsal rengi bazen siyah, bazen yeşil bazen de kırmızıya dönüşerek şaşırtıcı görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Semerkant Özbekistan

Dünyanın doğusunda yer alan Semerkant, tarihi dokusu ile ünlenmiş, genellikle tarihi insan yapıtlarından oluşan bir şehirdir. Asırlar boyunca farklı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Semerkant dünyada gezilecek yerler arasında büyük bir önem taşımaktadır. Tarihi olarak kaleler, camiler ve daha çok medreselerin bulunduğu bu şehir, kültürel anlamda ciddi olarak gelişmenizi sağlayacak eşsiz bir bölgedir.

Kazbegi Kafkas Dağları

Gürcistan’da bulunan bu kasaba, eşsiz doğal güzellikleri ile ünlü olarak dünya sıralamasına girmiş önemli yerlerden biridir. Genellikle Tiflis halkının yerleşmiş olduğu bu yer, eski kültürü ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmıştır. Tatil dönemlerinde gidilmesi gereken yerlerden biri olan Kafkas Dağları içerisinde ormanlar, şelaleler, tatil evleri ve eşsiz manzaralar bulunmaktadır. Özellikle psikolojik olarak sizi ciddi anlamda olumlu etkileyecek olan bu alan yaz aylarında kesinlikle görülmesi gerekmektedir.

Kapadokya Nevşehir

Türkiye de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Kapadokya, herkes tarafından bilinen ve tamamen doğal güzellikleri ile ön planda olan bir yerdir. Kapadokya doğal güzelliklerin yanı sıra balon uçuşları, eğlenceler ve festivallerle de güzel bir tatil bölgesidir. Binlerce yıllık yaşlı medeniyetlerin yaşamış olduğu bu bölgede kendiliğinden oluşmuş ve Peri Bacaları olarak adlandırılan yapıtlarla ünlenmiştir. Kapadokya ülkemizin Nevşehir ilinde yer alan bir tatil bölgesidir.

Virunga Ulusal Parkı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan bu milli park, günümüzde halen aktif olan yanardağları ile ünlü olduğu için dünyada gezilmesi gereken yerler arasında önemli bir yer almıştır. Bu milli parkta bulunan yanardağlar birkaç yılda bir lav püskürten heybetli yanardağların bulunduğu bir alandır. Daha önceden meydana gelmiş olan püskürmeler sonrasında oluşan lav atıklarının görüntüsü birçok kişiyi olumlu anlamda etkiyecek yerlerin oluşmasını sağlamıştır. Bu milli parkta bulunan bazı tepelerde karlar yaz aylarında da ortadan kalkmamaktadır. Bu nedenle mükemmel manzaraların bulunduğunu söyleyebiliriz.

Pripyat Ukrayna

Pripyat, Ukrayna şehrinin 10 kilometrelik alanının içerisinde yer alan 49 bin nüfuslu bir alandır. Bu dar alan içerisinde bir gece için binlerce kişinin anda taşınarak evlerini terk etmek zorunda kaldıkları hayalet bir şehirdir. Şehirde tam anlamı ile bir yaşam olmadığı için yıllar önce betonlaşmış ancak terkedildikten sonra tekrarda doğanın sahiplendiği, bu nedenle de çok mükemmel görüntülerin oluştuğu bir şehirdir. Meydana gelen bu doğallaşma ile bu alanda tatil yapmak yerine terk edilmiş bu şehri gezerek ortaya çıkan güzellikleri görmek sizi oldukça rahatlatacaktır.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00