Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Ekim ayına en çok yakışan 5 rota

1.10.2023 22:45:00

Ekim ayına en çok yakışan 5 rota

Yazı arkamızda bıraktığımız günlerde bize muhteşem bir renk paleti sunan Ekim ayı, aynı zamanda muhteşem sonbahar manzaraları ile karşılaşabileceğimiz rotalarıyla da yolculuğa çağırıyor. Üstelik bu rotaları Türkiye’nin 7 bölgesinde de bulabilirsiniz. Fakat sonbahar yolculuğuna çıkmak için tercih edebileceğiniz rotalarda öylesine geniş bir çeşitlilik var ki aralarından birini seçmek hiç de kolay değil. Biz de kafa karışıklığını bir nebze olsun gidermek adına sizler için 5 rota önerisinde bulunduk!

Abant- Bolu

Sonbahar ve muhteşem manzaralar denildiği zaman, şüphesiz akla ilk gelen yerlerden biri Bolu’da bulunan Abant Gölü. Bir krater ve birikinti gölü olan Abant, sık ormanlarla çevrili olması nedeniyle doğa yürüyüşleri için ideal bir nokta. Göl çevresinde her biri farklı zorluk seviyelerine sahip çok sayıda yürüyüş parkuru bulunuyor. Ciddi bir alabalık popülasyonuna sahip olan göl balık tutkunlarının da uğrak noktalarından biri. Ayrıca Abant Gölü üzerinde tekne turlarına katılmak ya da sandalla sakin bir gezintiye çıkmak mümkün.

Abant gölüne ailenizle ya da arkadaşlarınızla gittiğiniz zaman, göl kenarında piknik yapabileceğiniz çok sayıda alan bulabilirsiniz. Konaklama seçenekleri için de benzer şeyleri söylemek mümkün.

Şirince- İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı küçük bir köy olan Şirince, birbirinden güzel meyve şarapları, çiçeklerle kaplı dar sokakları ve kendine has mimarisi ile keyifli bir rota olabilir. 19. yüzyılda inşa edilen ve Osmanlı/Yunan mimari tarzlarını yansıtan Vaftizci Yahya Kilisesi de burada yer alır. Ayrıca Şirince Meryem Ana Kilisesi de her yıl binlerce turisti ağırlar.

Şirince’ye doğru bir rota çizmenin en güzel taraflarından biri, Efes Antik Kenti’ne uğrama imkânı bulunması. Hatta yeterince vaktiniz varsa bölgeye oldukça yakın bir lokasyonda bulunan Claros ve Notion antik kentlerini de ziyaret edebilirsiniz.

Burgazada- İstanbul

Yazın başka, sonbaharda başka güzel olan Burgazada, İstanbul’dan ayrılmadan bir sonbahar rotası çizmek isteyenler için şahane bir fırsat. Yazın yüzmek için ideal lokasyonlardan biri olan Madam Martha koyu, sonbaharda ise İstanbul’a karşı harika manzaralar sunuyor. Kalpazankaya için de benzer şeyleri söylemek mümkün.

Burgazada yolculuğunuz sırasında hayatının büyük kısmını adada geçirmiş Sait Faik Abasıyanık’ın el yazmalarının ve eşyalarının sergilendiği Sait Faik Müzesi’ni görebilir, Aya Yani Kilisesi, Hristo Manastırı ve Burgazada Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.

Kapadokya- Nevşehir

Kapadokya, özellikle sonbahar aylarında bu kısacık alanda anlatılamayacak kadar mükemmel bir coğrafya. Burada yapabileceğiniz en güzel etkinlik elbette gündoğumunda balona binmek ve Kapadokya’nın muhteşem manzarasının tadını çıkarmak olacaktır. İkinci etkinliğiniz ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunan Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etmek olmalı!

Eğer daha fazla yer görmek isterseniz Uçhisar Kalesi, Keşişler Vadisi, Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Avanos gibi civarda bulunan popüler lokasyonları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kapadokya’nın profesyonel fotoğrafçılar için bir cennet olduğunu da aklınızdan çıkarmayın!

Safranbolu- Karabük

Ahşabın ve taşın birlikteliği ile inşa edilmiş, ağaçların arasında gizlenmiş Osmanlı’dan kalma Safranbolu evleri, sonbahar aylarında kartpostalı andıran manzaralar yaratır. Safranbolu size mükemmel fotoğrafların yanı sıra muhteşem lezzetler sunar. Üstelik günümüzde butik otel olarak hizmet veren Safranbolu evlerinde de konaklamak mümkün.

Eğer bölgeyi yukarıdan görmek isterseniz Safranbolu Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Doğayla iç içe kalmak için Hıdırlık tepesine doğru yürüyebilirsiniz. 17. yüzyıldan kalma bir kervansaray olan Cinci Hanı ve İncekaya Su Kemeri’ni görebilir, Safranbolu Çarşısı’nda alışveriş yapabilirsiniz. Bölgenin kültürünü tanımak içinse Safranbolu Kent Müzesi’ne uğrayabilirsiniz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00