Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Evcil Hayvanla Tatil Yapmak

30.11.2020 16:45:00

Evcil Hayvanlarla Seyahat Etmenin Yöntemleri

Evcil hayvan, beslenmesi ve barınağını doğada bulan, düşmanlara karşı kendisini savunan, üreyerek yaşamını sürdüren hayvanların insan eliyle evcilleştirilmesidir. Seyahat, kişilerin uçak, bot, tren, vb. ulaşım araçlarıyla uzak yerlere hareket etmesidir. Uzak yerlere seyahat ederken, bakmakta olduğunuz evcil hayvanınızı yanınızda götürmek istersiniz. Seyahat ederken evcil hayvanınızı yanınızdan ayırmak istemiyorsanız, evcil hayvanlarla seyahat etmenin yöntemlerini incelemekte fayda var.

Yavruyken evcil hayvan edinirsiniz. Alıştıktan sonra sizinle yemek yer, gezer, oyun oynar, uyur. Seyahat ederken evcil hayvanınızı herhangi bir tanıdığınıza emanet edemeyeceksiniz, yanınızda götürmek zorunda kalırsınız. Evcil hayvanınızı da yanınıza alarak onunla seyahat edip, tatil yapabilirsiniz. Uçak, otobüs, tren, gemi vb. ulaşım araçlarıyla seyahat edebilirsiniz. Her firma evcil hayvanları ulaşım aracının içine almaz. Seyahat etmek için ulaşım aracı arıyorsanız, öncelikle evcil hayvanı kabul eden ulaşım firması bulmanız gerekiyor. Ulaşım firmasıyla değil de kendi aracınızla seyahat edeceksiniz, evcil hayvanınız size alışkınsa gönül rahatlığıyla seyahat edebilirsiniz.

Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak, evcil hayvanınızla seyahat edip, kolaylıkla tatil yapabilirsiniz.

Hangi ulaşım aracıyla seyahat edeceksiniz?

Seyahat etmeye kendi aracınızla çıkacaksanız herhangi bir sorun yok. Otobüs, tren, gemi, uçak vb. araçlarla seyahat edecekseniz, firmaların şartları değişiklik gösterebilir. Kural, ücret ve ekstra şartları araştırın. Sizden başka bir kişinin de evcil hayvanı sizin hayvanınızla birlikte seyahat edecekse, sizin hayvanınız huzursuz olabilir. Bazı firmalar hayvanınızı taşıma çantasına koymak şartıyla yanınızda seyahat etmesine izin verebiliyor.

Can dostunuzla birlikte seyahat edip, tatil yapmak eğlenceli gibi gözükse de alışkın değilse stresli bir duruma dönüşebilir. Onunla ilk defa seyahate çıkıyorsanız, vereceği ilk tepki sizi korkutabilir. Örneğin, kendi aracınız varsa can dostunuzu da alıp şehir içinde kısa bir tur yapın. Böylece vereceği ilk tepkiyi gözlemleyebilirsiniz. Kısa turlarla onu uzun seyahate alıştırabilirsiniz. Can dostunuz stres yaptığında onu sakinleştirmeye çalışın. Stres yapmıyorsa, taşıma çantasına da koyabilirsiniz.

Sağlık muayenesini yaptırın

Seyahate çıkmadan önce veterinere giderek sağlık muayenesi yaptırın. İster kendi aracınız olsun ister firma ile yolculuk yapıyor olun, veterinerden yolculuğun kolay geçmesi için öneriler alabilirsiniz. Uzun yollarda insanlarda olduğu gibi hayvanların da midesi tutabilir. Veteriner evcil hayvanınız için seyahat öncesi iğne ya da ilaç verebilir. Örneğin, seyahate çıkmadan önce daha az mama ve su verin gibi.

Evcil hayvanınız için ihtiyaç çantası hazırlayın

Seyahat ederek bir tatile çıkarken, kendinize çanta hazırlarsınız. Aynı kendinize hazırladığınız çanta gibi can dostunuz içinde ihtiyaç çantası hazırlayın. Bu çanta içine; mama, su, kap, sağlık belgesi, ilaç, çöp poşeti, tasma ve battaniye koyabilirsiniz.

Evcil hayvan dostu villalarda konaklayın

Seyahat etmeden önce nerede konaklayacağınızı araştırın. Örneğin, konaklayacağınız villa, evcil hayvan kabul ediyor mu? Mola vereceğiniz yerlerde evcil hayvan girebilir mi? Tüm olasılıkları araştırın. Evcil hayvanınızla birlikte kalabileceğiniz evcil hayvan kabul eden villalar kategorisini inceleyebilirsiniz.

Evcil hayvanlarla gezebileceğiniz yerleri araştırın

Evcil hayvanınızla birlikte seyahat ettikten sonra kalacağınız yeri bulduysanız, şimdi sırada birlikte gezebileceğiniz yerleri araştırmanız gerekiyor. Örneğin, evcil hayvanınızla birlikte gezebileceğiniz kilise, restoran, park, sahil, tarihi vb. yerleri bulun.

Seyahat sırasında yapmanız gerekenler

Kendi aracınızla seyahate çıkıyorsanız, can dostunuzun ihtiyacını gidermek için istediğiniz yerde mola verebilirsiniz. Mola verince onu dolaştırın, tuvalet yapmasını, su içmesini temiz hava almasını ve mama yemesini sağlayabilirsiniz.

Bir firmayla seyahat ediyorsanız, belli aralıklarla onu kontrol edin. Mama ve su içmesini sağlayın. Severek moral verin. Böylece stres ve depresyondan uzak kalır. Bu durumda gönül rahatlığıyla seyahat edebilirsiniz.

Evcil hayvanların kolay seyahat etmesini sağlayan araçlar

Evcil hayvanlarınız için koltuk kılıfları koyabilirsiniz. Böylece tuvalet, tüy, su ve mama döküldüğünde kolayca temizleyebilirsiniz. Katlanabilen mama ve su kabı kullanarak dökülmesini engelleyebilirsiniz. Hayvanlar için geliştirilmiş emniyet kemerlerinden kullanın. Stres ve depresyondan uzak tutmak için oyuncağını yanınıza almayı unutmayın.

Evcil hayvanımla yurtdışı seyahate çıkabilir miyim?

Yurtdışında tatil yapmak için seyahate çıkarken evcil hayvanınızı yanınızda götürmek için yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. Bu işlemleri tamamladığınızda onunla seyahat edip, tatil yapabilirsiniz.

  • Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğünden ihracat-çıkış belgesi alın.
  • Bakanlıktan veteriner hekim imzalı sağlık belgesi alarak, kendi veterinerinize de imzalatın.
  • Aşı karnesi ve pasaportunu alın.
  • Mikro çip
  • Gideceğiniz ülke ek belge istiyor mu? Bunları araştırın.
  • Kuduz aşısının olup olmadığına dair kan testi yaptırın.

Türkiye’ye evcil hayvanla giriş için istenen belgeler

  • Aşıların tamamının yaptırılması gerekiyor
  • Aşı karnesi ve pasaport
  • Veterinerden alacağınız seyahat için sağlık belgesi

 

 

 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00