Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

İzmir de gezilecek yerler

12.03.2023 20:10:00

İzmir de gezilecek yerler

Ege’nin incisi İzmir, antik tarihi mekanlar, tarihi eserler ve müzeler. En güzel koylar ve en güzel tatil beldeleri ve manzarası, yüzlerce harika mekanlar.

İzmir’de kahvaltı denilince akla ilk gelen boyoz ve gevrektir, yanında olmazsa olmaz çay. Bu ikiliyi her köşe başında bulabilirsiniz.

Şunu ifade edebiliriz ki, İzmir 1-2 günde gezilebilecek bir yer değildir, 10’dan fazla güzel mekân, tarihi eser, en güzel yemeler ve eşsiz sokakları ile canlı müzeler mevcuttur. Yani rotanızda İzmir varsa uzunca kalmanız gerekebilir. Nereden başlanması gerektiğine karar vermek zor ama bu tatil zamanını en iyi şekilde geçirmeniz için harika bir listeniz var.

Şehrin doğal güzellikleri, mimarisi, cıvıl cıvıl sokakları, eski medeniyetlerden kalma eserleri, kordonu ve tabi ki de sıcak kanlı yerlileri ile kaynaşmak için bolca zamana ihtiyaç var. Turizmin kalbi İzmir’i İzmir yapan şeyler arasında Karşıyaka, Kordon, Kemeraltı çarşısı ve İnciraltı sahili gibi yerleri görmek gerekir. Bu yerler şehirle birleşmiş ve sembolleşmiş yerlerdir. İzmir hakkında birçok fikre ve görüşe sahip olmanız mümkün ama kendi deneyimleriniz ile görmek başka olacaktır. Ve işte İzmir de gezilecek yerler listemiz.

Listemize İzmir’in sokakları ile başlayabiliriz. Televizyon ve radyo kanallarında bolca duydunuz, aşina olduğunuz İzmir kordonu gezebilirsiniz. Yürüyüp gezerken derin ve sonsuz gibi gözüken maviliğin içinde kaybolursunuz. Etrafta olan seyyar satıcıların, martıların ve vapurun sesi size müzik gibi gelebilir. Ayrıca Kordondaki esintiyi unutmayın ve yanınıza bir çeket alın zira hasta olmayı kimse istemez. İzmir’in sembolü haline gelen bu yeri mutlaka gezmeniz gerekiyor. Buradan görkemli ve tarihi değere sahip saat kulesini görebilir ve ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca hemen yanında bulunan Yalı Cami’de gezilmeye değer Osmanlı eserlerindendir.

Bir diğer gezilmesi gereken yer Pasaport. Pasaport yer mimarisi ile başınızı döndürebilir. Kafelerin yer aldığı cadde üzerinde yürüyebilir ve biraz soluklanabilirsiniz ve konumu sayesinde buradan her yere geçebilirsiniz. Vapura binerek İzmir’in körfez manzarasının tadını çıkartabilirisiniz.

İzmir’İn gece hayatını görmek ve en canlı mekanlarını ziyaret etmek için Alsancak da bulunan Kıbrıs Şehitlerine gidebilirsiniz. İzmir yemekleri ve sokak lezzetleri bir başkadır. Buna bir de gün batımı manzarası eklenince buranın verdiği keyif daha da artıyor.

Gazi sokağı gece hayatını görmek isteyenler için bir başka örnektir. Burası en güzide ve nadide mekanlara ev sahipliği yapar ve kendine has eğlence mekanları vardır. Bu sebeple, farklı bir aktivite arayanlar için uygun bir yerdir. Kemeraltı çarşısı Osmanlı döneminden kalma ve İstanbul’daki Kapalı çarşıyı andırır.

Tarihi dokusunu korumayı başaran ve Konak’ta bulunan Moreno sokağı, Rumların hala yaşamakta olduğu bir yerdir. Rumlara ait tarihi binaların ve köşklerin olduğu bu sokak tarih kokar. Dario Moreno,  1921 yılında vefat eden ünlü Rum gitarist. Kendisi İzmir aşığıdır ve bu sebeple bu sokağa onun adı verilmiştir. Ayrıca burası Tarihi Asansöre çok yakındır.

İzmir saat kulesini bilmeyen yoktur, burası Osmanlı döneminden kalma tarihi bir eserdir. Saatini Almanya’dan hediye olarak gönderilmiş ve yapılması talimatını Sadrazam Mehmet Paşa vermiş. Bu eser Abdülhamit Han’a ithafen yapılmış. Saat kulesinin taş işçiliği kusursuza yakın ve harika ambiyansı olan bir yerdir. Birçok İzmirlinin buluşma noktasıdır.

Böyle yapılardan bahsetmişken Asansörden bahsetmemek olmaz. Tarihi Asansör ’ün yapımı 1907’de yapılmış ve 58 metre yüksekliğe sahip. Gece yarısına kadar ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz bu yapı manzarası ile nefes kesici. Yukarı çıktığınızda ziyaret edebileceğiniz tatlıcı ve restoranlar mevcut. Harika manzara eşliğinde kim nefis bir yemek istemez?

İzmir Fuar Merkezi, çocuklarınızla harika zamanlar geçirebileceğiniz büyük bir yer. Burası ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapar ve İzmir’in geleneksel taraflarını yansıtır. İçerisinde yürüme alanı, lunapark ve genellikle sergileri barındıran bu yer İzmir’i tanımak için güzeldir. Ayrıca fuardaki radyo müzesi de gezilecek yerler arasında yerini alır.

Özel araçınız ile seyehat ediyorsanız bir diğer nokta Efes Antik Kent’e uğramayı unutmayın. Bu tarihi bölge eski medeniyetlere ev sahipliği yapmasından dolayı Selçuk ve Bergama tarafında antik kent mevcuttur. Bu yerin özelliği ise Meryem’in burada yaşadığının bilinmesi ve burada hac merkezinin olması. UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan bu yer 8 bin yıldan fazla geçmişe sahip.

Şirince köyü son dönemlerin en popüler yerlerden birisi arasına girdi. Bu köyün doğal güzelliği ve köyün içerisindeki yapıların mimarisi turistleri kendisine çekiyor. Buranın ün kazanmasının nedeni Maya takvimine göre 2012’de kıyametin kopacağını ve bu kutsal yerin tek kurtulan yer olacağını göstermesi idi. Bu nedenle köye binlerce kişi akın etti ama köy kendi güzelliğini korumayı başardı.

Yaz sezonun başlaması ile gidebileceğiniz bir yer olan Alacatı oldukça kalabalık olsa da rüzgar sörfünü ve yamaç paraşütü yapabileceğiniz bir yer. Buranın dar sokaklarını gezebilir, taş evleri inceleyebilirisiniz ve mavi bayraklı plajlarında serinleyebilirsiniz. Ayrıca, Çeşme’nin merkezinde gezebilir, uzun sahillerinde yürüyüşler yapabilir ve balık restoranlarında güzel vakit geçirebilirsiniz. Çeşme’nin eşsiz plajları sizi kendine çekicektir.

Çeşme’den bahsetmişken Ilıca plajından bahsetmemek olmaz. Dünya’nın sayılı plajlarından birisi olan Ilıca plajı sakin denizi ile ziyaret edenlerin uğrak noktası. Buranın en büyük özelliği, denize karışan doğal kaplıca suları. Bu nedenle Ilıca plajının su sıcaklığı diğer plajlardan daha farklıdır. Bazı insanlar bu suyun şifalı olduğunu da söyler.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00