Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Antalya Kaş Gezi Rehberi

29.04.2024 11:35:00

Körfezin berrak sularında uzanan soyu tükenmiş bir halkın kalıntılarını görmek için tekneyle günübirlik bir gezi Antalya Kaş'tan da mümkündür. Ülkemizin tarihi geçmişinin izlerinin hala görülebildiği efsanevi mezarlara bir ziyaret de Kaş'tan da mümkündür. Ya da belki de tuzlu suların kıyısındaki sıcağında rahatlamak ve geceleri iyi müzik dinleyerek ve dans ederek iyi vakit geçirmek gibi basit bir ihtiyaç da  Kaş'ta (Antalya) da yapabilmektedir. Bu noktada sizleri kaş gezilecek yerler olarak harika seçenekler beklemektedir. 

Sıcak, kuru yazlar, ılıman kışlar, meyve ve sebze yetiştirmek için ideal iklime sahiptir. Kaş, Türkiye'de tarımın en çok yetiştirildiği yerlerden biri olmakla övünse de, turizm ana gelir kaynaklarından biridir. Eşsiz bir yer olan bu balıkçı köyü, yazın tadını çıkarmak için ülkedeki en iyi yerlerden biri olarak kabul edilebilir. Antalya ilinde  ve Ege hattında bulunan Kaş kasabasının keyfini çıkarma fırsatını kaçırmayın. Kaş'a nereden ulaşıldığı önemli değil. Ancak ziyaret ederseniz ve kendinizi Antalya ilinde bulursanız, en azından birkaç günlüğüne bu küçük balıkçı köyüne gitmekten çekinmeyin. Bunlarla birlikte harika Kaş villa seçenekleri için de mutlaka sitemize göz atmayı unutmayın.               

Kaş Rehber Turu

Antalya batısında toplam 170 kilometre uzaklıkta Kaş'ın bulunduğu ilçeye adını veren Antalya, sadece sunduğu imkanlar nedeniyle değil, aynı zamanda deneyimi diğer bölgelere yaymak için çok uygun bir yer haline getiren konumu nedeniyle Türkiye'de ayrıcalıklı bir yerdir.

Kaş'a Antalya'dan yaklaşırken yolda göreceğiniz ilk şey, bazı kayalardaki bazı delikler olacaktır. Bunlar Demre denilen etkileyici harabelerin yakınlığından dolayı  yağmalanan altının saklandığı efsanevi mezarlardır. Yol boyunca Kaş civarında, şehrin tepesinden çok geniş bir manzara sizi karşılayacaktır. Kaş, Akdeniz'in en eteklerine kadar uzanan bir tepenin üzerinde yer aldığından, Türkiye'de gün batımının gerçekleştiği tam da bu noktaya gelmek fazlasıyla tavsiye edilir. Hala orada, kırmızı-altın rengi güneş, bu kasabanın küçük komşu koylarının ufkuna yavaş yavaş düşerek, deniz, dağlar ve tipik bir turist balıkçı köyünün doğal birlikteliğinde gerçek bir zevk yaratır.

Kaş'a Türkiye'nin Ege Denizi'nden, İzmir'den, Bodrum'dan veya Marmaris'ten, Türkiye'deki bu küçük yerin girişinden birkaç kilometre uzakta olursanız, harika bir sürpriz bulacaksınız: mavi koyudan en koyu renklere kadar uzanan bir renk yelpazesi, kıyısında kırılan hatırı sayılır dalgalarda tuhaf bir şekilde farklılaşan turkuaz su sizi mest edecek. Burası Kaputaş plajıdır ve oldukça ünlüdür.

Erişimi ücretsiz ve çok temiz olan bu plaj özellikle sıra dışıdır. Ülkemizdeki plajlar, kuzeydekiler hariç, sakindir, üzerinde dalga görülmez ve şeffaf suları nedeniyle de göz kamaştırıcıdır. Ancak bu kumsalda tatilcilerin kendilerini dalgalara bırakma cesareti dikkat çekicidir. Plajda ayrıca birçok meşrubat veya yiyip içebileceğiniz bir restoran da bulunuyor. Bu görkemli plaj duşlarla donatılmıştır.

Kaş, Yunan antik döneminde Antiphilos olarak adlandırılmıştır. Roma döneminden sonra Bizans İmparatorluğu'nun bir parçasıydı. Araplar, Rum Sultanlığı, Selçuklular ve daha sonra Osmanlılar gibi diğer halklar tarafından işgal edilene kadar buraya geldi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki açık savaştan sonra, 1923'te Yunan nüfusunun çoğu şehri terk etti. Bu nedenle, Yunanistan ile belirli bir benzerlik bugün hala gözlemlenebilir.

Bu küçük yerin tadını çıkarmak için belki de en keyifli zaman, gün batımından sonra, sıcaklığın düştüğü ve yerlilerin teraslarının canlanmaya başladığı zamandır. Genç bir ruha sahipseniz çok uygun bir yer, çünkü birçok genç tatilleri sırasında burayı ziyaret ediyor, ancak aşırıya kaçmasa da, hareketli ve sağlıklı bir bayram atmosferi arasında nabzını tutmayı başarıyor. Ayrıca canlı müzik dinleme imkanı sunan çok sayıda mekan bulunmaktadır. Aynı zamanda villa kiralama fırsatları için de sitemize göz atmayı unutmayın.

Kaş'ta Yapılabilecek Geziler

Küçük bir kasaba olarak, diğer yerlere günübirlik gezilerle buradaki konaklamaları değiştirebilirsiniz. Yunan adası Kastelorizo denize sadece altı kilometre uzaklıktadır ve kasabadan organize feribotlarla kolayca erişilebilir. Aynı limanda, gidiş-dönüş feribot bileti satın alabilirsiniz. Bununla birlikte gelin kaş merkez gezilecek yerler ile ilgili diğerseçeneklere hızlıc göz atalım.

Kaş ayrıca  dalış için ana yerlerden biri olarak kabul edilir. Spor yapmayı sevenler için yakındaki Likya yolu üzerinde yürüyüşe de çıkabilirsiniz. Aynı zamanda Kıbrıs Kanyonu'nda kanyon gezip, Kekova Koyu'nda kanoyu tercih edebilir, çok uygun fiyata günübirlik tekne turu da kiralayabilirsiniz. Bu koyda yapacağınız tekne gezisinde, berrak sularında soyu tükenmiş bir kasabanın kalıntılarını görebilirsiniz. Antik geçmişte bir zamanlar yapı olan sütunların, merdivenlerin ve görünür kalıntılarının bugün hala görülebildiği batık Licia Selimne şehridir. Ayrıca farklı noktalarda yüzmek için birkaç durak var ve ulaşımın kendisinde yapılan mangaldan sonra sadece tekneyle ulaşılabilen küçük bir adaya gidiliyor. Kekova Koyu'nda mutlaka tekne turu yapılmalıdır. 

  • Kaputaş plajı

Kaputaş Plajı, Kaş ile Kaş'ın 26 kilometre batısındaki Kalkan ilçesi arasında yer almaktadır. Kaputaş, doğal güzelliği, bir vadide yer alması ve neredeyse keşfedilmemiş kabul edilir, çünkü hiçbir bina, bar veya sahil barı yoktur, bu da sahili çok sessiz yapar. Buna rağmen, tamamen terk edilmiş bir yer değil, çünkü sahilde bir şemsiye kiralama noktası ve içecek ve biraz yiyecek satan yer var ancak çeşitlilik sınırlıdır. Su çok şeffaftır, bu da onu şnorkelle yüzmek için ideal bir yer yapar ve sıcak olduğu için içinde uzun süreler geçirebilirsiniz. Bölgedeki diğer plajların aksine çakıllardan oluşmayan, yürümekten veya güneşte yatmaktan rahatsız olmayan tatilciler için Kaputaş, ince altın kumlu bir plajdır. Kaş merkezinden D400 ile yaklaşık 20 dakika sürer, yol sahile paralel uzanır, bu nedenle yol boyunca manzara çok güzel, her virajda manzaranın tadını çıkaran turistleri bulmak nadir değildir. 

Kaş kalkan villa seçenekleri için sayfamıza göz atmayı unutmayın!

  • Kaş antik Yunan tiyatrosu

Kaş, Türkiye'de Likya Yolu güzergahında günümüzde sıklıkla ziyaret edilen Likya şehirlerinden biridir. O zamanlar en zengin şehirlerden biriydi, bu nedenle şehrin, zaman içinde çeşitli restorasyonlar sayesinde kalıntıları hala iyi durumda korunan bir tiyatrosu vardı. Arkeologların çalışmaları, tiyatronun yapımını MÖ 1. yüzyılın ilk çeyreğine tarihlendirir. Tiyatro, bu tür Yunan yapısının üç tipik özelliğini gösterir: at nalı şeklindedir, koro tarafından kullanılan orkestra daireseldir ve tiyatro, dönemin soyunma odalarının da bulunduğu ayrı bir binada sahne alır. Tiyatronun büyüklüğü Kaş'ın büyük bir zenginlik olduğunu, muhtemelen deniz ticaretinden geldiğini gösterir.
Kaş, genellikle yaz aylarında gösteriler düzenlendiğinden, geçmişini aklımızda tutmamıza ve aynı zamanda tadını çıkarmamıza olanak tanıyan eski tiyatronun etrafına inşa edilmiştir. Kaş'ta her yıl düzenlenen sanat festivalinde Caz konserleri de yer alır. Bu konserler antik Yunan tiyatrosunda gerçekleşir.

  • Myra kalıntıları, Antik Likya nekropolü

Kaş'a 44 kilometre uzaklıktaki Demre kasabasında, Antik bir Likya nekropolü olan Myra'nın kalıntıları bulunmaktadır. Myra'nın varlığı, Likya döneminde Türkiye kıyılarının bu bölgesinin büyük zenginlik teorisini güçlendiriyor, çünkü sadece önemli şehirlerde şehirleri andıracak kadar büyük mezarlıklar inşa edilmiştir. Mezarlar bir tepenin yamacına yerleştirilmiş, görünüşe göre aşağı doğru iner ve harika bir manzara yaratır. Şu anda antik kentin bir kısmı, örneğin Artemis'in onuruna yapılan antik tapınak, Likya'daki en büyük ve en etkileyici yapı olarak kabul edilmesine rağmen, tamamen gömülü veya yıkılmış durumdadır.

  • Saklıkent Boğazı

18 kilometre uzunluğunda ve 300 metre derinliğindeki Saklıkent Boğazı, Kaş'a 224 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kış aylarında su seviyesi o kadar yüksektir ki, vadiye ulaşılamamaktadır, bu nedenle gezi sadece yaz aylarında yapılabilmektedir. Geçit boyunca, banklar ve nehre üç kol halinde düşen küçük bir şelale ile dinlenebileceğiniz bir alanda biten ağaçlardan oluşan bir yol var. Akıntı çok güçlü, bu yüzden suya girilmesi önerilmez. Kaş'tan oraya gitmek için D400'den yaklaşık 4 saat sürer.

Aynı zamanda Kaş villa kiralama seçenekleri ile kaçırılmaz fırsatlara göz atmayı unutmayın!

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00