Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Kış tatili için nereye gidilir?

23.11.2020 16:40:00

Kış tatili için nereye gidilir?

Kış tatilinin de yaz tatili kadar seveni ve tercih edeni var. Bazıları yaz tatilini bazıları da kış tatilini sever. Kış tatilinde yapacak etkinlik ve faaliyetler sınırlı gibi dursa da en az yaz tatili kadar kış tatilinin de avantajları mevcuttur.

Kışın kayak merkezlerinin tercih edilmesinin yanı sıra birçok kişi tarafından da kapalı havuzlu villalar tercih edilebiliyor. Yine kış tatili için tercih edilen yerlerin başında Bursa (Uludağ), Kocaeli (Kartepe), Erzurum (Palandöken), Kayseri (Erciyes) gibi birçok kayak merkezi mevcuttur.

Bu tatil için birçok kış sporu yapmak mümkündür. Kayak yapmanın yanı sıra güzel manzaralar eşliğinde 45-50 dakika süren teleferik turu yapma şansınız vardır. Bir diğer yapılacak olan etkinlik ise kar motoru ile doğanın keyfini çıkartmak. Tatil yöresine göre değişiklik gösteren kış festivalleriyle kış akşamlarını daha hareketli ve eğlenceli geçirmek mümkün.

Tatil için bir diğer seçenekte tren yolculuğu olabilir. Ankara'dan başlayarak Kars'a kadar 24 saat süren ve eşsiz kış manzaralarına şahitlik edilebilir. Verilen her molada mola verilen yöreye ait yemek ve hediyelik eşyaları bulabilirsiniz. 24 saat süren bu yolculukta odalı olan vagonlar hareket eden bir ev hissi veriyor. Özgür olduğunuz bu küçük odada manzaraya karşı müzik dinlemek, kitap okumak, akşam yemeği ve sabah kahvaltısı yapmak mümkün.

Diğer kompartımanda yolculuk yapan kişiler ile tanışıp Doğu Ekspres klasiği olan vagon dansı ile eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Yolculuğun son durağına gelince tatil hâlâ devam etmekte. Kars'ta son bulan yolculuk tarihin önemli anlarına ev sahipliği yapmış olan sokakları gezebilirsiniz. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde kızaklı at arabaları ile yolculuk yapılabilir, balık tutulabilir. Sarıkamış'ta bulunan kayak merkezinde kayak yapmak bir başka seçenek.

Kars'ın görülmeye değer ev sahibi yaptığı bir de yabani bir hayat var. Burada yabani hayvanlara denk gelmek mümkün. Karda araba kullanmanın keyfini de yaşayabilirsiniz. Zengin bir mutfak yapısı olan Kars'ın kendine özel duyulmamış birçok lezzeti tatmak da güzel bir tatil fırsatı olacaktır.

Etkinlik, festival gibi yorucu bir günün ardından şömine başında içilen bir kahve ve okunan bir kitap veya dinlenen bir müzik ile günü sonlandırmak tercih edilebilecek bir başka seçenek olabilir.

 

Kış tatili için bir diğer seçenek ise kalabalıktan uzak ve orman içinde bulunan doğa ile baş başa kalma fırsatı veren villalardır. Doğa ile iç içe yürüyüş yapılabilecek ormanlık alanlar bir nevi kış kampı tadında tatil yapma şansı verir. Geçmiş zamanlarda yolculuk yapmak isteyen ve eski zamanlara özlem duyan kişilerin tarihi mekanlarda eşsiz güzellikler arasında kaybolabilirsiniz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00