Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Kış Tatili İçin Öneriler

20.03.2022 18:20:00

Kış tatili için öneriler

Yaz aylarında turistlerle dolup taşan bir ülke olan Türkiye kış aylarında nasıl peki? Pek çok insan, Türkiye’de turizm denildiğinde sadece yaz aylarını düşünür. Kış aylarında ise meydana gelen canlılık atmosferi ile doğanın sunmuş olduğu cazibe ile ilgili çok daha fazla bilgi sahibi olmayabilirler. Fakat Türkiye açısından bakıldığında bütün mevsimlerin yaşandığı ve her ayının neredeyse yapılacak bir aktivitenin olduğu bir ülke olarak tatilcileri bekliyor.

Türkiye'de kış ayları ve buna bağlı bir şekilde kar yağışının meydana getirdiği harika atmosferde beyaz örtünün muhteşem manzaraları ile kaplamış olduğu Van, Kars, Safranbolu, Kapadokya ile Bolu gibi yerler kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

Dinlendirici bir tatil istiyor olmanız durumunda termal havuzlu Türkiye'de bulunan sağlıklı yaşam imkânı ile spa avantajı sunan kaplıcalara da gitmeyi ihmal etmeyin.

Kapadokya - Nevşehir

Türkiye'de kış aylarında kar yağışının da artış göstermesi ile bembeyaz bir örtünün her tarafı kapladığı zaman dilimi içerisinde Kapadokya’nın peri bacaları mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Özellikle de yeni evlenmiş çiftlerin bu doğanın büyülü kaya oluşumları üzerinde harika bir sıcak hava balonu gezintisi yapmaları kendilerine tavsiye edilir.

Kapadokya'da gezerken bir mağara otelde konaklayabilir, harika Türk yemeklerinin tadına varabilir ve aynı zamanda Kapadokya'nın yer altı şehirlerini tek tek gezerek tarihlerine dokunabilirsiniz. Turist kalabalığından ve yüksek sezondan kaçınmayı istemeniz durumunda ise Kapadokya, Türkiye'de kış aylarında gezilecek yerler arasında listenin başını çekiyor desek abartmış olmayız.

2022 sezonu için Kapadokya Balon turu fiyatı;

·       Mart ayında kişi başı 140-190 Euro,

·       01 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında kişi başı 170-200 Euro,

·       Eylül ve Ekim aylarında ise kişi başı 190-240 Euro arasında.

 

Uludağ - Bursa

Tanınmış kayak merkezleri ile muhteşem manzarası ile Türkiye'nin en prestijli kış destinasyonlarından birisi olarak karşımıza çıkan Bursa Uludağ'a, özellikle de aralık ayından itibaren başlayan ve mart ayına kadar devam etmekte olan kayak ve müzik festivaline ev sahipliği yapar. Kış aylarında gerek bireysel bir şekilde gerekse de ailenizle beraber doyasıya eğlenmek ve tatil yapmak istiyorsanız kesinlikle Uludağ Bursa'ya gitmelisiniz.

Uludağ'ın zirvesi Kartaltepe 2543 metre rakım ile 22 dakikalık bir tırmanışın sonrasında sizi beyaz cennet olan bir manzara ile karşılıyor. Sonrasında ise bembeyaz karın keyfini çıkarmak ve daha sonrasında ise kayak yapmak ile sucuk ekmek yemek artık sizin keyfinize kalmış bir şey. Bursa, kayak tatili açısından gerekse de kültür geceleri açısından Türkiye'de kış aylarında gezilebilecek kentler arasında yer alıyor. Uludağ'a İstanbul'dan otobüs ya da feribot ile yaklaşık olarak 2 saat gibi bir süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Uludağ kayak merkezinde kayak takımı kiralama ücreti 100 TL ile 200 TL arasında.

Gezilecek yerler arasında Çobankaya yaylası, Uludağ kayak merkezi, Uludağ milli parkı, Aras şelalesi, Kilimli gölü, Buzlu göl, aynalı gölü ile Softaboğan şelalesi.

Eskişehir

Kış aylarında genel itibariyle görülmesi gereken bir başka yer ise İstanbul'dan çok uzak olmayan, öğrenci şehri olarak da bilinen Eskişehir'de kış aylarında keyif verici bir şeyler kesinlikle bulunur. Odunpazarı ise Eskişehir'de kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasında yer alır. Eskişehir'de gezilecek yerler arasında genel itibariyle Odunpazarı evleri, porsuk çayı ile Adalar bölgesi, Sazova bilim sanat ve kültür parkı, Eskişehir hayvanat bahçesi, Atlıhan el sanatları çarşısı, Eskişehir balmumu heykeller müzesi ile Kentpark ve eti arkeolojik müzesi.

Kars

Türkiye'nin en soğuk bölgelerinden birisi olarak Kars, aynı zamanda en iyi kış destinasyonlarından biri olarak karşımıza çıkar. Sarıkamış kayak merkezi ile Doğu ekspresi ile tanınan Kars, Doğu ekspresi Ankara'dan Kars'a tren yolculuğu ile belki de şimdiye kadar en şaşırtıcı tren seyahati deneyimlerinizden birisi olacak. Tek kişi bilet fiyatı bin 300 TL’den, aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilmesi tercih edilirse ise kişi başı 650 TL’den satılıyor.

Tren yolculuğu ile yaklaşık olarak 24 saat devam eden yolculuk, çok çarpıcı doğu manzaralarından geçmekte olan Kars'a vardığınızda ‘1001 kiliseler kenti' olarak bilinen bag reddit Ermeni krallığının eski başkenti olan annenin kalıntılarını da ayrıca ziyaret edebilirsiniz. İstanbul'dan doğrudan bir şekilde Kars'a uçak biri de Ankara'dan trenle 24 saat devam etmekte olan bir yolculuk ile kas kendine varabilirsiniz. Gezilecek yerler arasında genel itibariyle Sarıkamış şehitliği, Çıldır gölü, Sarıkamış kayak merkezi, ani harabeleri yer almaktadır.

Bolu

Güzel doğası ve geleneksel Türk yemekleri ile ünlü Türkiye'nin mutfak merkezidir. Bolu'da kış aylarında yoğun bir biçimde kar yağışı olur ve gölgesini adeta cennetten bir yer haline dönüştürme özelliği taşır. Kartalkaya kayak merkezinin yanı sıra aynı zamanda Abant Yedigöller en popüler yerlerdir. Diğer taraftan İpek Yolu’nun geçtiği eski Osmanlı kasabaları olan ile Mudurlu’yu da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. İstanbul'a otobüsler sadece 4 saat uzaklıkta olan Bolu’ya gidiş ücreti ise 140 TL dir.

Bolu'da gezilecek yerler arasında tarihi Bolu evleri, Göynük Zafer kulesi, Bolu müzesi, Sülüklügöl, Gölcük tabiat parkı, Yıldırım Bayezid camii, Kartalkaya kayak merkezi, Yedigöller milli parkı, Abant gölü.

Van

Kedisi ve gölü ile meşhur olan bir diğer ilimiz Van ülkenin en büyük gölü olan Van Gölü’ne ev sahipliği yapar. Bu bölgede sıcaklıklar çok daha düşük olmasına rağmen, Van Gölü’nün soğuk kış aylarında dahi donmadığı görülür. Bunun sebebi ise inanılmaz derecede tuzlu olmasıdır.

Böylelikle feribot ile Akdamar Adası’na gidebilir. Yüzyıldan kalma Vaspurakan Ermeni krallığının kraliyet kilisesi olarak günümüze kadar gelen Akdamar kilisesini (Kutsal Hac kilisesi) ziyaret edebilirsiniz. Van hakikaten de muhteşem bir yer olması ile ön plana çıkıyor. Van’da pek çok antik Kale, camii, kilise ile mezara ev sahipliği yapar.

Van’da gezilecek yerler arasında Van kalesi başta olmak üzere Hoşap kalesi, Van gölü, Çavuştepe kalesi, peribacaları, Muradiye şelalesi, Akdamar Adası ile kilisesi, Şeytan köprüsü, Van kedi evi, Hüsrevpaşa cami ile Erçek gölü yer almaktadır.

İzmir

Tarihi seferler açısından Bizans ile İstanbul'un Osmanlı tarihinden çok uzak bir alternatif olarak İzmir'e adeta bayılıyorlar. Sene boyunca gezilebilir yerlerden birisi olan Kuşadası ile arabayla yalnızca 30 dakikalık süreç içerisinde ikinci büyük grekoromen kenti olan Efes'in ünlü antik kalıntılarla ev sahipliği yapan Selçuk karşınıza çıkar. Restore edilmiş ikonik alanlar arasında iki katlı Celcius kütüphanesi, 25000 kişiyi bir arada tutan geniş büyük tiyatro ile karmaşık antik mozaikleri ile Roma teras evleri yer alıyor. Burada gezilecek yerler arasında İzmir saat kulesi başta olmak üzere İzmir arkeoloji ile Etnografya müzesi, Kemeraltı çarşısı, radyo ve demokrasi müzesi, pasaport iskelesi ve Cumhuriyet meydanı, Kıbrıs şehitleri caddesi, İzmir tarihi asansör ve İzmir Doğal yaşam parkı.

Yalova

Kaplıca ve sağlık merkezleri ile meşhur olan Yalova, kaplıcalar açısından da zengin bir bölgedir. İstanbul'a feribot ile ya da otobüsle yalnızca bir buçuk saat içerisinde gidilebilecek Yalova, kış aylarında Türkiye'de haftasonu gezisi açısından mutlaka gitmeniz gereken yerler arasındadır.

Avrupa'da bulunan termal otel ile spa merkezlerinde bir gece geçirebilir ve uzun bir günün sonrasında Aksa hatıra ormanı, Harmankaya tabiat parkı ile Çınarcıkta doğa yerlerini keşfederek zihnimizi dinlendirecek dakikalar yaşayabilirsiniz.

Yalova'da gezilecek yerler arasında yürüyen köşk, deprem Anıtı, Çınarcık kum plajı, Erikli ve Delmece yaylaları, Sudüşen şelalesi, Kara kilise, Armutlu kaplıcaları ile yaveran köşkü.

Antalya

Antalya dediğimizde sadece yaz aylarında deniz kum ve plaj ile güneşin tadını çıkarmak sizin aklınıza geldi öyle değil mi? Ama öyle değil işte! Bir kültür ve tarih tutkunu olmanız durumunda kış sezonunda Antalya'da çok daha fazlasını görebilirsiniz. Aspendos, Perge antik kentlerini gezebilirsiniz. Eğer ki gerçekten de Noel Baba’yı çok merak ediyorsanız o zaman Nicolas ve Nick kiliselerini ziyaret edebilirsiniz. Her sene 6 Aralık tarihinde Yunan ortodoksları Demre’ye 1500 yıllık bazilikaya ziyaret etmek amacıyla akın ediyor.

Doğal macerası peşinden koşanlar açısından Antalya bölgesi, kaş ile kalkan sahili üzerinde harika manzaralar sunan ve 25 tarihi alandan geçmekte olan yürüyüş parkuru da dahil olmak üzere pek çok yürüyüş ortasına sahiptir. Diğer taraftan düşük sezonda uygun fiyatlı fakat lüks bir kaçamak arayışı içerisinde olmanız durumunda bir golf ya da spa merkezini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Antalya’da başlıca gezilecek yerler arasında Düden şelalesi, Antalya arkeoloji müzesi, Antalya hayvanat bahçesi, Kurşunlu şelalesi, Karaalioğlu parkı, Muratpaşa cami, Konyaaltı plajı, Köprülü Kanyon, Perge antik kenti, Manavgat şelalesi, Saklıkent kayak Merkezi.

Polonezköy - İstanbul

Hafta sonu açısından İstanbul’a yakın ancak bir o kadar da uzak bir yerde sessiz dakikaların tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız kesinlikle Polonezköy'ü ziyaret etmenizi öneririz. Kış aylarında keyifli zamanlar yaşayabileceğiniz harika bir duraktır burası.

Burada gezilecek yerler arasında Polonezköy tabiat parkı başta olmak üzere Polonezköy kültür evi, Czestochova Meryem Ana kilisesi yer alır.

Şile İstanbul

Karadeniz sahilinde yer alan küçük bir sahil kasabası olan iş ile, İstanbul'a yakın güzel ve sessiz yerlerden biridir. Üsküdar'dan direkt bir şekilde otobüse binmek suretiyle buraya ulaşmanızda mümkündür. Taze deniz ürünlerinin tadını çıkarmanız açısından balık restoranları ile akşam bir şeyler içebileceğimiz hoş kafelere sahip olan burada diğer taraftan hafta sonu açısından kalabileceğiniz otellerde bulunmakta. Burada ağlayan kayaları gezebilir ve diğer taraftan doğa yürüyüşü yaparak zihninizi dinlendirebilirsiniz.

Ağva İstanbul

Kuzey İstanbul'da bulunan en güzel yerlerden birisidir. Karadeniz'e dökülen 'Göksu' ile 'yeşil çay' nehirleri arasında bulunan ve küçük tekneler ile ya da su bisikletleri ile tur yapılabilen bir sahil köyüdür.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00