Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Manavgat Şelalesi Nerededir, Nasıl Gidilir?

Manavgat Şelalesi Nerededir, Nasıl Gidilir?

Ülkemizde yer alan en önemli doğal güzelliklerden birisi olan Manavgat Şelalesi, özellikle şehrin karmaşasından uzaklaşarak doğaya karışmak için ideal bir yerdir. Muhteşem manzarası ile görenleri büyüleyen bu şelale, 4 metre yüksekliğindeki falezlerden dökülmektedir. Şelaleyi besleyen en önemli kaynak olan Dumanlı Kaynağı, kayaların arasından coşkulu bir şekilde akarak şelaleye ulaşmaktadır. Manavgat Şelalesi çevresinde ziyaretçilerin vakit geçirebilecekleri ve bir şeyler yiyip içebilecekleri mekânlar da yer almaktadır. Peki, Manavgat Şelalesi tam olarak nerededir? Şelaleye ulaşım nasıl sağlanmaktadır?

Manavgat Şelalesi Nerededir?

Muhteşem manzarası ile kendisine hayran bırakan Manavgat Şelalesi, Antalya’nın en önemli tatil beldelerinden birisi olan Manavgat’ta yer almaktadır. Adını bulunduğu ilçeden alan şelale,  ilçe merkezine 5 km mesafede konumlanmaktadır. Yılda yaklaşık olarak 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan şelale; Antalya’ya 76 km, Alanya’ya 62, Side’ye ise 8 km mesafededir.

İlçe merkezinin kuzeyinde konumlanan Manavgat Şelalesi yüksek olmamasına rağmen geniş bir şelaledir. Etrafı kanallar ve setler ile süslenerek güzel bir mesire yeri haline getirilen bu şelaleyi mutlaka ziyaret etmelisiniz

Manavgat Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Doğa ile bütünleşmek için en uygun noktalardan birisi olan bu şelaleye ulaşım için özel araç, taksi ya da Manavgat şehir merkezinden kalkan otobüsler kullanılabilir. Bunun yanında Türkiye’nin her yerinden Antalya merkeze otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bu otobüs seferleri ile Antalya’ya ulaştıktan sonra yine Manavgat ilçe merkezine hareket eden otobüs ya da minibüsleri kullanarak şelaleye ulaşabilirsiniz.

Manavgat Şelalesi’ne havayolu ile ulaşım sağlamak isterseniz Manavgat’a 60 km uzaklıkta yer alan Antalya Havalimanı kullanabilirsiniz. Sonrasında yine ilçe merkezinden otobüsler ile ulaşım sağlamanız mümkündür. Ancak özel aracınız ile şelale ve çevresini keşfetmek isterseniz Antalya Havalimanı’na indiğinizde araç kiralayabilirsiniz. Aracınız ile tabelaları takip ederek şelaleye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Tüm bunların yanında şelaleye giriş ücretlidir. Bunun nedeni ise ziyaretçi akımının çok olması nedeniyle ziyaret sonrası bakım giderlerini karşılamaktır. 2019 yılı itibarı ile Manavgat Şelalesi giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir. Ücret, ziyaret edilen döneme göre değişkenlik gösterse de hemen belirtilene yakın olacaktır.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00