Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Muğla Gezilecek Yerler

22.01.2022 18:20:00

Muğla Gezilecek Yerler

Muğla ülkemizin en sevilen tatil lokasyonlarından biri. Ege’de bulunan bu kıyı şehri her yaz binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Tarih dolu müzeleri, eşi benzeri bulunmayan doğası ve upuzun sahil şeritleriyle Muğla, yaz tatili için ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Sedir Adası’ndan Katrancı Koyu Tabiat Parkı’na, Zeki Müren Sanat Müzesi’nden Marmaris Milli Parkı’na sizleri uzun bir Muğla yolculuğuna çıkarıyoruz. Her noktasında farklı bir güzelliği barındıran bu şehri keşfetmeye hazır olun. Bu yazıdan sonra alacağınız her biletin yolu Muğla’ya çıkabilir.  

 

Marmaris Milli Parkı: Marmaris Milli Parkı doğası ve ev sahipliği yaptığı canlılarla tam bir doğa harikası. 1996 yılında kurulan bu milli park tam 541 bitki türüne ve 112’si kuş, 213’ü böcek, 35’i balık 21’i memeli, 29’u sürüngen ve 7’si amfibi olmak üzere tam 417 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. 29 bin hektarlık bu arazi Ege’de öylesine popüler ki Muğla’ya uğrayan herkes tarafından tekrar tekrar ziyaret ediliyor. Parkın içerisinde Pyhskos şehir kalıntılarından Helen dönemi bir Gavur sancağına heykellerden surlara birçok da tarihi kalıntı bulunuyor. Herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabileceğiniz bu park yılın her günü 08:30 ila 17:00 saatleri arasında ziyarete açık.

 

Sedir Adası: Deniz tatilini tercih edenlerdenseniz, Sedir Adası’nın bitmek tükenmek bilmeyen plajları tam size göre. Burası Muğla’nın 16 km kuzeyinde bulunan turistik bir ada. İçerisine müze kart ile giriş yapılıyor ve onlarca antik kalıntıya ev sahipliği yapıyor. M.Ö. 6.yy’a kadar dayanan tarihiyle bu ada Ege’nin en güzel adalarından bir tanesi. Üstelik Kleopatra dönemi kalıntıları ve tertemiz plajları ile hem tarihi gezi seven babalara hem de ailenin sahil tutkunu genç kızlarına hitap ediyor.

 

Kapalı Çarşı Marmaris: Kapalı Çarşı Marmaris adıyla bilinen Muğla Kapalı Çarşı’sı Muğla’nın en sevilen turistik noktalarından bir tanesi. Onlarca dükkâna ev sahipliği yapan bu çarşı, her yıl yerli yabancı demeden turistlerle dolup taşıyor. Muğla’yı ziyaret etmek için kendi başına bir sebep değil belki ama bizce Muğla’ya kadar gitmiş herkesin görmesi gereken bir yer.

 

Zeki Müren Sanat Müzesi: Yanlış okumadınız sanat güneşimiz Zeki Müren’in Muğla’da oldukça popüler bir müzesi var. Ziyaretçisi oldukça fazla olan bu müze Zeki Müren’in son yıllarını geçirdiği Bodrum’daki evinin restore edilmesiyle yapılıyor. 2000 yılından beri ziyarete açık olan Zeki Müren Sanat Müzesi’nin içerisinde Zeki Müren’in sahne kostümlerinden kişisel eşyalarına kadar yüzlerce parça sergileniyor. Hazır oralara gitmişken Bodrum’un en sevilen müzesi olan Zeki Müren Müzesi ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.

 

İncirliin Mağarası: İncirliin, Muğla’nın en popüler ve en uzun mağarası. Burası tam 345 metre uzunluğunda. Mağaranın içerisi kocaman dikit, sarkıt ve sütunlarla dolu. Milas ilçesinde bulunan bu mağara bizce Muğla’da kesinlikle gidilmesi gereken yerler arasında. Mağaranın odacıklar halinde konumlanması ve antik zamanlarda yerleşim yeri olarak kullanılması da onu daha ilgi çekici bir hale getiriyor. Müzekart’ın geçerli olmadığı bu mağaraya giriş ücreti ise sadece 15 TL.

 

Knidos Antik Kenti: Muğla’nın en ilgi gören turistik yerlerinden biri de Knidos Antik Kenti. Buranın hikayesi M.Ö. 4.yy’a kadar dayanıyor. İçerisinde Karya döneminden Helenistik döneme kadar birçok kalıntı barındıran Knidos Antik Kenti konum olarak ise Datça’nın 1.5 km uzağında. Üstelik burada mezarlardan sütunlara tiyatrolardan tapınaklara kadar çeşit çeşit kalıntıya rastlamak mümkün. Özellikle tarihe ilgisi olanların buraları ziyaret etmeden ilginç Knidos tarihini araştırmalarını öneririz. Bu sayede karşılaştığınız kalıntılar daha da anlam kazanacaktır.

 

Gizlikent Şelalesi: Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Gizlikent Şelalesi yemyeşil bir belgeselin ta kendisi. Masmavi suları ve yemyeşil bitkileriyle bu şelale Muğla’da görebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Şelalenin bir giriş ücreti yok ancak otopark ücreti mevcut. Şehir merkezinden uzak olmasından dolayı da ulaşım genellikle kişisel araçlarla yapılıyor. Doğa tatili seven herkesin mutlaka görmesi gereken Gizlikent Şelalesi yılın her günü saat 08:00 ila 21:00 arasında ziyarete açık bulunuyor. Bu eşsiz yerde yerler ıslak olduğundan yanınızda bir çift terlik bulundurmanızı öneririz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00