Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Orman Yangınları ve Ekosisteme Etkisi

7.08.2021 18:00:00

Orman Yangınları ve Ekosisteme Etkisi

Orman, tabiat için hayati öneme sahip çeşitli ağaç, bitki, mikroorganizma ve hayvanların bir arada yaşadığı, doğal yollarla meydana gelmiş ekosistemlerin bütünüdür. Ormanların her bir canlı ve canlıların bir arada bulunduğu dünya için çok önemli görevleri vardır. Bu denli öneme sahip bir sistemin yok olmaya başlaması şüphesiz canlılar ve dünya için son derece tehlikeli sonuçlar doğuracağı bir gerçektir.

Orman yangınları dünya üzerinde genellikle sıcak havaların başlaması ile meydana gelir. Özellikle son zamanlarda meydana gelen küresel ısınmanın da etkisi ile hemen hemen her saniye orman yangını meydana gelmekte ve maalesef ciddi miktarda ağaçlar yok olmaktadır. Tabi orman yangınları küresel ısınmanın yanında insanların da dikkatsiz ve özensiz davranışlarıyla da oluşabiliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda orman yangınlarına %90 oranında insanların sebep olduğu bilinmektedir. Peki ülkemizde durum nedir?

Ülkemiz de meydana gelen orman yangınlarının dünya da oluşan yangınlardan farklı olarak terör eylemleri ile oluşturulan yangınları gösterebiliriz. Ülkemizde terör eylemlerinin yoğunluğu orman sistemini de etkilemiş durumdadır. Terör destekçilerinin bilerek ve isteyerek orman yakmak gibi bir sistemin parçası olması maalesef her insanı derinden etkilemektedir. Canlılara zarar vermek takdir edersiniz ki hiçbir insanın kabul edemeyeceği, ancak vicdani yönden yoksun kişilerin yapabileceği eylemlerdir.

Ağaçlar ve ormanlar dünyanın akciğeri durumunda olduğundan, oksijen ihtiyacımızın büyük kısmı ormanlar vasıtası ile sağlanır. Ekosistemin sağlıklı işleyip, canlıların bir döngü içerisinde yaşayabilmesi ormanlarla sağlandığından, ormanların yok olması dünya üzerindeki yaşamı yavaşça sona erdirecektir. Ormanlarımızı çok büyük hassasiyetle korumalı, çıkan ve “çıkarılan” yangınlara vakit kaybetmeksizin tüm imkanlarla müdahale etmeli, bunu alacağımız her nefes için yapmamız gerektiğini de unutmamalıyız.

 

Son dönemde özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde meydana gelen orman yangınlarının, geride bıraktığı tahribatı bir nebze olsun iyileştirmek için TEMA Vakfı’nın başlatmış olduğu ağaçlandırma çalışmalarına Villacınız olarak biz de destek veriyoruz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00