Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Satılık villaya göre kiralık villanın avantajları

28.10.2020 16:35:00

Satılık villaya göre kiralık villanın avantajları

Ev sahibi olmak birçok insan için ömür boyu sürecek bir hedef olsa da kiralamanın da pek çok avantajı vardır. Ev sahipliği herkes için değildir. Özellikle tatil için ise kısa bir dönem için kiralamak daha fazla avantaj sağlayabilir. Bazı insanlar için kiralama, ekonomik açıdan daha karlı olabiliyor.

Peki, villa almaktansa kiralamanın avantajı nedir?

1) Bakım veya onarım faturası yok

Avantajları içinde en önemlisi bakım masraflarının veya onarım faturalarının olmamasıdır. Bir mülk kiraladığınızda, tüm bakım, geliştirme ve onarımlardan ev sahibi sorumludur. Bir cihaz çalışmayı durdurursa veya çatınız sızmaya başlarsa, tamir etmesi veya değiştirmesi için villa sahibini arayın. Villa sahipleri ise tüm ev onarım, bakım ve yenileme maliyetlerinden sorumludur. Görevin niteliğine bağlı olarak oldukça masraflar pahalı olabiliyor.

2) Olanaklara erişim

Kiralamanın bir başka mali yararı, aksi takdirde çok büyük bir masraf olacak olan olanaklara erişimdir. Havuz veya spor salonu gibi lüksler, kiracılara hiçbir ek ücret olmaksızın orta ölçekte standart olarak gelir. Bir villa sahibi bu olanaklara erişmek isterse, kurulum ve bakım için muhtemelen binlerce lira masraf yapmak zorundadır.

3) Emlak vergisi yok

Kiralık villaya sahip olmanın en büyük faydalarından biri, kiracıların emlak vergisi ödemek zorunda olmamasıdır. Emlak vergileri ev sahipleri için ağır bir yük olabilir ve ilçeye göre değişebilir.

Emlak vergisi hesaplamaları karmaşık olabilse de evin tahmini mülk değeri ve arazi miktarına göre belirlenir. Yeni inşa edilen evler gittikçe büyürken, emlak vergileri önemli bir mali yük olabilir.

4) Peşinat yok

Kiracıların daha iyi bir finansal anlaşmaya sahip olduğu bir başka alan da ön maliyettir. Kiracılar genellikle bir aylık kiraya eşit bir güvenlik depozitosu ödemek zorundadır; bu depozito, kiralık mülke zarar vermemişlerse, teorik olarak taşındıklarında iade edilecektir.

5) Nerede yaşanacağı konusunda daha fazla esneklik

Kiracılar hemen hemen her yerde yaşayabilirken, ev sahipleri satın alabilecekleri alanlarla sınırlıdır. Örneğin bu yaz tatiliniz için Fethiye’de villa tercih ederken bir sonraki yıl Antalya’daki villaların birinde tatilinizi geçirebilirsiniz.

6) Emlak değerinin azalmasına dair endişe

Emlak değerleri yükselir düşer ve bu, ev sahiplerini büyük ölçüde etkilerken, kiracıları önemli ölçüde etkilemez. Ev değeriniz, ödediğiniz emlak vergisi miktarını ve ipotek tutarınızı etkileyebilir. Kiralık bir konut piyasasında, kiracılar ev sahipleri kadar olumsuz etkilenmezler.

7) Küçültme esnekliği

Kiracılar, daha uygun fiyatlı bir yaşam alanına küçültme seçeneğine sahiptir. Bu tür bir esneklik, özellikle bütçelerine uygun daha az maliyetli, daha küçük bir alternatif isteyen emekliler için önemlidir. Ev alıp satmanın getirdiği ücretler nedeniyle pahalı bir evden kurtulmak çok daha zordur. Ayrıca, bir ev sahibi tadilat için önemli miktarda para yatırdıysa, satış fiyatı bu maliyetleri karşılamayabilir ve bu da onları satmayı ve taşınmayı karşılayamaz hale getirebilir.

8) Sabit kira tutarı

Kira bedelleri, kira sözleşmesinin süresi boyunca sabitlenir. Ev sahipleri kirayı önceden haber vererek artırabilirken, daha verimli bir şekilde bütçe yapabilirsiniz çünkü ödemeniz gereken kira miktarını biliyorsunuz. Sabit oranlı ipotekler aynı zamanda verimli bütçelemeye izin verir, ancak ayarlanabilir oranlı ipotekler dalgalanabilir ve bu da genellikle daha yüksek faiz ücretleri nedeniyle artan kredi ödemelerine neden olur. Emlak vergileri, ev sahipleri için maliyetleri artırabilen ancak kiracıları etkilemeyen başka bir değişkendir.

9) Daha düşük sigorta maliyetleri

Ev sahiplerinin bir ev sahibi sigortası poliçesi alması gerekirken, kiracılar için eşdeğer olan bir kiracının sigorta poliçesidir, bu çok daha ucuzdur ve mobilya, bilgisayar ve değerli eşyalar dahil olmak üzere kiralık villada bulunan hemen hemen her şeyi kapsar.

 

Bir villa sahibi olmak, evlerinde elde ettikleri öz sermaye miktarı nedeniyle uzun vadede ev sahipleri için faydalı olabilir. Kiracıların yıllarca kira ödemeleri için gösterecek somut hiçbir şeyi yok. Bununla birlikte, ev sahipliği, bakım masrafları ve emlak vergileri gibi zorluklardan kaçınmak isteyenler için villa kiralamak daha iyi bir seçenek olabilir. Elbette bu, her bir kişinin yaşam tarzına ve ekonomik durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Eğer satılık villa yerine kiralamayı tercih ediyorsanız, portföyümüzde bulunan birbirinden güzel villaları inceleyebilirsiniz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00