Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil bronzluğu nasıl geçer?

3.06.2021 06:30:00

Tatil bronzluğu nasıl geçer?

Çoğu insan bronzlaşmak için yaz aylarını dört gözle bekler. Tatilde bronzlaşmak için ne yapılmalı diyorsanız diğer yazımız da okuyabilirsiniz. Sağlıksız, kimyasal içerikli kremlerle veya yağlarla bronzlaşmak da haliyle ciltte renk bozukluklarına, lekelere sebep olabilir. Yazın bitmesi ile tatil sona erince insanlar bu lekeleri ve renk bozukluğunu giderici yöntemler bulmak için çeşitli yollara başvurur. Bu yöntemler arasında çeşitli maskeler, banyoda yapılan sert keseler, çeşitli kremler yer almaktadır.

Bronzluk süresini etkileyen ürünler nelerdir?

Bronzluk süresini kısa tutmak istiyorsanız, bu süreçte güneşten korunmanız oldukça önemlidir. Güneş koruyucu ürünleri kullanmak da fayda sağlar. Bu dönemde bronzluk giderici, tamamen doğal maskeler yapmak bronzluk süresini kısaltır. Bronzluğun süresini uzatmak istiyorsanız; güneşte elde edilmiş bronzluk üzerine solaryum desteği alarak bronzluğu uzatabilirsiniz. Bronzluğu giderici şu maskeleri deneyebilirsiniz.

Bronzluk giderici nane maskesi: 1-2 yaprak naneyi, 3 yemek kaşığı yoğurdu ve bir adet yumurtayı karıştırıcıdan geçirin. Karışımın katılaşmamasına özen gösterin, yeteri kadar çırptıktan sonra yüzünüze sürün. Nane gözeneklerinizi açmaya, yoğurt ve yumurta karışımı da rengi düzenlemenize katkı sağlayacaktır. Dilerseniz maskenizi sürdükten sonra gözlerinize salatalık dilimi koyabilirsiniz. Bu da gözlerinizi dinlendirmenizi sağlayacaktır. Düzenli kullanımda cilt renginizdeki açılmayı göreceksiniz.

Cilt rengini düzenleyici domates maskesi: Yarım domatesin kabuğunu soyduktan sonra çırpıcıdan geçirin. Bu domatesleri süzdükten sonra kıvamı katılaşıncaya kadar un ekleyin. Maskeniz hazır olduktan sonra dudak ve göz çevresi hariç bütün yüzünüze sürün. Maske yüzünüzü germeye başladıktan sonra ılık suyla güzelce yıkayın. Bu maskeyi yedi gün boyunca iki günde bir olacak şekilde yapın. Bu tarif sayesinde gözenekleriniz açılacak, siyah noktalarınız ortadan kalkacak ve cildiniz eski rengine dönmeye başlayacaktır.

Cilt lekesi oluşmuş ise, tatil sonrası cilt lekeleri nasıl geçer yazımızı okuyabilirsiniz.

Banyo bronzluk süresini etkiler mi?

Cildin en üst tabakasında oluşan renk koyulaşması yani bronzluk, yenilenebilen cilt dokusunda meydana geldiğinden ötürü bu yüzeye etki edecek şeyler bronzluk süresini etkiler. Sık sık banyo yapmakta rengin açılmasına, bronzluğun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Banyo esnasında sürekli kese atmak ve bunu sert bir şekilde yapmak, hasar gören tabakanın temizlenmesine fayda sağlayacaktır. Sert kese yaparken doğru ayarı tutturmanız önemlidir, aksi halde cildiniz tahriş olabilir ve zarar görebilir. Sık sık ağda yapmakta hasarlı cilt tabakasının yok olmasına neden olur.

Ten rengine göre bronzluk süreleri

Ten renklerinin farklılıkları bronzlaşma veya bu bronzluğu giderme süresine etki eder. Beyaz tenli insanlar diğerlerine oranla daha zor bronzlaşır fakat bu bronzluğu daha kolay geçer. Ortalama olarak beyaz tenli bir insanın bronzluk süresi 10-12 gün sürer. Esmer tenliler ise güneş ışığını daha kolay alabilmekte ve hızlı bronzlaşırlar, fakat cildin eski haline dönmesi diğerlerine oranla daha uzun zaman alır. Esmer bir insanın bronzluk süresi ortalama 6-7 ay sürer.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00