Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil çantası nasıl hazırlanır?

31.03.2021 17:20:00

Tatil çantası nasıl hazırlanır?

Tatil sezonunun açılmasına az bir süre kala tatil çantası hazırlıkları da başlar. Nitekim akıllıca düşünülmüş ve planlanmış bir tatilin iyi geçmesi sadece tatil beldesinin konforundan değil iyi hazırlanmış bir tatil çantasından da geçer.

Öncelikle çanta hazırlıklarına başlamadan önce ne tür bir tatil programı seçildiğini gözden geçirmek ve tatil çantasını bu yönde hazırlamak gerekir. Sıcak iklimlerde yapılacak tatil için çantada bulunması gerekenler farklı olacak; soğuk iklimlerde yapılacak tatiller için farklı ihtiyaçlar doğacaktır.

Uçak yolculuklarında kabin boy ölçülerine uygun valiz hazırlanması gerekir. Aynı şekilde şehirlerarası otobüs firmalarının da farklı bagaj standartları mevcuttur. Bir sonraki adımda dolaptaki giysilerin tek tek tatil beldesine uygunluğu araştırılmalı ve gereksiz kalabalık edecek giysilerin tatil çantasına konulmaması gerekir.

Sonraki adımda tatil beldesinin ihtiyaçları ve iklimi araştırıldıktan sonra sıra bu iklim ve ihtiyaçlara uygun eşyaların teminidir. Temin işleminden önce kâğıt üzerinde kapsamlı bir liste çıkarılmalıdır. Bu sayede tedirginlik ve kafa karışıklığı önlenmiş olur.

Tatil çantasında olması gerekenler nelerdir?

Her tatil beldesinin iklim çeşidi ve ihtiyaçları farklı olduğundan tatil beldesine göre değişen kıyafetler, ayakkabılar ve çeşitli tatil ekipmanları mevcuttur. Örneğin, kayak merkezlerine yakın bir tatil beldesi için kayak takımı almak ve olabildiğince kalın giysiler seçmek gerekir. Keza sıcak iklimler için tercihler bikini, mayo, güneş kremi, sandalet şeklinde olmalıdır.

Ancak nerede olursa olsun tatil çantasından asla eksik edilmemesi gereken eşyalar mevcuttur. Örneğin, pil, fener, ilk yardım kiti, şarj aletleri, priz dönüştürücü, kulaklık, küçük el çantası, el ve vücut havluları, nemlendirici krem, vücut losyonu, boyun yastığı, gözlük, battaniye, şal, kitap, şemsiye, iğne ve iplik, poşet, yağmurluk, böcek ilacı gibi ihtiyaçlar tatil beldesi fark etmeksizin her zaman işe yarar.

Yolculuğa çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Yolculuktan önce listedeki eşyaların boyutlarının tatil çantasına uygun olup olmadığı kararlaştırılmalı ve gerekirse daha büyük ya da daha küçük bir çanta tercih edilmelidir. Daha küçük bir çanta tercihi oldukça rahat bir şekilde taşınabilir olmasını sağlar.

 

 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00