Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil İçin En İyi Tercih, Antalya

26.08.2020 16:15:00

Tatil İçin En İyi Tercih, Antalya

Türkiye’nin gözde tatil şehri Antalya, yazlık bir bölge olmasına rağmen aslında yaz kış turist alır. Üstelik bölgede görülmeye değer öyle doğa harikaları vardır ki; Antalya  bu açıdan da güzelliği ile sizi her mevsim kendine hayran bırakır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan gözde şehrimiz, tarihi ve kültürel turizme önem veren ziyaretçiler için, kesinlikle gidilmesi gereken bir yer.

Bu güzide şehrimiz için, muhteşem bir gezi planı:

 

1.Kaleiçi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Kaleiçi, aslında geçmiş ile günümüz arasında adeta bir köprü vazifesi görür. Çünkü Kaleiçi evleri; mimarileri ile tarih kokar.

2. Yanartaş

Kemer’e bağlı Yanartaş, aslında sonsuz ateş anlamına gelir. Taşların arasından çıkan alevlerin hiç sönmemesi ile ünlü olan muhteşem doğal güzellik Yanartaş, ziyaretçilerine sunduğu muhteşem doğa manzarası ile gönülleri fetheder...

3. Alara Han Kalesi

Antalya tarih kokan bir şehir. Tarih deyince, akla ilk gelen şey belki de kaleler. İşte, Alara Han Kalesi’de I. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış, kesinlikle görülmesi gereken özellikle dehlizleri ile sizleri büyüleyecek muhteşem bir kale...

4. Theimussa (Kale İskelesi)

Antalya’ya gidip yolunuz Kaş’a düşerse; kesinlikle Üçağız Köyüne ’de uğrayın. Bu tarihi köy, Theimussa Antik Kenti’ne ait ve üzerinde bu tarihi kalıntıları barındırıyor. Size tarihte yolculuk ediyormuş hissi yaşatacak Theimussa, kesinlikle görülmeye değer...

5. Olympos Antik Kenti

Tanrılar Kenti olarak da bilinen Olympos Antik Kenti, Antalya şehrinin olmazsa olmazları arasında bir turistik bölge…  Doğa; Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait birçok kalıntının da bulunduğu bu kenti, adeta zaman içinde kucaklamış. Kentin kesinlikle görülmesi gereken Olympos Plajı ise, size daha önce girdiğiniz denizleri sorgulatacak bir güzelliğe sahip...

6. Aspendos

Aspedos, Serik ilçesinin Belkıs Köyünde bulunmaktadır. Romalılar tarafından inşa edilen 12 bin kişilik tarihi bir tiyatroya da ev sahipliği de yapan Aspendos, her yıl yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır...

7. Side Antik Kenti

Tarihi Hititlere kadar dayanan Side, muhteşem bir liman kentidir. Side Antik Kenti, Lidyalıların ve Perslerin hâkimiyetine girdikten sonra özgürlüğü ve bağımsızlığı adına çok büyük bir mücadele vermiştir. Bu uğurda kendi sikkesini basan kent, tarihi tiyatrosu, doğal güzellikleri ve Apollon Tapınağı ile her yıl binlerce turist ağırlamaktadır. 

8. Xanthos Antik Kenti

1988’den beri UNESCO Dünya Kültür Mirası korumasında olan Xanthos Antik Kenti, kesinlikle Antalya gezimiz sırasında görmeden gidilmemesi gereken bir yer… Savaşçı bir ruha sahip olan halk, Perslerin hâkimiyetine girene kadar pek çok bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir. Oldukça hüzünlü de bir hikâyesi olan kent, büyük bir yangınla malesef yanmış ve yine de Helenistik ve Roma döneminden günümüze eser ulaştırabilmiştir.

9. Beldibi Mağarası

Aslında bir kaya altı sığınağı olan bu muhteşem doğa harikası Antalya gezi rehberinize mutlaka eklenmesi gereken yerler arasında. Denize 100 metre mesafede bulunan bu mağara, duvarlarına resmedilmiş hayvan figürleri ile sizlerin de oldukça fazla beğenisini alacak görünüyor.

10. Konyaaltı Plajı

7 km uzunluğunda bir plaja sahip olan Konyaaltı Plajı, Antalya’nın en güzel denizlerinden birisine ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl yerli yabancı milyonlarca turisti ağırlayan plaj, Antalya denince belki de ilk akla gelen yerler arasındadır.

11. Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti, diğer antik kentlere nazaran tarihi dokusunu korumayı başarmış belki de en güzel Antik kenttir. Hem doğal güzellikleri ile hem de tarihi havasıyla ziyaretçilerini büyüleyen bu kent; Milli Park kapsamına alınmıştır.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00