Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil programı nasıl yapılır?

31.07.2021 18:00:00

Tatil programı nasıl yapılır?

Uzun ve yorucu iş yaşamına ara vermek, bedenimizi, ruhumuzu ve zihnimizi dinlendirmek için tatil zamanını iple çekeriz. Tatiller, çalışırken okumaya vakit bulamadığımız kitaplar, hep merak edip gidemediğimiz yerler, bir türlü öğrenmeye başlayamadığımız hobilerimizi gerçekleştirmek için bulunmaz vakitlerdir. Her şeyden önce, tatil beklentimizi belirlemeli ve amaca yönelik planlar yapmalıyız.

1.Tatile nereye gidilecek?

 

Plan yaparken en önemli kısmı gidilecek yerin seçimi oluşturur. Denize girip, bolca güneşlenmek, tarihi kentleri ve müzeleri gezmek veya doğayla iç içe bolca yürüyüş içeren çadırda konaklamalı bir plan hazırlayabiliriz. Tüm bu aktiviteleri aynı anda gerçekleştirebilecek yerler bulmak da mümkündür. Aklınızdaki tatil beklentisini en iyi karşılayacak yer seçimi yaparak, maksimum fayda sağlayabilir, yenilenmiş bir beden ve zihinle evinize dönebilirsiniz.

2.Tatil kaç gün olacak?

 

Yaptığınız tatili marjinal faydasını en üst düzeyde tutacak şekilde planlamalısınız. Kısa tutup üzgün ve eksik ayrılmayacak, uzun tutup bıktırmayacak bir süre belirlemelisiniz. Kısıtlı vaktimizi bizi en çok yenileyecek ve dinlendirecek konulara tahsis etmeliyiz. Belirli uzunluktaki bir doğa yürüyüşü tatilini tercih ederseniz, parkurun uzunluğunu ve günlük yürüyüş kapasitenizi göz önünde bulundurarak planlama yapın. Tarihi müze ve antik kentleri gezmeyi düşündüğünüz bir planınız varsa, gideceğiniz tüm yerlerin listesini ve ayıracağınız vakti belirleyin. Zira bir daha eksiklerinizi tamamlama fırsatı bulamayabilirsiniz.

3.Tatil için bütçe ne kadar?

 

Bütçe, konaklama, ulaşım ve yeme-içme giderleri ile tatil tercihini belirleyen ana etmendir. Her şey dahil tatiller, nispeten önceden bilinebilir bir fiyata sahip olduğu için avantajlıdır. Tarihi müze ve antik kentleri gezmek için müze kart oldukça avantaj sağlar. Doğa yürüyüşü içeren tatil seçeneğinde ise konaklama gideri minimum seviyede olmakla beraber yeme-içme gideri iyi hesap edilmelidir.

4.Tatile nasıl gidilecek?

 

Araç veya uçak/otobüs tercih edilebilir. Çok fazla sayıda yer gezecek bir planınız varsa, şahsi aracınız bu durumda çok avantaj sağlar. Özellikle servis araçlarının kalkış saatlerini beklemekten kurtulur, zamandan tasarruf edebilirsiniz. Doğa yürüyüşü içeren bir seçenek için ise, daha çok uçak veya otobüs kullanılmalıdır. Yürüyüş bitiş yeri, başlangıç noktasından çok farklı yerde olabileceği için arabanızla giderseniz almak için geri dönmeniz gerekecektir.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00