Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil rezervasyonu ne zaman yapılmalı?

6.02.2021 17:00:00

Tatil rezervasyonu ne zaman yapılmalı?

Yoğun iş hayatı, kalabalık, gürültü gibi sebeplerden dolayı artan stres oranı ile tatil, lüks olmaktan çıkmış, insanların dinlenip, rahatlayabileceği önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Değişen ihtiyaçlar hiyerarşisinde önemli bir yere sahip olan tatil ve planlama sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Gidilmek istenen bölgenin ve tarihin belirlenmesi, konaklanacak yerin araştırılması, aracı seyahat acentesinin iyi araştırılması ve daha uygun fiyatlı tatil için rezervasyon kampanyalarının tarihleri.

Destinasyon seçimi ve tarih

Tatil için öncelikle hangi destinasyona ne zaman gidileceği ile ilgili karar vermek gerekmektedir. Çünkü değişen mevsim koşulları ve villaların doluluk oranına göre sezon içi gecelik fiyatları değişiklik gösterebilir. Konaklama yapmak istenilen tarih kiralanan evin doluluk oranının daha düşük olduğu bir dönemde ise daha uygun fiyatlı tatil yapmak mümkündür. Örneğin Akdeniz bölgesinde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dahil ara tarihlerde de genelde yüksek doluluk oranına sahiptir, bu tarihler dışında konaklama yapmak istenildiğinde fiyat çok daha uygun olmaktadır.

Villa araştırma süreci

İhtiyaca yönelik konaklama yerinin belirlenmesi oldukça önemlidir. Günümüzün değişen koşullarında, her türlü ihtiyaca uygun yazlık bulmak artık çok kolaydır. Doğa içerisindeki villalarkapalı havuzlu villalarçocuk havuzlu villalardeniz manzaralı villalarevcil hayvan izinli villalar gibi binlerce seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında istenilen destinasyonda kişi kendine en uygun villayı belirleyebilir.

Aracı seyahat acentesi seçimi

Gidilecek bölge ve binlerce konaklama seçenekleri arasından bir tercih yapılmasını oldukça kolaylaştıran aracı seyahat acenteleri günümüz tatil severlerin en büyük yardımcısı konumundadır. Bölgenin özelliği, nerede ne görülmeli gibi konularda oldukça yardımcı olan bu aracı kurumları tercih etmek zaman konusunda oldukça tasarruf sağlar. Aynı zamanda bu aracı kurumlar portföylerinde bulunan bütün villaların kampanyalarını da tatil severlere duyurmaktadır. Bu seçimde önemli olan TÜRSAB' a üye olup olmadıklarının araştırılmasıdır. TÜRSAB belgeli seyahat acenteleri dolandırılma riskini asgariye indirip, tatili koruma altına almaktadır. Bu acentelerin web sitelerinde ve ofislerinde bu belge numarası mutlaka yazmak zorundadır, bu belge numarası TÜRSAB' a ait resmî web sitesinden teyit edilmelidir.

Rezervasyon kampanyalarının tarihleri

Tatil ihtiyacından doğan arz sebebi ile konaklama tesisleri bir sonraki sezonun rezervasyon satışlarını şimdiden yapabilirler. Örneğin yazın yapılacak olan tatilin ödemesini şimdiden alarak, daha uygun fiyatlı bir konaklama avantajı sağlayabilirsiniz. Erken rezervasyon tarihlerinde tatil rezervasyonu yaptırmak fiyat açısından son dakika rezervasyonundan oldukça daha çok avantaj sağlar. Televizyon reklamlarında, acentelerin web sayfalarında erken rezervasyon tarihleri ve kampanya oranları belirtilmektedir. Örneğin yazın tatil düşünenler rezervasyonunu şimdiden yaptırarak çok daha uygun fiyata tatil yapabilirler, ya da termal tatil, kayak gibi kış sezonunda tatil düşünenler yaz aylarından bu rezervasyonu yaptırıp yerlerini daha uygun fiyatlı ayırtabilirler.

Tatil rezervasyonu belirtilen kriterlerle birlikte ne kadar erken yaptırılırsa o kadar avantajlı olur. Günümüzde erken rezervasyon kampanyaları ile şimdi al girişte öde gibi kampanyalar, iptal sigortası ve tarih değişikliği hakkı gibi sunulan kolaylıklar sayesinde son dakika yaşanan hayal kırıklıklarının önüne geçilebilir.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00