Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil sonrası detoks nasıl yapılır?

6.05.2021 17:40:00

Tatil sonrası detoks nasıl yapılır?

Deri ve dokularda, hücreler arasındaki mesafelerde bulunması gerekenden daha fazla miktarda sıvı birikmesi durumuna ödem denir. Oluşan ödem için detoks yapmak vücut sağlığımız için çok önemlidir. Yaz sıcağında, insan vücudu dokulardaki sıvıyı atmada yetersiz kaldığı için ödem oluşumu yaz aylarında daha çok görülür. Özellikle ayaklarda, ellerde ve gözlerde şişme olabilir.

Ödem Neden Oluşur?

Başta gelen sebep hareketsizlik denebilir. Egzersizler, fiziksel aktiviteler kanın bacaktan kalbe zorlanmadan ulaşımını sağlar, böylece damarlardaki dolaşım hızı artar, baskı azalır ve varis gibi damar problemleri oluşmaz. Özellikle yazın oluşan terleme sonrası vücudun susuz kalması ödeme sebep olabilir. Yaz tatilinde sağlıklı beslenme pek düşünülmeyip tuz ve şeker tüketimine dikkat edilmeyebilir. Fazla tuz tüketimi ise vücutta su tutarak ödeme olanak verir. Yaz tatilinde alkol, sigara ve gazlı içeceklerin tüketimi artabileceğinden ve su tüketimi azalabileceğinden ödem kaçınılmazdır.

Detoks nasıl yapılır?

Tatil süresince sağlıklı beslenme, fazla kaloriden uzak durma ve spor yapma pek düşünülmüyor. Tatil bitince ise pişmanlık oluyor. Oluşan ödemlerden ve toksinlerden arınmak, sanıldığı kadar zor değil. Bazı yöntemler ile gayet mümkün. Bunların başında sıkça soğuk duş almak gelebilir. Soğuk duş, vücuttaki kasların kasılmasını sağlayarak lenf sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Bu sayede ödem atımı kolaylaşır.

  • Yeşil çay idrar artırıcı etkisi ile ödem atmaya çok yardımcı olur. Yağ yakıcı özellikte olduğu gibi vücuttaki yorgunluğa da çözümdür.
  • Barut ağacı bir diğer tercih edilmesi gereken bitkidir. Bağırsak boşaltımında büyük etkisi vardır.
  • Kiraz sapı ise potasyum bakımından oldukça zengindir, bu sayede atılan idrar ile potasyum dengesini korumayı sağlar.
  • Biberiye, bağırsaklardan yağ emilimini azaltır ve kilo almayı engeller. Safra salgısını artırır, yağlı gıdaların sindirimini kolaylaştırır. İdrar oluşumuna yardımcı olup ödem atmayı sağlar.
  • Göz ardı edilmemesi gereken diğer unsur ise sıvı desteğidir. Ödem atmak için özellikle papatya, rezene, melisa, ısırgan, karahindiba çayları limonla beraber detoks suyu olarak tüketilmelidir. Bu çayların dışında günlük 2-3 litre su ve bir şişe maden suyu tüketimi de önemlidir.
  • Bol kalsiyum içermesi sebebiyle süt ve yoğurt tüketimi artırılmalıdır. Vücuttaki sıvıların mineral oranını koruyan bu gıdalar günlük düzenli tüketildiğinde ödem atmaya da yardımcı olur.
  • Ödem atmaya yarayan diğer besinler ise yulaf, kayısı, kavun, kivi, nar, muz, salatalık, maydanoz ve ananas olarak sıralanabilir.
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00