Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatilinize Adrenalin Katacak Sporlar

13.06.2023 11:40:00

Tatilinize Adrenalin Katacak Sporlar

Yaz tatili yaklaşırken konaklama planları da yapılmaya başlandı. Fakat günümüz tatilleri artık eskisi gibi sadece deniz, kum, güneş üçlüsüyle geçen dinlenme odaklı seyahatler şeklinde planlanmıyor. Aksine içinde bütün konfor ve rahatlama olanaklarını barındırırken şehir hayatında bulunmayan heyecanı ve dinamizmi de sunuyor. Haliyle yaz tatilini adrenalin yükselten ekstrem sporlardan ayrı düşünmek pek mümkün olmuyor. Peki siz bu yaz planlarınıza hangi ürkütücü fakat bir o kadar da heyecanlı sporu eklemelisiniz? İşte kan akışınızı hızlandıracak sporlar!

  • Rafting

Debisi ve akış hızı yüksek sularda yapılan en keyifli sporlardan olan rafting, yaz aylarının açık ara en popüler ekstrem etkinliklerinden. Hızla akan suların üzerinde alabora olmamak ve devrilmemek için verilen bu keyifli mücadele, sonu nasıl biterse bitsin kanınızdaki adrenalin seviyesini yükseltecek. Üstelik, herkesin bir yandan dalgalarla bir yandan da diğer botlarla kıran kırana bir mücadeleye girdiği bu keyifli sporu yapmak için en elverişli lokasyonlardan biri de Türkiye’de bulunuyor. Adını özellikle raftingle duyuran Antalya’daki Manavgat ve Köprülü Kanyon, bu yaz sıra dışı bir tatil planınız varsa uğramanız gereken ilk noktalardan olabilir. Doğru eğitmen ve ekip ile akıntıya karşı kürek çekmeye başlayarak unutulmaz anılara imza atabilirsiniz. Ama unutmayın, öncesinde can yeleği ve özel kıyafet giymeniz son derece önemli!

  • Kitesurf

Yaz tatillerinin en keyifli, serinletici ve macera dolu sporu ne diye sorulsa verilecek yanıt kitesurf olabilir. Özellikle son yılların modası olan kitesurf ülkemizde Alaçatı, Urla, Datça Gökova, Kilyos, Gökçeada ve daha pek çok farklı destinasyonda yapılmaya müsait. Birkaç farklı sporun karışımı gibi olan kitesurf; sörf tahtası üzerinde ve mini bir paraşüte bağlı şekilde dalgalar üzerinde uçarak yapılan keyifli bir etkinlik. Üstelik suların üzerinde ve kontrollü şekilde yapıldığından düşüp çarpma tehlikesi de yok. Ama her zaman seçim hakkınızı, onun biraz daha farklı versiyonu olan rüzgâr sörfünden yana kullanabilirsiniz.

  • Skydiving

Pek çok insanın en büyük hayalinin uçmak olduğu bir gerçek. Bu deneyime en yakın his ise ancak skydiving ile mümkün olabilir. Özellikle Fethiye’nin popüler sporlarından olan skydiving, tek başınıza veya bir profesyonelle birlikte yapabileceğiniz kadar yaygın ve güvenli bir spor. Tabii bir o kadar da adrenalin dolu. Bu nedenle harika Akdeniz manzarasına ve yeşilin maviyle buluştuğu doğaya yukarıdan bakıp, bu anı kameraya kaydetmek isterseniz Antalya’nın ünlü skydiving lokasyonlarından birini tercih edebilirsiniz.

  • Cave Diving

Yaz tatilinde spor anlayışınız suyla bütünleşmişse deneyebileceğiniz bir alternatif daha var: Cave diving! Klasik dalış etkinliklerinde artık yeterince heyecan duymuyorsanız, Antalya ve Kaş’ın gizem dolu su altı mağaralarına doğru bir keşif yolculuğuna çıkabilirsiniz. Standart dalış limitlerinin çok daha derininde bulunan bu mağaralar karanlık, farklı ve büyüleyici manzaralarla karşılaşmanızı sağlayabilir. Ancak unutmadan ekleyelim, bu tür etkinlikler için genellikle öncesinde temel seviye dalış eğitimi almanız gerekir.

  • Bungee Jumping

Ekstrem spor denilince işi en zirve noktasına çıkarmak isteyenler için bungee jumpingden daha iyi bir alternatif düşünülemez. Pek fazla kişinin cesaret edemediği ama cesaret edenlerin de ömür boyu aklından çıkaramadığı bu heyecanlı spor, sizi korkuyla karışık bir keyifle yüzleştirmek için en iyi aday. Genellikle köprü, kule, kayalık veya vinç gibi yüksek alanlardan kendini boşluğa bırakma yoluyla yapılan bungee jumping, cesaretinizi kanıtlamak isterseniz tercih edebileceğiniz bir seçenek. Günümüzde Muğla ve Antalya gibi alanlarda popüler olan bu tehlikeli spor, yüksek güvenlik önlemleri alınarak uygulanıyor. Yani korkmanız için aslında pek bir sebep yok fakat özellikle çarpıntı veya epilepsi gibi sıkıntılarınız varsa her ihtimale karşı biraz daha az heyecanlı olan diğer sporlardan birini tercih etmenizde fayda var!

Yaz aylarına renk katmak için yapabileceğiniz sporlar elbette bunlarla sınırlı değil, dolayısıyla her zaman kendiniz için en heyecanlı ve güvenli olanı tercih etmemeniz için hiçbir neden yok!

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00
İndirim₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
Toplam Tutar₺0,00
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00