Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Türkiye’deki Festivaller

9.02.2021 17:05:00

Türkiye’deki Festivaller

Turizm açısından çok zengin içeriğe sahip olan ülkemizin dört bir yanı bu zengin kültürü ve gelenekleri yaşatabilmek adına birçok festivale ev sahipliği yapıyor. Sizler için yıl içinde görmekten, festivalde olmaktan keyif alabileceğiniz festivalleri bir araya getirdik.

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça’nın en keyifli ve görsel açıdan en güzel zamanları baharın başka müjdecisi olan, badem ağaçlarının çiçeklendiği günlerdir. Türkiye’nin en güzel festivallerinden biri sayılan Datça Badem Çiçeği Festivali her yıl şubat ayında gerçekleştiriliyor. Bademle yapılan yüzlerce çeşit yiyeceği denemek için panayıra katılmak aynı zamanda konserlere, dans gösterilerine katılmak isterseniz bu festivali kaçırmayın. Atölye çalışmaları ve el işi çalışmaları da panayır alanının artıları… Yeni bir şeyler öğrenmek eğlenceli bir ortamda olursa daha akılda kalır.

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali ilkbaharda, otların ve yabani otların hasada hazır hale geldiği dönemde düzenleniyor. Yerel mutfağın yanı sıra bahçecilik ve çevre ile ilgilenenler için harika bir festival olarak keyif alacağınız aktivitelere dolu olan Alaçatı Ot Festivali baharın müjdecisi olarak ön plana çıkıyor.

Esasen çiftçilerin pazar atmosferine sahip bir festival olan Alaçatı Ot Festivali'nde mutfak uzmanları, bahçıvanlar, şifalı bitkiler, tartışmalar, sanat sergileri ve daha fazlası yer alıyor. Bu festivalin sunabileceği tüm lezzetlerin tadını çıkarmak için bu festivali kaçırmayın.

Portakal Çiçeği Festivali

Adana’nın Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali, renkli, danslı korteji ile Adana halkı başta olmak üzere nisan ayının ilk haftası herkesi eğlenceye davet ediyor. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’nın en lezzetli mutfağı ile sizi bir araya getiriyor. Kostüm yarışmalarından, dans gösterilerine, sahne şovlarından söyleşilere kadar her zevke hitap eden birçok etkinlik Nisan ayında gerçekleştirilecek karnavalda sizleri bekliyor olacak.

Urla Enginar Festivali

İzmir’in şirin ilçesi Urla her yıl Nisan ayının son haftasında hem Ege Bölgesi’ne has yemekleri hem de enginarın bin bir çeşit yemeğini tattırmak için Uluslararası Urla Enginar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Sadece enginar değil, ot yemekleriyle ünlü Ege Bölgesi yemeklerini seviyorsanız ve ünlü isimlerin kortejiyle başlayan ve yemek atölyeleri ile birçok gurme isimle bir araya gelmek isterseniz bu festivali kaçırmayın.

Hıdırellez Festivali - Edirne Kakava

Hıdırellez Türkiye’nin dört bir yanında baharın gelişini kutlamak üzere mayısın ilk haftası yapılan bir etkinliktir. Ancak Edirne’nin Kakava ilçesi bu etkinlikleri bir festivalle kutlayarak unutulmaz kılıyor. Festivalin en güzel tarafı, Edirne’nin Roman kültürü ve inanışlarıyla bir arada baharı kutlamak isterseniz bu festivali kaçırmamalısınız. Aynı zamanda Edirne’nin yaprak ciğerini, diğer yöresel lezzetlerini tatmak için de güzel bir zaman dilimi olmaz mı? 

Cappadox Festivali

Kapadokya’yı daha önce görmediyseniz bu büyülü atmosferi görmeyi hep ertelediyseniz Haziran’a kadar biraz daha ertelemeyi tavsiye ederiz. 6-11 Haziran tarihleri arasında Cappadox festivali zamanına ertelediğiniz bu güzel geziyi daha keyifli hale getirebilir. Modern bir festival olan Cappadox, müzikten, gastronomiye, çağdaş sanatlardan açık hava etkinliklerine kadar birçok etkinlikle sizin için unutulmaz hale gelebilir. 2 senede bir düzenlenen festivalin tarihi 6-11 Haziran 2022…Şimdiden programınıza almanız da yarar var.

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali her yıl temmuz ayının son haftası Artvin’in doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Borçka’da düzenleniyor. Hem Karadeniz halkının hem de yurtdışından birçok misafirin ağırlandığı festivalde, dans gösterileri, konserler, yarışmalar dolu bir Karadeniz festivali sizi bekliyor.

Bozcaada Kültür, Sanat ve Asma Hasadı Festivali

Bu yıl 20. Kez düzenlenecek Bozcaada Kültür, Sanat ve Asma Hasadı Festivali 6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Bozcaada’nın en lezzetli üzümleriyle buluşmak üzümlerden yapılan şarapları tatmak için Bozcaadalılar sizleri bekliyor olacak. Konserlerle desteklemem festival, şarap hasadının nasıl yapıldığını çocuklarınıza gösterebilmek adına da çok özel bir festival, kaçırmayın.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00