Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Uçak bileti rezervasyonu yapmadan önce bilmeniz gerekenler

26.02.2021 17:10:00

Uçak bileti rezervasyonu yapmadan önce bilmeniz gerekenler

Uçak bileti rezervasyonu yapmak isteyen tatilciler için en önemli faktörlerden biri maliyettir. Yolcular, havalimanına gelmeden çok önce toplam maliyetlerinin ne olacağı konusunda iyi bir fikir sahibi olmak isterler. Bu nedenle, ister ilk kez seyahat eden biri olun, ister sık ​​sık rezervasyon yapan sık seyahat eden bir kişi olun, yurt içi ve yurtdışı uçak bileti alırken aşağıdaki dört anekdotu göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.

İzin verilen bagaj kapasitesi

Bagaj hakkı, özellikle yurtiçi tatile giderken düzenli olarak gözden kaçan bir ayrıntıdır. Bazı durumlarda bagaj hakkına gerçekten sahip olup olmadığınızı kontrol etmeniz gerekse de çoğu ekonomik havayolu yalnızca bilet sunar ve bagajları ayrı olarak ücretlendirir.

Biletinizi ayırdığınızda bagajınızı organize etmeniz önemlidir, çünkü havaalanında check-in yaptıktan sonra çantalar için ödeme yapmak, ödeme yaptığınızdan (veya ideal olarak, bagajınıza dahil ettirmekten) çok daha pahalıdır. İstediğiniz varış noktasına aynı fiyat noktasında uçan birden fazla havayolu varsa, hangisinin en büyük bagaj hakkı verdiğine veya ekstra bagaj satın almanız gerekiyorsa, en iyi değeri sunduğuna bakın.

Hangi havaalanına uçuyorsunuz?

Paris'e uçuş rezervasyonu yapmak istediğinizde her şey yolunda ve güzel. Daha uygun olduğu için uygun fiyatlı bir havayolu seçiyorsanız, hangi havaalanına uçtuğunuzu ve hangi şehre transferlerin zamanını ve maliyetini anladığınızdan emin olun.

Çünkü Paris'te aslında üç farklı havaalanı var; New York'ta 3 büyük havaalanı ve Los Angeles ve Londra gibi destinasyonlarda büyük beş havaalanı. Birçok şehirde birden fazla havaalanı vardır ve tatilcilerin farkına varmaması veya kafasının karışması çok yaygındır.

Çoğu zaman, insanlar farklı bir havalimanına uçuş rezervasyonu yaparlar, biraz daha ucuzdur, ancak şehre ulaşmak için bir buçuk saat seyahat etmeniz gerekir. Bunu bu şekilde yapmanın hiçbir sakıncası yoktur, ancak nakliye masraflarınızın farkında olduğunuzdan ve bütçesini belirlediğinizden emin olun.

İç hatlarda böyle bir sorunu sadece İstanbul’da 2 farklı havaalanı olması nedeniyle yaşayabilirsiniz. Onu da rezervasyon yaparken dikkat etmeniz ve işlerinizi halletmek açısından Avrupa yakası mı yoksa Anadolu yakası hava alanlarını tercih etmeniz gerektiğine karar vermeniz önemlidir.

Kredi kartı kullanarak rezervasyon yaptırın

Faturanızı hemen ödeseniz bile, kredi kartıyla uçak bileti rezervasyonu yaptırmak, birçok nedenden dolayı gerçekten yararlı bir fikirdir. İlk olarak, ödül puanları veya havayolu milleri toplamak gibi avantajları var. Tüm uçuşlarınızı kredi kartıyla satın almak, seyahat ödüllerini en üst düzeye çıkarmanın ve bir sonraki seyahatinizde tasarruf etmenin harika bir yoludur.

Ancak ikinci olarak, birçok kredi kartı şirketi, sizi gecikmeler, iptaller, kayıp bagajlar, tıbbi acil durumlar vb. Durumlarda karşılayacak dahili seyahat sigortası sunar. Ancak, seyahat rezervasyonu yaptıysanız bir kredi kartı poliçesi kapsamına girersiniz.

Tarihlerinizi kontrol edin

Bu tavsiye iki yönlüdür. Öncelikle, devam etmeden ve satın alma işlemini yapmadan önce rezervasyonunuza doğru tarihleri ​​girdiğinizden emin olmanız önemlidir. Çoğu havayolu, ödeme yapmadan önce tüm ayrıntıların doğru olup olmadığını kontrol etmenizi ister. Bunu her rezervasyon için yaptığınızdan emin olun.

 

Ancak ikinci olarak, rezervasyonunuzu gerçekten yapmadan önce, seyahat ettiğiniz tarihlerin hedefi ziyaret etmek için uygun bir zaman olup olmadığını kontrol edin. Yılın bazı günleri, örneğin büyük olaylar varsa veya özellikle kötü hava varsa, belirli yerleri ziyaret etmek istemediğiniz günler vardır. Ücret iadesi olmayan bir uçuşla sıkışıp kalmadan önce bunu bilmek size fayda sağlar.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00