Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Yamaç paraşütü nerede yapılır?

22.06.2022 18:20:00

Yamaç paraşütü nerede yapılır?

Dünyada en iyi yamaç paraşütü yapılan yerler, paraşüt yapmayı sevenler için en çok merak edilen yerlerdendir. Hayatına hareketlilik ve heyecan kaymak isteyenlerin yaptığı bir aktivite olarak karşımıza çıkan paraşüt, unutulmaz manzaralara da eşlik eder. Dünyada en iyi yamaç paraşütü yapılan yerler araştırılıp daha keyifli hale getirmek sizin elinizde. Bu yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Wengen – İsviçre

Yamaç paraşütünü daha keyifli hale getirmek isteyenlerin tercih edebileceği alanlardan biri İsviçre’dir. Özellikle Wengen bölgesi yamaç paraşütüyle uçuş yapmak isteyenlerin uğrak mekânıdır. İsviçre coğrafi olarak dağınık bir bölgede olmasından kaynaklı yamaç paraşütü yapanlar İsviçre’ye sık sık gelirler. Yamaç paraşütünün adrenalini tam olarak yaşamak isteyen herkes dağlık arazileri tercih ederler. Bu araziler için en popüler yamaç paraşütü alanı Alp Dağları’dır. Ancak Alplerde her spor kolay kolay yapılamamakta. Wengen, yamaç paraşütçüleri için en uygun yerdir. Paraşüt sporcuları daha dik ve rüzgârı keskin esen yerleri tercih edilir.

Danyang – Güney Kore

Daha ılık yerlerde paraşüt yapmak isteyenler için Güney Kore sınırlarında yer alan Danyang bölgesi eşsizdir. Havası daha ılık olan yerler arasında bulunan Danyang yamaç paraşütü yerleri denildiği zaman akla ilk gelen yerlerdendir. Danyang bölgesinde sık sık uluslararası yamaç paraşütü yarışması da yapılmaktadır.

Julian Alpleri- Slovenya

Yamaç paraşütü yapılacak yerler arasında en ideal ülke Slovenya’dır. Slovenya’da bulunan Julian Alpler şehre sadece 1 saatlik mesafededir. Bu nedenle yamaç paraşütü yapıldıktan sonra insanlar kolayca konaklayabilecekleri yerlere gidebilir. Şehir çok pahalı olmaması sebebiyle de tercihler arasındadır. Ülkeye girişler zahmetli şartlar istemediği için yabancılar için şart koşulmuş olan kurallara uyulması halinde herkes yamaç paraşütü yapabilir. Bu yerin en önemli özelliği ise Bled Gölü’nün manzarasında paraşütünüzü uçurabilmenizdir. Dünyada en iyi yamaç paraşütü yapılan yerler arasında kesinlikle Slovenya’yı düşünmenizi öneririz.

Dune de Pilat – Fransa

Atlas okyanusuna paralel olarak konumlanmış kum tepesidir. Gerçekten muhteşem manzarasıyla görülmesi gereken yerler arasında. Yamaç paraşütü yanında yelken uçuşları ve akrobasi çalışmaları da yapılır.

Bavyera Alpleri- Almanya

Almanya’ya paraşüt için gidenler için Bavyera Alpleri kesinlikle tavsiye edilmelidir. Muhteşem manzarasıyla harika bir paraşüt uçuşu gerçekleştirmek isteyenler rotasını buraya çevirebilir.

Kazbegi- Gürcistan

Gürcistan’da yamaç paraşütü yapmak isterseniz bu ekstrem spor için en elverişli yer Kazbegi’dir. Kafkas Dağları zirvelerinden Gürcü köy evlerine kadar uzanan bu harika yolculuk ile anın tadını çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz.

Niş- Sırbistan

Yamaç paraşütü için Balkanların en eski şehirlerinden biri olan Niş’i yamaç paraşütü için tercih edebilir ve harika deneyimler yaşayabilirsiniz.

Türkiye’de yapılacak en güzel adrenalin aktivitelerinin başında da yamaç paraşütü ile uçmak gelir. Dünyanın en iyi 10 kumsalından biri olarak gösterilen Fethiye yamaç paraşütü ve Ölüdeniz yamaç paraşütü, uçmayı severlerin ilk tercihidir. 

Yamaç paraşütü nasıl yapılır?

Yamaç paraşütünü merak edenler ve bunu yapmak isteyenler yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorusunun cevabını almak için öncelikle eğitim alması gerektiğini bilmelidir. Gerekli eğitimi almadan ben öğrendim artık başlayabilirim gibi bir hata kesinlikle yapmayın. Bunun için gerekli olan eğitimi ve yeterliliği aldıktan sonra şartlara uyduğunuz takdirde uçuşa hazırsınız demektir. Profesyonel bir eğitmenle de ikili uçuş gerçekleştirip tüm merakınızı giderebilirsiniz.

Yamaç paraşütü ilk ne zaman yapılmıştır?

Yamaç paraşütü uzun yıllarca yapılmakta olup hava sporları ile ilgilenenler tarafından bulunmuştur. Yamaç paraşütü ilk ne zaman yapılmıştır? Sorusuna yanıt olarak da 1980’li yılları söylemek yerinde olur. Uygun hava koşulları olduğu zamanlar yamaç paraşütü yapmanın bir sakıncası yoktur. Dünyada en iyi yamaç paraşütü yapılan yerler belirtilenler dahilinde incelenip bu spora tutkuyla bağlı olanlar tarafından keşfedilmeyi beklemektedir.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00