Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Yüzme nasıl öğrenilir?

17.02.2021 17:05:00

Yüzme nasıl öğrenilir?

Yaşınız kaç olursa olsun yüzmeyi öğrenmek için asla çok geç değildir. Çocukken hiç fırsatınız olmadıysa, bir yetişkin olarak yüzmeyi kolayca öğrenebilirsiniz. İlk başta suda olmak garip, yabancı ve hatta biraz endişe verici olabilir. Ancak zamanla alışacak ve daha önce hayal bile edemeyeceğinizi düşündüğünüz bir güven düzeyi kazanacaksınız.

Yüzmeyi öğrendikten sonra, çeşitli avantajlardan yararlanabileceksiniz. Örneğin, yüzme mükemmel bir egzersiz şeklidir. Aynı zamanda rahatlatıcıdır; stresi azaltabilir ve sinirlerinizi yatıştırabilir. Moralinizi tazelemek için ihtiyacınız olan tek şey suda 15 dakika yüzmek olabilir. Başlamak kolaydır. İşte size yüzmeyi öğrenmenin 7 basit yolu…

 

1- Havuzun sığ kenarından başlayın

İçinde çok az zaman geçirdiyseniz, sudan korkmanız doğaldır. Bu korkunun üstesinden gelmenin bir yolu, havuzun sığ ucundan başlamaktır. Orada, suyun içinde durabilir ve konfor seviyenize göre kendinizi ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz zaman sudan çıkabileceğinizi bilerek, başınız yüzeyin altındayken nefesinizi tutmaya çalışın.

 

2- Gözlük takın

Gözlük takarsanız su altını görmenin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz. Gözlükler suyun gözünüze girmesini engellediği için yüzmeyi daha rahat hale getirir. Başınız yüzeyin altındayken net görebilmek yüzmeyi öğrenmeyi daha keyifli hale getirecektir.

 

3- Suda bol zaman harcayın

Güven kazanmak ve yetkin bir yüzücü olmak, suda yeterince zaman geçirmenizi gerektirir. Ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar rahat hissedersiniz ve o kadar iyi yüzücü olursunuz.

 

4- Yüzünüz su içindeyken rahat olun

Yüzmeyi öğrenen yetişkinler için en büyük zorluklardan biri yüzünü suda tutmaktır. Hatta bazıları için hafif anksiyeteye neden olabilir. Sırtüstü hariç, her vuruş, yüzünüzün zamanın önemli bir bölümünde su altında kalmasını gerektirir. Bu duyguya alışmak, yüzmeyi öğrenmenin önemli bir parçasıdır.

 

5- Serbest stilin bireysel mekaniğini öğrenin

Deneyimli yüzücüler serbest stilin sizin için kolay görünmesini sağlayabilir. Ama aslında bu durum, suda düzgün ve verimli hareket sağlamak için uyum içinde çalışan çeşitli şekillerden oluşur.

Bir yetişkin olarak nasıl yüzüleceğini öğrenirken, serbest stili tek vuruş olarak düşünmeyin. Bunun yerine, her biri dikkat gerektiren bir dizi vuruş olarak düşünün. Elleriniz suya girerken bileklerinizin pozisyonlarına odaklanın. Elleriniz başınızın üstünden kalçalarınıza doğru giderken dirseklerinizin ve kollarınızın pozisyonlarına odaklanın. Vücudunuzun yuvarlanmasına, çarpıntı vuruşunuza ve başınız suda aşağı doğru dönerken nasıl nefes verdiğinize dikkat edin. Serbest stil, bir kez alıştığınızda kolaydır. Ancak, vuruşu oluşturan tüm bireysel hareketlerde ustalaşmak önemlidir.

 

6- Kolluk kullanın

Serbest stil öğrenirken, suda hareket etmeniz faydalıdır. Kolluklar, özellikle başlangıçta bu amaç için paha biçilmez olabilir. Vuruşun bireysel mekaniğini öğrenmek için ihtiyacınız olan ileri hareketi size verirler.


7- Yüzme derslerine kaydolun

Yüzmeyi öğrenmek için, tecrübeli birinden ders almanız önerilir. Bu şekilde, en baştan doğru vuruş tekniğini öğreneceksiniz. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00