Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti

Türkiye’de bulunan en önemli antik kentlerden biri olan Kaunos antik kenti Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Dönemin en önemli liman kentlerinden biri olmasına karşın zamanla bu önemini yitirmiştir. M.Ö. 4.yy’a kadar bu antik kent Kbid adı ile anılmıştı. M.Ö. 6yy’dan sonra ise Kaunos adı ile anılmaya başlandı. Muğla ilinde yer alan bu antik kent her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamakta. Mısır, Pers, Bergama, Rodos ve Roma gibi birçok medeniyetin hakimiyeti altına girmiştir. Bu sebeple tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Antik kent dönemin mimari yapısı hakkında bilgi sahibi olunması açısından da büyük bir öneme sahiptir.
 

Kaunos Antik Kenti Hakkında Bilgi

Kaunos antik kenti İngiliz araştırmacısı Rd. Hoskyn tarafından keşfedilmiş. 1840 yılında yaptığı bir gezinti sırasında tesadüfen bir yazıt bulmuş. Bu yazıt üzerinde Kaunos halkı ve meclise ile ilgili bilgiler mevcuttur. Bunun üzerine bölgede Kaunos halkının yaşadığı kanısına varır ve araştırmalarına başlar. Bu araştırma sonucunda ise bölgenin Kaunos Antik kenti olduğu kesin olarak kanıtlanır. Bu dikkat çekici keşfin ardından 1966 yılında bölgenin detaylı incelenmesi adına kazılara başlanmıştır. Mezar odaları, kaya mezarları ve sunaklar kazılar sonucunda ortaya çıkartılmış. Bunlar dışında antik kentte akropol tiyatro, çeşme, roma hamamı, tapınaklar ve bazilika tipi kilise de bulunmaktadır.  Günümüzde kazıları devam eden antik kent içerisinde gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen birçok eser olduğu düşünülmekte.
 

Kaunos Antik Kenti Kaya Mezarları

Antik kent içerisinde gezip görülecek birçok yer bulunur. Kaunos antik kenti özellikle kaya mezarları ile ünlüdür. Kayaların içinin oyulması ile yapılan bu kaya mezarlarından birçoğu kapalıdır. Antik kent yakınlarında bulunan bu kaya mezarları oldukça büyüktür. İnsanların öldükten sonra tanrıya yakın olabilmesi adına kaya mezarlarının yüksek yerlere yapıldığı bilinmekte. Kayaların tam olarak ne şekilde oyulduğu ile ilgili net bir bilgi mevcut değildir. Bu durum mezarların bu kadar yoğun ilgi görmesinde oldukça etkili. Dağdan bağımsız şekilde yapılan bu kaya mezarları statü olarak yüksek olan insanlar için inşa edilmiştir.
 

Kaunos Antik Kenti Hikayesi

Kaunos antik kenti oldukça ilgi çekici bir mitosa sahiptir. Bu mitosa göre Karya kralının ikiz çocukları dünyaya gelir. Bu çocuklardan erkek olanının adı Kaunos, kız olanının adı ise Byblis’dir.  Byblis zaman geçtikçe abisine karşı bir şeyler hissettiğini anlar ve abisine âşık olur. Fakat Kaunos Byblis’e karşı bir şey hissetmediğini söyler. Kral Miletos ise bunu öğrendiğinde çok sinirlenir ve Kaunos’u ülkeden kovar. Kaunos bunun üzerine sevdiği kızı yanına alarak Kaunos Antik kentini inşa eder. Bunu öğrenen Byblis üzüntüsünden hastalanır. Oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Byblis’in göz yaşlarının Dalya’ nın labirent gibi görünen kanallarını oluşturduğu söylenir. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00