Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Ege Sokak Lezzetleri

4.04.2021 17:30:00

Ege Sokak Lezzetleri

Ege sokak lezzetleri konusunda en zengin bölgelerden biridir. İzmir başta olmak üzere tüm Ege bölgesinde sokak lezzeti olarak bilinen birçok yemeğe ulaşmak mümkündür. Her ilde birbirinden etkilendikleri ve sevdikleri için sokak lezzetleri açısından Ege Bölgesi’nde nereye giderseniz gidin, kokoreçinden, midyesine, mesir macunundan, Akhisar köftesine, Milas köftesinden İzmir lokmasına her yerde yiyebilirsiniz. Ancak taş yerinde ağırdır atasözündeki gibi her yemek de ünlü olduğu yerde daha lezzetlidir.

Manisa’nın Sokak Lezzetleri Mesir Macunu, Akhisar Köfte, Salihli Odun Köftesi

Şehzadeler şehri olarak anılan Manisa’nın en meşhur sokak lezzeti Mesir macunudur. Manisa’nın hemen hemen her adımında bir mesir macunu satıcısı ile karşılaşmanız mümkün. Manisa’da sadece mesir macunu değil mesir çayı da macunun alt yapısı ile hazırlanan bir başka tat olarak karşınıza çıkar. Manisa kebabı Manisa’dan yenmeden dönülmemesi gereken bir başka lezzettir. Manisa Kebabını da ister restoranda yiyin ister küçük bir tezgâhta yapan ustadan yiyin tadının damağınızda kalması garantidir. Manisa’nın küçük ve şirin ilçesi Akhisar’dan ünü tüm dünyaya yayılan Akhisar köftesi de Ege Bölgesi’nin en ünlü sokak lezzetlerinden biridir. Akhisar sadece köftesi ile değil, aynı zamanda gazozu, katmeri ve cilveli kahvesiyle de sokak lezzetlerine birçok katkıda bulunan Akhisar lezzetleridir. Eğer o bölgedeyseniz Salihli Odun Köftesini de denemeden dönmeyin.  Şehzade Tatlısını, Simit Ekmeğini de Manisa’nın enfes sokak lezzetlerine eklemek gerekiyor.

Kütahya’nın Sokak Lezzetleri Şibit

Kütahya ili sokak lezzetleri açısından çok zengin olmasa da ıspanakla yapılan Şibit ve yeşil mercimek, kavrulmuş soğan ikilisiyle yapılan Tosunum Böreği, Kütahya sokaklarında dolaşırken karşılaşabileceğiniz sokak lezzetleri olarak göze çarpıyor.

Muğla’nın Sokak Lezzetleri Milas Köftesi, Muğla Saraylısı

Ege Bölgesi’nin zengin mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen sokak lezzetleri açısından kısıtlı olan bir il olan Muğla’da iskender kebaba benzer bir lezzet olan Milas köftesi sokak lezzetlerinden sayılabilir. İzmir’e ait olsa da Muğlalıların da çok sevdiği Şambali tatlısı, Balıkesir’in sevilen lezzeti Höşmerim ve şehrin adını verdiği Muğla Saraylısı tatlılar açısından sokak lezzetlerinden sayılabilir.

İzmir’in Sokak Lezzetleri Kumru, Boyoz, Kokoreç, Midye, Şambali, İzmir Lokması, İzmir Bombası

İzmir’i İzmir yapan ve bu kadar efsane tatları bir arada barındıran birçok sokak lezzetinin olması tesadüf değil. Zengin mutfağının yanı sıra sadece sokaklarında yiyebileceğiniz bu lezzetler, tek başına anılsa bile İzmir’i akla getirir. Boyoz, Kumru, Gevrek, İzmir sabahlarının vazgeçilmez sokak lezzetlerindendir. Özellikle boyoz ve haşlanmış yumurta ikilisi sabahları hem doyurucu hem de tadı damakta kalan lezzetidir. Hele bir de yanında çay varsa…. Simit’in İzmir’deki adı Gevrek martılar dahil herkesin en sevdiğidir. Öğleden sonra da acıktığınızda yiyebileceğiniz en iyi sokak lezzetlerinden biri de kumrudur. Gevreğin ekmek haline, sucuk, kaşar, salam, sosis zaman zaman yumurta da eklendiğinde kumru tam ağzınıza layıktır. Eğer bunlar beni doyurmaz derseniz, söğüş de İzmir’in sokak lezzetlerinden bir başkasıdır. Özel olarak fırınlanan bazen de haşlanan koyun kellesine, beyin, dil, marul, soğan, roka, domates, biber turşusu da eklenince muhteşem bir tat haline gelir. Yok, bunlardan başka ne var derseniz, hemen hemen her yerde rastlayabileceğiniz kokoreççilerden, kokoreç yemenizi tavsiye ederiz. Ancak yerken, kimyon koymayı unutmayın çünkü İzmir usulü çevirme kokoreç kimyonla çok iyi lezzetlenir. Ege denizi bereketlidir, balıkları, midyeleri, kalamarları her restoran da yersiniz ama İzmir’in sokakta seyyar olarak satılan midyelerini yemeye doyamazsınız.  Tamamdır, doyduk derseniz üzerine bir de tatlı yemeden İzmir’in tadı çıkmaz deriz. İster şambali, ister İzmir lokması ister İzmir bombası ile İzmir sokak ritüelinizi tamamlamanız için yemeniz gereken tatlar olduğunu unutmayın.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00