Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Kamp Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

9.04.2021 11:25:00

Kamp Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

Tatil yapmak için birçok alternatif vardır. Bu alternatifler arasında kamp alanları, özellikle doğa tutkunları tarafından çokça tercih ediliyor. Kamp yapma konusunda deneyim sahibi olmayan fakat ilk fırsatta kamp yapmak isteyen kişilerin bu konu hakkında birtakım araştırmalar yapması ve dikkat etmesi gereken hususları öğrenmesi gerekmektedir.

Kamp Yerleri

Çadır kurmak için seçilecek yerin tehlikeden uzak olmasına özen gösterilmelidir. Özellikle kayalık tepelerin alt kısımları ve su kaynağına çok yakın yerler ile geniş açıklıktan oluşan korumasız yerlere çadır kurulmamalıdır. Ayrıca zeminde kamp malzemelerine zarar verecek türde yabancı maddeler bulunan yerlere çadır kurmak yanlış bir davranış olacaktır.

Kamp Yapılacak Yer Hakkında Ön Araştırma Yapılmalı

Herhangi bir yerde kamp yapmaya karar vermeden önce mutlaka o yer hakkında ön araştırma yapılması iyi olur. Haritalardan yararlanarak kamp yapılacak yerin etrafındaki yollar hakkında bilgi edinilmelidir. Sıkıntılı bir durumda yardım alabilmek amacıyla kamp yerine en yakın sağlık kuruluşu, benzin istasyonu ile yerleşim yerinin konumu öğrenilmelidir. Ayrıca kamp yapılacak yerin hava durumu ve yabani hayvan varlığı hakkında bilgi edinmek çok önemlidir.

Kamp Planı, Yakınlara Bilgi Verilmeli

Kamp planı kısa süreli de olsa uzun süreli de olsa mutlaka aile bireyleri veya arkadaşların durumdan haberdar edilmesi gerekir. Bu amaçla kişi, yakınlarına kamp yapılacak yerin adresi, kamp süresi ve kampa birlikte gidilecek kişiler ile ilgili bilgi vermesi çok doğru bir davranıştır. Ayrıca kamp sırasında da ara ara bu kişilerle irtibata geçilerek durum güncellemesi yapılmalıdır.

Kamp Malzemeleri

Birlikte kalınacak kişi sayısına ve mevsime uygun bir çadır götürülmesi gereken ilk malzemelerden biri olmalıdır. Ayrıca su, çabuk bozulmayacak türde gıda ürünleri, su geçirmeyecek sırt çantası, battaniye, uyku tulumu, fener, ateş yakılabilecek ve yemek yapabilecek temel malzemeler, yeteri kadar kıyafet, kamp şartlarına uygun ayakkabılar, taşınabilir şarj aleti, temizlik ürünleri, ilk yardım çantası ve düdük, kolay taşınabilen masa ve sandalye götürülmesi gereken diğer malzemelerdir.

Kamp Alanı Temiz Bırakılmalı

İnsanlar kamp keyfini doğanın güzelliğine borçlu olmakla birlikte doğayı korumadıklarında bu keyiften mahrum kalacaklarını bilmelidir. Bu nedenle de kamp sırasında kesinlikle doğaya çöp atılmamalı ve kamp bittikten sonra da alanın temiz bırakıldığına emin olunmalı. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00