Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Likya Yolu Turu Nasıl Yapılır?

30.11.2021 18:15:00

Likya Yolu Turu Nasıl Yapılır?

Likya yolu, yürüyüş sevenler için oldukça uzun ve yol boyunca göz alıcı güzelliğe sahip olan yoldur. Yürüyüşe karar veren kişiler yanlarında temel malzemeleri götürmeli. Yol uzun olsa da doğa ile içi içe olmak, muazzam güzelliklerden yararlanmak için şahane bir fırsattır. Likya yolunda yaklaşık 30 km yürüyebilirsiniz.

Likya yolu macera seven doğa tutkunu, keşifçiler için ideal bir rotadır. Aynı zamanda Likya yolu Türkiye’nin bilinen en uzun yürüyüş yoludur. Likya yolu kaç km’dir? Fethiye’den Antalya’ya kadar giden yol toplam olarak 535 km’dir. 2015 yılında bu yol 509 km iken 2021’de yol uzunluğu 535 km’ye ulaşmıştır. Likya yolunun son durağı ise Geyikbayırı’dır. Bu yol Teke Yarımadası’nda bulunan patikaların işaretlenip rota oluşturulması ile bireylere yön gösteriyor.

Likya Yolu Kaç Gün Sürer?

Bu soru kişilerin yürüme hızına ve bölgelerde konaklama sürelerine göre değişir. Yürüyüş severlerin 21 günde yolu tamamlayabilmeleri mümkün. Aynı zamanda görsel açıdan oldukça huzur veren eşsiz doğal güzelliklerle serili Likya Yolu’nda geziye çıkan kişilerin zamanları varsa bazı bölgelerde daha uzun konaklayarak turun tadı çıkarılabilir.

Likya yolunda gerekli olan malzemeler nelerdir?

Yürüyüş severler, rahat hareket edebileceği ve mevsime uygun kıyafetler seçmeli. Aynı zamanda yürüyüş için uygun ayakkabı seçimi yapılmalı. Yürüyüş botu (mevsime uygunsa), su matarası, düdük, çakı, şapka, sırt çantası, çadır, uyku tulumu, el feneri, kafa lambası, yağmurluk, ilk yardım seti, kibrit ve harita mutlaka yanlarında olmalı. Aynı zamanda yola çıkmadan önce cihazlara Likya yolu iOS uygulaması indirilmelidir. Bu uygulama internete bağlı olmadığı için kişileri direkt olarak yönlendirebiliyor. Likya yolu üzerinde yaklaşık olarak 19 antik kent bulunuyor. Pınaraören yeri, Olimpos Antik Kenti, Simena Antik kenti gibi birçok tarihi yere rastlamak mümkündür. Kişiler yola çıkmadan önce mutlaka yanına su almalıdır. Zira bazı bölgelerde suya ulaşacak yer olmayabilir. Adrasan’da su olduğundan bölgede depolayarak yola devam edilebilir. Hava kararmadan çadır kurulacak yer tespit edilmelidir. Gelidonya Feneri’nde akrep yoğunluğu olduğu için kamp kurulması önerilmiyor. Ancak görsel olarak Demre ve Gelidonya tepelerinin manzarası muazzamdır. Kişiler yanlarında konserve yiyecekler yerine uzun süre enerji veren gıdalar almalıdır.

 

Not: Yürüyüşe grup ya da rehber önderliğinde çıkılmalıdır. 

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00