Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Tatil sonrası cilt lekeleri nasıl geçer?

11.03.2021 17:15:00

Tatil sonrası cilt lekeleri nasıl geçer?

Tatilden döndüğümüzde birtakım lekelerin oluştuğunu görürüz. Lekeler, güneş ışığına fazla maruz kaldığımızda oluşur. Özellikle bu lekeler esmerlerde daha sık olur. Peki ya bundan kurtulmak mümkün mü? Tabi ki de mümkün. Bu tarz güneş lekelerinden sonra dermatologlar, kremleri ve kimyasal peelingleri önerir. Kimyasal maddeler kullanmak istemeyenler için evde yapılan uygulamalar da sıkça görülmektedir. Evde, düzenli bakım yaparak cilt lekelerinden kurtulmak da mümkün. Bunlardan bazıları;

Limon su: Yazın tatil sonrası oluşan lekeleri limon suyu kullanarak geçirebiliriz. Bunun için sabırlı olup en az 2 ay uygulama yapmamız gerekir. Limonu bir kaşığa veya küçük bir tabağa sıkarak pamuk yardımıyla lekelerin üzerine sürmeliyiz. Unutmayın ne kadar sabırlı olursak o kadar etkisini görebiliriz.

Elma sirkesi: Asidik yapısı sayesinde güneş lekelerinden kurtulmak mümkün. Elma sirkesi uygulamasını da en az 2 ay süreyle yapmalıyız. İster tek başına ister biraz su ekleyerek uygulama yapabiliriz. Sirkeyi bir pamuğa dökerek lekenin üzerinde gezdirebilirsiniz.

Patates: Birçok lekede etkili olduğu gibi tatilden sonra oluşan lekelerde de etkilidir. Patatesi yuvarlak şekilde dilimleyin. Patates dilimini lekenin üzerinde gezdirip yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra soğuk suyla yıkayın. Düzenli bir şekilde yapıldığında etkisini görebilirsiniz.

Aloe vera: En etkili yöntemlerden biridir. Evlerimizde bulunan bu bitkiyi ortadan ikiye bölüp içindeki jeli lekenin üzerine sürün. Eğer evde bu bitkisi yoksa, içinde Aloe Vera bulunan kremler kullanabilir.

Hint yağı: Birçok yerde adını duyduğumuz Hint Yağı tatilden sonra oluşan lekeleri geçirmesiyle de bilinmektedir. Uygulaması çok kolay olup geçene kadar her gün uygulanabilir. Bir pamuğun üzerine sıvıdan az miktarda dökerek lekelerin üzerine sürülür. Düzenli bir şekilde kullanıldığında bu lekelerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Bu uygulamalardan sonra lekeler yine de geçmezse, mutlaka dermatoloğa gidin! Tatilde bu lekelere tekrar tekrar yakalanmamak için güneşin dik açıyla geldiği zamanlarda gölgede durarak kendinizi koruyabilirsiniz. Böylelikle bir sonraki tatil dönüşünüzde daha mutlu olursunuz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00