Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Yeni evlenecekler için balayı önerileri

28.04.2022 18:20:00

Yeni evlenecekler için balayı önerileri

Balayına gideceğiniz mevsimlere göre, yurt içinde ve yurt dışında tercih edebileceğiniz, en iyi balayı yerleri arasından seçimler yapılabilir.

En iyi balayı yerleri için sabit bir liste vermek doğru değildir. Her mevsime göre gidilebilecek veya gidilmeyecek yerler değişir. Yaz ve kış turizmi için tercih edilen bölgeler genellikle farklıdır. Balayı yeri seçerken fiyatlar, mekanlar gibi birçok etkene dikkat etmelisiniz.

Türkiye’de gidilebilecek en iyi balayı yerleri

Türkiye, balayı yapacak çiftler için eşsiz güzelliklere sahip bir ülke. Balayı rotasına karar verirken öncelikle mevsimlere göre seçimlerinizi yapabilirsiniz. Türkiye’de her mevsimde tatil yapabileceğiniz şehirler bulunur.

Amasya: Doğayla iç içe olmayı sevenler için Amasya, benzersiz bir seçim olacaktır. Karadeniz’in maviyle yeşili birleştirdiği doğası, geceleri ve gündüzleri apayrı manzaralara şahit olmanızı sağlıyor. Yeşilırmak Nehri, eski konakları, nam salan meyhaneleri ile Amasya’da cennet gibi bir balayı geçirebilirsiniz.

Gümbet: Güzelliği dillere destan olan Bodrum, Türkiye’nin en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri. Gümbet, Avrupai havası ile Bodrum’un gözde tatil yerleri arasında yer alıyor. Alacağınız hizmetle kendinizi fazlasıyla özel hissedeceksiniz. Uygun fiyatlı seçimler yapmak isteyenler için salaş mekanları da mevcut.

Side: Antalya’nın gözdesi olan Side, balayı çiftlerini tarihi dokuları ve benzersiz sahiliyle karşılıyor. Denize yakın olmak için tercih edebileceğiniz onlarca mekân bulunuyor şehirde. Haziran aylarında tercih ederseniz, festivallerine katılarak daha eğlenceli bir tatil yapabilirsiniz.

Aralık ayında balayı nerede yapılır?

Kış ayında balayı yapmak için seçebileceğiniz onlarca güzel şehir bulunuyor. Balayı önerileri kış içinse Kapadokya, tercih edebileceğiniz en iyi öneri olacaktır. Kapadokya, en iyi balayı yerleri arasında olduğu gibi, romantik günler geçirmeniz için oldukça uygun bir seçim.

Şehirde Peri Bacaları, Yeraltı şehirleri, Ihlara Vadisi gibi birçok tarihi doku var. Yeraltı şehirlerini gezmek istediğinizde, müzelerdeki rehberler yolculuğunuza eşlik ediyor ve tarihlerini anlatıyor. Peri Bacalarının güzelliği, zeplinlerin sunduğu görsel şölen, şehirden mutlu ayrılmanız için yeterli. Kış ayında balayı yapmanın keyfini sonuna kadar çıkarabileceğiniz bir şehir.

Temmuz ayında balayına nereye gidilir?

Bir rivayete göre balayı, Babillerin bir geleneği olarak günümüze kadar ulaşmış. Düğünlerden sonra 30 gün şarap içilen günler, günümüzde 1-2 haftalık tatillere dönüştü. Türkiye’de genellikle yaz aylarında düğün yapıldığı için, yaz aylarının vazgeçilmez balayı kentlerini öğrenmekte fayda var.

Marmaris, Ege kıyılarının en büyük tatil kenti olarak her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Bu sayede şehir, günün her saatinde canlı ve eğlenceli. Dalyan, İçmeler, Turunç, Bozburun ve daha birçok yer… Marmaris, yaz aylarında balayı için tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biri.

Mart ayında balayına nereye gidilir?

Mart ayı, kış ayından bahar ayına geçerken her iki mevsimin de esintilerini hissedebildiğimiz özel aylardan biri. Bu ayda tatil yapmak isteyenler için en iyi seçenekler, kış turizmi için tavsiye edilen yerlerdir. Sapanca, Side, Kapadokya, Sarıkamış, Mart ayı için oldukça iyi seçimler olacaktır.

Balayı için nereye gidilir?

Balayı için tercih edebileceğiniz çok fazla alternatif olduğu için öncelikle isteklerinizi belirlemelisiniz. Tarihi dokuları seviyor ve bu şehirlerde huzur buluyorsanız, Side, Mardin, Kapadokya, en iyi seçimler olacaktır.

Yeşil ve maviden vazgeçemiyorsanız, rotanız Ege, Akdeniz ya da Karadeniz olmalı. Türkiye’nin her bölgesinde görmeye değer onlarca şehir bulunuyor. En iyi balayı yerleri, yapmaktan en çok keyif aldığınız seçenekleri sunan şehirlerdir. İlginizi çeken, yorulmadan keyifle zaman geçireceğiniz şehirler arasından seçimler yapmalısınız.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00