Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Yeryüzündeki Cennet Fethiye

1.12.2021 18:15:00

Yeryüzündeki Cennet Fethiye

Doğal güzellikler ile tarihi zenginliği buluşturan rüya şehir, Fethiye... Deniz, orman, akarsu, dağ, kanyon… Her bakımdan mükemmel şehir, ayrıca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Her köşesinde ayrı bir medeniyetin ayak izleri var. Doğal güzelliği ile gözleri kamaştırıyor. El değmemiş ormanlarıyla, mavinin bin bir tonu ile görsel şölen sunan denizi ve doğası. Harika plaj ve sahilleri...

Fethiye, yaz aylarının vazgeçilmez bir turizm kenti. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Farklı tatil seçenekleri ile ziyaretçilerine kapıları hep açık. Plaj turizminin yanında, kamp turizmi için de önemli yerleri var. Fethiye’ye gelenler asla pişman ayrılmazlar. Hatta şehre gelenler bir daha gelmek için sözleşiyorlar. Fethiye Türkiye'nin cennet coğrafyası deyim yerindeyse…

Fethiye Muğla'nın 13 ilçesinden biri ve en büyük olan ilçesidir. Yaklaşık olarak 160.000 nüfusa sahip. Yazları bu oran 1 milyona yaklaşıyor. Fethiye, Ege ile Akdeniz'i buluşturan; Ege’nin Akdeniz’e komşu olduğu ilçesidir. Fethiye'de Akdeniz iklimi görülür. Akdeniz'i en iyi yansıtan birçok bitkiyi Fethiye'de görebilirsiniz.

Fethiye nerede?

Doğusunda Antalya, kuzeyinde Denizli, batısında ve güneyinde Akdeniz ile çevrili bir konumda bulunur.

Fethiye'nin tarihi

Fethiye milattan önce 3000 yıllarında kurulduğu tahmin edilir. Kurulduğu yer olarak Antik Telmessos Kentidir. Fethiye sırasıyla Pergamon Krallığı, Roma, Bizans İmparatorluğu, Menteşeoğulları ile en sonda Osmanlı egemenliğine girmiştir. Kentin eski ismi megridir. Rumca uzak diyar anlamına gelir. Cumhuriyetin ilanı ile adı Fethiye olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyet’in ilk şehit pilotu olan Fethi Bey'in ismi, Fethiye’ye verilmiştir. 

Fethiye'ye nasıl gidilir?

Uzaktan gelenler için Fethiye'ye en yakın havaalanı 40 kilometrelik mesafede yer alıyor. Dalaman Havalimanı, Fethiye gelecek misafirler için hizmet sunuyor, otobüs tercih edenler için de Fethiye birçok otobüs seferi düzenlenir.

Fethiye'de neler yenir?

Fethiye'de mükemmel vakitler geçirirken yöresel tatlar ile sizleri bir şölen bekliyor. Doğası ve tarihi kadar yemekleri ile oldukça iddialı… Ne yenir peki Fethiye'de?

Babadağ keşkeği: Fethiye’nin en meşhur yemeği, Fethiye gelip de yememek olmaz. Bu keşkeği başkalarıyla karıştırmayın. Harika bir lezzet, pul biber ve karabiber ile süsleyebilirsiniz. Babadağ keşkeği diğer keşkeklerden farklı özelliği var. Keşkekte kuzu eti kullanılıyor. Bu da keşkeğe ayrı bir tat katıyor. 

Leğen böreği: Tepsi büyüklüğünde yapılır, peynir bir de çay ile mükemmel bir uyum sağlar. Fethiye'nin birçok yerinde bu böreğini tadabilirsiniz.

Ölemeç çorbası: Fethinin önemli çorbaları arasında, farklı bir tat, denemenizi tavsiye ederiz.

Sılıcan otu kavurması: Fethiyelilerin en sevdiği ot türü. Zeytinyağı ile kavurup üzerine yumurta kırabilirsiniz. Süper bir lezzet, dilerseniz yoğurtta da beraber yiyebilirsiniz, tatmak sizlere kalıyor.

Çiriş otu ve sarı ot kavurması: Fethiye'de fazla talep edilen önemli yiyecekleri arasında en başlarda geliyor. Farklı lezzetleri tatmak damak zevkinize zenginlik katacaktır. Bunun yanında zeytinyağlılar, çığırtma, patlıcanlı ve domatesli bulgur pilavı da Fethiye’nin önemli yemekleri arasında. Deniz ürünleri içinde oldukça fazla restoranlar mevcut.

Fethiye'de gezilecek yerler

 

Ölüdeniz 

Mükemmel deniz ve plajı ile göz dolduruyor, Ölüdeniz yaz döneminde oldukça kalabalık... Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Hatta Ölüdeniz de farklı bir ülkede olduğunuzu zannedebilirsiniz. Fethiye deyince ilk akla ölüdeniz gelir. Ülkemizin en gözde turizm merkezlerinden arasındadır. Uzun bir plajı, masmavi bir deniz, size kucak açmış. Ölüdeniz ‘de yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ödüllü bir sahili var. Plajda denizin keyfini çıkarırken, yamaç paraşütü ile Ölüdeniz'i ve Fethiye'yi yukarıdan seyredin. Yükseklik ve uçuş korkunuz yoksa yamaç paraşütünü mutlaka denemelisiniz. Biraz yaşamınıza heyecan katmak hiç fena olmaz.

Çalış plajı

Dört kilometrelik plajı ile deniz severleri bekliyor. Çalış Plajında yerleşen çok yabancı görebilirsiniz. Bu plaj yakınlarına yerleşmişler. İngilizlerin en fazla tercih ettiği plaj... Plajda gün batımını izlemek, ayrı bir güzellik, doyumsuz bir zevk...

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, Babadağ'ın eteklerinde yer alıyor. Vadi kelebekleri ile ünlü ve ismini bu kelebeklerden almış. Burada 80 farklı türde kelebek yaşamını sürdürüyor. Kelebekleri her zaman görmek mümkün değil.  Şansınız varsa birkaç tane görebilirsiniz. Vadi eşsiz bir doğaya sahip, deniz ile vadi koyun koyuna... Sahilinden denize girerken, vadinin içine doğru doyumsuz bir gezi ve seyir zevki sunuyor. Kelebekler Vadisinde kelebeklerin zarar görmemesi için vadiye girmeyi, kimi zaman yasaklanıyor. Vadide ayrıca endemik türler de var. Gelen turistler, burada kamp kurabiliyorlar. Ölüdeniz ‘den kalkan teknelerle ile Kelebekler Vadisi'ne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Günlüklü ve Saklıkent kanyonu 

Saklıkent ve günlüklü kanyonlarının ünü Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Fethiye'nin simgesi haline gelmiş. Saklıkent Kanyonunda günlük yürüyüşler yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşleri, oldukça meşhur ve gruplar halinde yapılıyor. Dilerseniz bu gruplara katılabilirsiniz.  Burada zaman geçirmek harika, buz gibi içinde akan dereler, köprülerle kurulmuş yollar... Fotoğraf makinenizi yanınızdan ayırmayın, harika kareler yakalayacaksınız.

Likya Yolu ve kral mezarları 

Doğal güzelliklerinin yanında, tarihi güzellikleri ile Fethiye ziyaretçilerine göz kırpıyor. Doğal güzelliklere, bir süre ara verin.

Haydi tarih meraklıları Likya yoluna... Likya tarihi bir ticaret yolu, M.Ö. capcanlı bir ticaret merkezi, bu ticari yol Likyalılar tarafından yapılmış. Fethiye'nin köklü geçmişine ışık tutuyor. Bu ticaret yolun varlığı, şehrin milattan önce de çok önemli bir yere sahip olduğunun göstergesi. Likya Yolunu gezerken farklı şekilde oluşturulmuş ilginç kaya mezarlarını da göreceksiniz. Kral mezarları arasında farklı bir zaman dilimine adım atacaksınız. Likya da trekking yapabilirsiniz. Tarihi bir yolda geziler yapmak ayrıca bir şans, bu şansı ancak Fethiye'de bulabilirsiniz. Bu tarihi yolu merak edenler, Likya yolu turu nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz.

Rafting için Dalaman çayına

Raftingciler için Dalaman Çayı ayrı bir zevk her yıl rafting için gelen tutkunlar var. Tatilinize birazcık heyecan katmak için Dalaman Çayı harika bir seçenek, adrenalin tutkunlarını Fethiye'de Dalaman çayı bir araya getiriyor. Uzun bir rafting parkuru... Heyecana doymak için iyi bir eğlence aracı. Rafting esnasında düşmeler, bot devrilmesi olumsuz durumlar yaşanabiliyor. Yüzme bilmeyenlere tavsiye edilmez, bilginize. 

Cennet ve Katrancı Koyu

Cennet koyu (Balartı Koyu) doğası anlatılamaz bir güzellikte, buna ancak şahit olmalısınız. Gerçekten kelimeler kifayetsiz kalıyor. Ziyaretçilerini büyülüyor, bir tarafta yemyeşil bir orman, hemen aşağısında bembeyaz bir kumsal ve masmavi bir deniz…. Başka ne istersiniz. Birçok turist Fethiye'deki bu güzelliklere hayran kaldığı için ülkemize yerleşiyor. Fethiye’de İngiliz ve Alman turistler artık Fethiye’nin sakinlerinden olmuş. Okaliptüs ağaçlarının oluşturduğu Katrancı Tabiat Parkını da unutmamak gerekiyor. Kamp ve karavan için ideal bir yer. Her yıl onlarca çadır ve karavan tutkunları için uğrak yer...

Telmessos Antik Kent

Zengin kültürel mirası ile Fethiye ilgi odağı. Kültürel zenginlik Ölüdeniz de göze çarpıyor. Dünyanın şapka çıkarttığı dev kültürler bir arada Pergamon, Roma, Bizans, Osmanlı. Daha niceleri, hepsi de önemli eserler bırakmış. Bu eserlerin biri de Telmessos Antik Kenti, birçok ziyaretçisi bulunan antik şehir. Gerçekten farklı bir mekân. Değişik tarzdaki yapılar ile antik kent tarih severleri bekliyor. Mimari yapısı ile Telmessos, diğer antik kentlerden ayrılıyor. Yüksek kayaların oyulması ile ortaya çıkarılmış, Telmessos Antik Kenti, Fethiye'nin yıldız sembollerinden biri olmuş. 

Fethiye Kalesi

Fethiye'nin önemli tarihi mekanlarından biri de Fethiye Kalesidir. Kalenin ne zaman yapıldığı bilinmiyor. Çeşitli rivayetler var ama kesin tarih yok. Rodos Şövalyeleri tarafından 15. yy. da restore edilmiş.

Fethiye koyları

Türkiye'nin en iyi Koy ve körfezler nerede derseniz, Ege Bölgesi'nde cevabını alırsınız. Bu belki bir varsayım olur. Fakat bu varsayımı güçlendirecek birçok harika koy ve körfez var Ege'de. Ege Bölgesinin bu enfes koy ve körfezleri birçoğu Muğla'da yer alıyor. Muğla'nın birçok ilçesi doğa harikası bu harikalardan biri olan Fethiye. Fethiye'de denizin tadını çıkarmak ve yüzmek için o kadar çok koy var ki inanın saymaya kalksak bitmez. Bu koylardan bazıları, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Gemile Koyu (Gemile Adası), Kıdrak Koyu, Katrancı Koyu, Soğuk Su Koyu, Belcekız Plajı. Hepsi birbirinden güzel.

Fethiye her bakımdan özel bir şehir, zengin kültürü ve doğası ile dünyaya mal olmuş bir kent. Tatil planları yapıyorsanız, ilk sıraya Fethiye'ye koyun. Pişman olmayacaksınız, tatile çıkmadan önce Fethiye’yi bir inceleyin.

Tatil planını Fethiye'ye göre ayarlamak isteyenler için Fethiye'de nerede kalınır diyenlere, şimdiden iyi tatiller.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00