Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Manavgat’ta Gezilecek Yerler Listesi

9.10.2020 16:25:00

Manavgat’ta Gezilecek Yerler Listesi

Antalya’nın gerek muhteşem villaları gerek antik çağdan kalma şehirleri gerek doğal güzellikleri ile dikkat çeken ve her yıl milyonlarca turist alan ilçesi Manavgat; bizim de çok beğendiğimiz rotalar arasındadır. 

Manavgat, Antalya’nın en büyük ilçelerinden. Kendi adını taşıyan ırmak üzerinde bulunan manavgat şelalesi, ülkemizde bulunan en meşhur şelaleler arasında ve güzelliği ile ziyaretçilerini büyülemektedir. 

Doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen bu turizm cennetini gezmek için bir rota oluşturalım. Bir bakalım, Manavgat’ta nereleri gezmeli, nerelere gitmeli? 

Manavgat Şelalesi: Şelalenin nehir sularının falezden düşmesiyle oluşturduğu görüntü, adeta sizi kendisine hayran bırakacak. Ayrıca, şelalenin hemen karşısında pek çok restoran bulabilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında önce bu muhteşem şelaleyi ziyaret edebilir, sonrasında ise bu restoranlarda şelaleye karşı keyifle yemek yiyebilirsiniz. 

Side Antik Kenti: Side kumsalının hemen yanı başında bulunan tarihi kent, Likyalılar zamanda kurulmuş. Ayrıca Side Antik Kenti, Romalılardan Bizanslılara kadar pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Tarihi kent kapısını, Apollon Tapınağı’nı, hanları, hamamları keyifle gezebilir ve tatilinizi kültürel bir aktiviteye de dönüştürebilirsiniz.  

Apollon Tapınağı: M.S. 150 yılına kadar uzanan bir tarihe sahip olan Apollon Tapınağı; adını güzellik, ışık ve sanat tanrısı olan Apollon’dan almıştır. Deniz üzerinde ki harika görüntüsü ile sizlere ev sahipliği yapacak olan bu muhteşem Tapınak, Manavgat ziyaretiniz sırasında kesinlikle rotamızda olmalıdır. 

Köprülü Kanyon Milli Parkı: Artemis Tapınağı, Zeus Tapınağı gibi antik şehir kalıntılarını da içinde bulunduran Köprülü Kanyon Milli Parkı; sedir ormanları ile çevrelenmiştir. Doğanın tam ortasında harika bir tatil yapma imkânınız bulunduğu park, bizce kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerler arasında olmalıdır. 

Aspendos Köprüsü: Bir Roma dönemi kalıntısı olan Aspendos Köprüsü, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. 260 metre uzunluğunda olan tarihi köprü, mimarisi ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.

Titreyen Göl: Manavgat’ın yeşiline doyabileceğiniz ve huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz Titreyen Göl, gerçekten de titriyormuş gibi bir görünüme sahip. Ayrıca göl çevresinde konaklamanız için birçok otel seçeneği de mevcut. 

Oymapınar Gölü: Oymapınar Barajı’nın ardında bulunan Oymapınar Gölü; rafting, dağ gezisi ve tekne turu gibi aktiviteleri seviyorsanız tam da size göre. 

Boğaz Plajı: Deniz ile ırmağın birleşiminde bulunan Boğaz Plajı, yaklaşık 3 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahiptir. Eğer kalabalıktan sıkıldaysanız Boğaz Plajı tam da size göre. Özellikle plajın suyundan da bahsetmek isteriz: Plajın suyu; son derece berrak ve harika bir görünüme sahip.

Evrenseki: Tarihi M.Ö. 5000’li yıllara kadar dayanan Evrenseki, tarihte Perslere ev sahipliği yapmış bir yer. Bölgede bulunan halk plajların da unutmamak lazım. Evrenseki plajları, mavi bayrak sahibi olmaları ile bilinmektedir.

Side Müzesi1961 yılında bölge halkının ve turistlerin ziyaretine açılan Side Müzesi, Roma ve Bizans dönemine ait kabartmaları ile tarihe şahitlik etmenizi sağlayacaktır. 

Seleykia (Etenna) Antik Kenti: Bölgede bulunan bir diğer Antik Kent Seleykia (Etenna) Antik Kenti, Sırtköy mevkiinde bulunmaktadır. Kentin etrafını çevreleyen tarihi surlar, ziyaretçilerini adeta kendisine hayran bırakmaktadır. Bölge halkı tarafından “Dedekalesi” olarak bilinen antik Kent içerisinde; anıt mezarlar, bazilika, kilise ve hamam da bulunmaktadır. Eğer tatiliniz sırasında kültürel gezilerden hoşlanıyor ve tarihe şahitlik etmeyi seviyorsanız; Seleykia (Etenna) Antik Kenti tam da size göre.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00