Çalışma Saatleri09:00 - 23:50
callİletişim+902426061882

Mutlaka görmeniz gereken yerlerden, Antalya Kemer

9.09.2020 16:20:00

Mutlaka görmeniz gereken yerlerden, Antalya Kemer

Kemer, bölge olarak Antalya Kalkan, Kaş’a bağlıdır ve Antalya’nın batısında yer alır. Antalya’ya bağlı olan Kemer ilçesi, sahip olduğu tarihi güzellikleri ve eşsiz doğal zenginliği ile her mevsim çok sayıda misafir ağırlar. Kemer’in her mevsim ziyaretçi almasının sebebi sahip olduğu derin tarihi kalıntılardır. Tabiî ki tarihi zenginliğinin yanı sıra masmavi tertemiz bir denizi de var. Altın kumuyla bembeyaz çakıl taşları üzerinde güneşlenirken tatilde kendinizi çok özel hissedersiniz. Pırıl pırıl sularında yüzerken, derin denizaltı zenginliği ile size bambaşka duygular yaşatır. Tatil planınızı doyasıya güneşlenmek ve denize girmek için hazırladıysanız, Nisan ve Ekim ayları aralığında gelmenizi öneririz. Bu dönemlerde gelmeniz sevdiklerinizle doyasıya güzel anılar biriktirmenizi sağlar. Çünkü Kemer bölgesinde Akdeniz iklimi hakimdir. Dolayısıyla bölge yazları kurak ve sıcak kışları ise; ılık ve yağışlıdır. Yalnızca gezmek ve Kemer’in tarihini keşfetmek isterseniz kış aylarında gelmeniz doğru olabilir. Ama yaz ayında gelirseniz hem gezip hem yaz keyfini tadabilirsiniz. Kışın gelmekte ısrarcı iseniz de kaldığınız villalarda bulunan kapalı havuzlarda yaz havasını yaşayabilirsiniz.

Kemer’de Görmeniz Gereken Mekanlar

Kemer’de bulunan turlar farklı kesimlerden talep görür. Dolayısıyla herkesin Kemer’i tam anlamıyla keşfedebilmesi için, işletmeler her bütçeye uygun turlar düzenler. Bu turların içerisine dilerseniz tekne gezintileri, yemekli gezintiler gibi farklı saat aralıklarında size hizmet verecek çeşitler mevcuttur.

Kemer’in gözde uğrak yerleri;

Folklorik Yörük Parkı, turizm belgeli özel bir tesis alanıdır. Tam olarak Küçükburun mevkiinde yer alır. Bu tesis, aktif açık hava folklor müzesi olarak hizmeti vermektedir. Ziyaretçiler gezinti sırasında, konsepte uygun yiyecek içeceklerle yemek öğünlerini folklorik müzik eşliğinde tamamlayabilirler. Tesisin aynı zamanda doğal bir bitki örtüsüne sahip ormanı vardır. Bu orman panoramik bir yürüyüş parkına sahiptir. Dilerseniz bu alanda yürüyüş yaparken bitki örtüsünü inceleyebilirsiniz.

Ayışığı Plajı, merkezin batısında yer alır. Plaj, Ayışığı Parkı’nın kenarında bir koy şeklindedir. Bu koyun bir ucunda az önce bahsettiğimiz Folklorik Yörük Parkı vardır. Karşısında ise bir tatil köyü bulunur. Koya yakın olmak isterseniz bu tatil köyünde konaklayabilirsiniz. Turkuaz rengi denize giriş yine altın kumlarıyla başlayıp çakıl taşlarıyla devam eder. Tertemiz koyu ile Kemer’de en çok tercih edilen koylar arasındadır.

Göynük Kanyonu, eşsiz doğası ve bakarken hayran kalacağınız şelalelere sahiptir. Her yaz ayı özellikle su sporu ile ilgilenen sporcular için vazgeçilmez bir yerdir. Kanyon Likya yolu üzerinde yer alır ve girişleri ücretlidir. Tatilinize heyecan katmak isterseniz en doğru tercih burası olacaktır.

Phaselis Antik Kenti, Kumluca yolu üzerindedir. Kemer’e uzaklığı 15 kilometredir ve kesinlikle görmeniz gereken yerler arasındadır. Antik kentin etrafını üç koy ve sarar ve orman içerisindedir. Kent içerisinde gezerken Phalesis plajında serinleyebilirsiniz. Deniz kenarında bulunan en dikkat çekici kentlerden biridir. İçerisinde barındırdığı büfeleri ile sizlere leziz yemek servisleri yapılır.

 

Çıralı Yanartaş, bölgede ulaşımı en zor olan tarihi mekandır. Ve binlerce yıllık bir efsaneye ev sahipliği yapar. Khimara’nın binlerce yıl sönmeyen ateşini daha önce duydunuz mu? Cevabınız evet ise o ateş işte burada yanmaktadır. Bölgeye ulaşım araçla sağlanır ve belli bir noktadan sonra, bir kilometrelik zorlu bir patika ile devam eder. Ziyaretler genellikle gece gerçekleşiyor. Dolayısıyla yanınıza fener almanız son derece önemli.  Bölgeye ulaştıktan sonra size eşlik eden rehberinizden bu bölgenin onlarca efsanesini dinleyebilirsiniz.

Olympos Antik Kenti, Antalya’nın batısında Kumluca sınırlarındadır. Çoğunlukla bölgenin önemli bir liman kenti olarak bilinir. Bölgeye kendi aracınızla gelecekseniz, Antalya Kumluca yolu üstünde iki tane girişi vardır. Kumluca yolundan gelirseniz, Adrasan girişini; Kemer yönünden gelecekseniz, Olimpos girişini kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu yol güzergahları size zaman kazandıracak rotalardır. Bölgeye giriş müze kartları ile ücretli şekilde sağlanır. Yaz ayında geldiyseniz kesinlikle Olimpos plajının masmavi sularında yüzmenizi tavsiye ediyoruz. Bölgede inanılmaz tarihi kalıntılar vardır. Bunlardan en dikkat çekeni Helenistik Roma döneminden kalan yapılardır.   Eskiden kenti ikiye ayıran bir nehir yatağı vardır. Nehrin her iki tarafı da eskiden iskele olarak kullanılmıştır fakat günümüze yalnızca biri sağlam olarak ulaşmıştır. Olimpos Antik Kenti daha birçok tarihi kalıntıya ve doğal güzelliklere sahiptir. Katılacağınız turlarda ya da bireysel ziyaretlerinizde bu yerle ilgili öğreneceğiniz çok sayıda detay bulunmaktadır. Şimdiden herkese bol etkinlikli tatiller dileriz.

WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Ön Ödeme ₺0,00
Kapıda Ödenecek ₺0,00
Kısa Süreli Konaklama Bedeli ₺0,00
İndirim₺0,00
₺ 0,00 x 0 gece₺0,00